За какво си мислите постоянно напоследък?

• 1 298 173
  • 24 012
  •   1
Отговори
# 23 730
Кучето ни е много зле, цяла седмица е със стомашни болки, повръща и има разстройство. Двама лекари я лекуват, изследванията й са добре, на ехограф всички е наред , а отпада все повече въпреки лечението. Сутринта мъжът ми тръгна за Стара Загора в университетската клиника, дано там й помогнат. Много сме притеснени ...
Направете и тест за кърлежова болест. В София струва 60 лв., при вас може да е различно.
Водата в белия дроб е притеснително нещо. И моето куче беше пътник, с вода в корема, но се оправи. С тези симптоми се оказа кърлежова болест и един месец пи доксициклин. Стискам палци да се оправи животинката.
+1
Също и 4d  тест.
Дано бедата по-бързо да отминава Flowers Four Leaf Clover

# 23 731
Благодаря за съветите!
Всякакви тестове са направени днес, всички са отрицателни.  Живна малко, но все още е отпаднала и не иска да яде. Одеве ме видя с кюфте в ръката, дадох й малко, яде с охота, но повече не посмях да й дам, защото не е най подходящо за състоянието й. Предполагам, че е отпаднала, защото не яде. Утре пак сме на инжекции, а в понеделник в Стара Загора. Значи, да е жива и здрава, да се оправи, но повече куче няма да взема. Дават много любов и емоция, несравнимо е чувството за взаимност и преданост, но е много тежко когато си отиват. Едно куче вече сме загубили, знам колко е пусто става след тях. По добре никога да не нямаш куче, за да не го загубиш. Откровено ви споделям, че цяла седмица не сме спали като хората, много сме разтревожени, само за нея говорим, през ноща ставаме да я извеждаме, настроението в къщи е минорно, проверяваме я непрекъснато дали и как диша и се молим да прескочи трапа. Повтарям си, че не човек, куче е все пак, но е част от живота ни, ежедневието ни се върти около нея, ще ни е много трудно ако я загубим.

# 23 732
  • София /Абсурдистан
Кучето е член на семейството, нещо като четириного детенце.

# 23 733
Буквално е член на семейството.

# 23 734
Дано се закрепи, милото. Това е една от причините, да се въздържам да вземам животинка. Последно имахме зайче и се скъсах от рев когато почина Sad

# 23 735
мекичка*, как е кучето ти?
Стигнаха ли до диагноза в Стара Загора или и там се чудят?

# 23 736
Кучето е една идея по добре, но все още се уморява и диша тежко. Днес отново й сложиха лекарства, в Стара Загора ще се ходи утре. Диагноза няма, първо лекувахме раздразнен стомах, повръщаше и имаше разстройство, в следствие на повръщането в белия дроб попада течност и всъщност сега това лекуваме. Утре вече ще я преглеждат по обстойно, защото в петък в клиниката е имало само дежурен хирург. Засега само подтискаме симптомите.
Благодаря за загрижеността 🍀 Усещам, че ставам досадна с безпокойството си, но наистина драмата е голяма и само за това мислим в къщи. А нали темата е за какво мислите напоследък 😉

# 23 737
Не ставаш досадна. Едно от най-хубавите неща на форума е възможността човек да каже, каквото му тежи. А и темата го предполага.
Аз съм впечатлена от топлотата, загрижеността и любовта, с които пишеш за кучето ви. Аз имам 3 и когато чета хора като теб ми става мило на сърцето, наистина.
Когато установяваха сърдечния проблем на моето куче, причината поради, която отидохме беше тежко дишане. Направиха рентген и видяха уголеменото сърце.
Но при вас не е това, хубаво е че направените изследвания дотук са отрицателни откъм проблем, макар и да няма все още поставени ясни диагнози.
Имай едно на ум с клиниката в Стара Загора. Добри са, макар и условията да оскъдни, но ги побутвай да мислят, че понякога трябва да дръннат на камък няколко пъти, та да си раздвижат пипето.

# 23 738
Това с мисленето май важи за всички лекари. Карат на парче - днес това изследване, утре друго, за тестовете аз настоявах, а би трябвало това да е първото, което да изключат. И на мен ми се струва, че ще излезе нещо, свързано със сърцето. Тази лесна умора ми прилича на сърдечен проблем. Става, тръгва с ентусиазъм и след 10 метра почва да диша с хълбоците и да върви едва едва. Казаха, че е нормално да е отпаднала от лекарства. Тя по цял ден спи, сякаш е логично да е замяна и да се задъхва щом се раздвижи малко. Поне е сигурно, че няма да умре.

# 23 739
А като спи учестено ли диша?
Може да се отхвърли или потвърди сърдечния проблем. Снимка, Ехо, ЕКГ са достатъчни да се види, дали има нещо притеснително в морфологично и функционално отношение.
И питай за лекарствата, понякога при някои има неблагоприятни ефекти. Бият инжекция, за да облекчат дишането, след 2 дни му кръвва стомахчето, но е пропуснато да ти кажат за този "страничен ефект" и ти търчиш с 200 от притеснение...  Понякога забравят да казват и уточняват важни неща, затова с риск да звучиш като досаден стопанин, питай и побутвай.

Последна редакция: пн, 04 ное 2024, 13:09 от Незаменима

# 23 740
Когато е в покой диша нормално, учестено почва да диша когато я извеждаме и въобще когато се раздвижи. Извеждаме я през 2-3 часа, защото едното лекарство има диуретично действие. Имам чувството, че от толкова лекарства буквално е дрогирана. Снимка и ехография са правени, не са казали нищо за сърцето. Проблемът бил от задържаната течност в белия дроб. Лекуват я за оток на дроба. Вече няма хрипове, но е много отпаднала и няма тонус. Ще видим утре какво ще кажат. Не мога да разбера защо не правят наведнъж ехограф, тест за кърлежи и кръвни изследване. Какво им пречи да пуснат един комбиниран тест и една кръвна картина още на първото посещение?! Ако е за пари, ще им се плати, никой не тръгва с болно куче на ръце без да носи пари. Имала съм такива куриози с ветеринарни лекари, че не е за разказване....

# 23 741
Когато е в покой диша нормално, учестено почва да диша когато я извеждаме и въобще когато се раздвижи. Извеждаме я през 2-3 часа, защото едното лекарство има диуретично действие. Имам чувството, че от толкова лекарства буквално е дрогирана. Снимка и ехография са правени, не са казали нищо за сърцето. Проблемът бил от задържаната течност в белия дроб. Лекуват я за оток на дроба. Вече няма хрипове, но е много отпаднала и няма тонус. Ще видим утре какво ще кажат. Не мога да разбера защо не правят наведнъж ехограф, тест за кърлежи и кръвни изследване. Какво им пречи да пуснат един комбиниран тест и една кръвна картина още на първото посещение?! Ако е за пари, ще им се плати, никой не тръгва с болно куче на ръце без да носи пари. Имала съм такива куриози с ветеринарни лекари, че не е за разказване....
И аз не разбирам. Моето куче дишаше учестено в покой и имаше тахикардия. Освен това ме следваше навсякъде, което не е нормално поведение. Понеже беше събота, заведохме я в спешна клиника, където и направиха тестове за всичко, което можеш да си представиш, включително панкреатит, лаймска болест и други потенциално пренасяни от кърлеж болести ($800). Всичко беше нормално. Междувременно тя се възстанови. Изписаха и противоалергични. Дали е било това или е изяла нещо в двора, не мога да кажа, но и давахме антихистамините няколко дни.
Тя е с анаплазмоза, пренася се от кърлежи; зарази се като бебе; точно в деня, в който и дадохме първата таблетка, намерих кърлеж. Хронично е, но не е обострено при нея.
Дано се оправи бързо кученцето.

# 23 742
Че съм уморена си мисля. Отчайвам се вече от постоянната борба с килограмите, чистотата в къщи, с всичко общо взето.
Изтощена съм постоянно да тичам навсякъде. Сготви, изчисти (а даже няма кой толкова да цапа, но все мръсно ми изглежда) погрижи се за себе си, обезкосмяване, маски, косата, лицето. Внимавай какво ядеш, опитай се да тренираш, здравословните проблеми....

Нямам сили.

# 23 743
Може би трябва да преосмилиш цялата тая работа.  И по-пълна да си, важно е да си здрава. Чисто не знам какво е за теб, но за мен щом не виждам нищо по легла, плот, маса  и столове значи е ок.

# 23 744
Ами то там е цялата работа, никой не ме пресира за нищо. В къщи никога не е хаос, няма разхвърляни неща, но дори и малко прах да видя, или два косъма на земята и ми е драма.
С килограмите е същото, не съм с наднормено тегло, но и не съм като на 20.
Влязох в премено и е всеки ден ново 20, от там качих и задържах кг. и целулит, всичко става много много бавно с кг. Нищо от това което съм  правила и знам досега НЕ работи. Имам и хронични здравословни проблеми и...