За какво си мислите постоянно напоследък?

• 1 323 679
  • 24 451
  •   2
Отговори
# 23 745
deede, килограмите по време на паузата не са константни. След време ще се нормализират нещата, и при мен беше така. За чистенето, все едно чета за себе си и те разбирам напълно. Седя на терасата, пуша си цигарата и виждам някакви листа от дървета нападали. Тичам да ги помета веднага. Шантава работа!

# 23 746
  • Португалия
педантично чистя само пода- ходя боса и не понасям да ми се лепят боклуци

работата няма свършване, и няма как в това, да ми е центрирано ежедневието
аз бих казала, че ако сега се е проявила тази тревожност, би трябвало да се търси отдушник...
 . ..ново хоби, нов спорт, група по интереси, домашен любимец , ако щеш- за повече излизания и разходки

# 23 747
deede, килограмите по време на паузата не са константни. След време ще се нормализират нещата, и при мен беше така. За чистенето, все едно чета за себе си и те разбирам напълно. Седя на терасата, пуша си цигарата и виждам някакви листа от дървета нападали. Тичам да ги помета веднага. Шантава работа!
Тоест да очакваме че килата ще спаднат ли?
Аз също никога не съм била по-активна физически, както се похвалих, от няколко месеца нямам пропусната тренировка, но килата упорстват. Преди 5г. с тая активност нямаше да имам мазнини по тялото изобщо, нула

# 23 748
С времето се налага да се храним по различен начин, за да имаме същите килограми.

# 23 749
Ако приемаш 1200- 1400 ккал няма да си дебел. Гарантирано е.

# 23 750
Ако приемаш 1200- 1400 ккал няма да си дебел. Гарантирано е.
Това за мен би било недохранване предвид разхода ми на калории. Не правете препоръки, с които може да навредите.

# 23 751
Никакви препоръки не правя. Нито мисля, че някой сляпо ще приеме това, което пиша. Това, за точно тези калории се отнася за мен. Всеки да живее както иска и да си носи с достойнство килограмите.

# 23 752
Никой няма да скочи да изпълни съвет от непознат. Всеки казва личен опит просто.

Аз два три дена да хапна и качвам. Ама мога да си намеря и много други оправдания и да съм си кръгла. Мой избор ще е.

# 23 753
Да, .Hasel.
При мен беше явно някаква яка игра на хормони, бях като надувана. И бузи имах, а винаги съм била с много слабо лице. Качих доста килца, без да съм променяла хранителните си навици. После лека полека нещата влязоха в релси и си върнах нормалните килца. Калории не броя, камо ли да знам 1200 ли съм поела или 1400... Гледам да е разнообразно - месо, зеленчуци, избягвам въглехидратите и така.

# 23 754
Никой няма да скочи да изпълни съвет от непознат. Всеки казва личен опит просто.

Аз два три дена да хапна и качвам. Ама мога да си намеря и много други оправдания и да съм си кръгла. Мой избор ще е.
За съжаление не е така и масово хората ще се впуснат да спазват всичко възможно с идеята да (о)станат слаби, включително и куп неща, които вредят на здравето.
Единственият универсален съвет е движението - да не се бърка със спорт. Колкото повече се движиш, толкова повече калории гориш.

# 23 755
Всъщност има много хора, които следват съвети на сляпо.
Ако човек реши да спазва диета броейки калории е хубаво да си направи изчисление с TDEE калкулатор, колко калории са му нужни за поддържане на теглото и съответно за сваляне.

# 23 756
  • Португалия
пак ли съвети за нисък прием на калории Rolling Eyes
Скрит текст:
и , един банан за обяд, или изобщо без обяд ?!!

трябва цялостен подход, търсене на основните причини за вдигането- щом не е била с повече килограми преди това
трябва и разбиране за теглото изобщо- аз меря обиколки, см, а не кг

# 23 757
Ефект ще има във всяко направление,когато почти напълно избягвате мазнините и захарта,(сладкото). Набавяйте си захари от плодове,но не и от мед. Лично аз никога не готвя с масло. Само в "собствен сос". Тоест,винаги печа месото (само пилешко,пуешко и риба),на хартия за печене,без да го омазнявам. Салатите – само със зехтин. Чат-пат – с олио.
Никакви моцарели,брита и прочие. Само домашно сирене.
Хляб – само черен и пълнозърнест.

# 23 758
Да, .Hasel.
При мен беше явно някаква яка игра на хормони, бях като надувана. И бузи имах, а винаги съм била с много слабо лице. Качих доста килца, без да съм променяла хранителните си навици. После лека полека нещата влязоха в релси и си върнах нормалните килца. Калории не броя, камо ли да знам 1200 ли съм поела или 1400... Гледам да е разнообразно - месо, зеленчуци, избягвам въглехидратите и така.
Благодаря, въпросът ми беше чисто на база практика дали има връщане в релси, защото и аз подозирам, че това в момента е фаза, хормони in transition

За включилите се, нямам нужда от никакви други съвети за храна, има човек който ги изчислява, направен е план на база базисен метаболизъм, при условие че спортувам от години, то аз трябва да давам акъл за тия работи.
Така че, въпросът с храненето е решен, мерси. С промяната на метаболизма не е. Още е вариращ и не мога да му хвана цаката

# 23 759
Да, .Hasel.
Благодаря, въпросът ми беше чисто на база практика дали има връщане в релси, защото и аз подозирам, че това в момента е фаза, хормони in transition

За включилите се, нямам нужда от никакви други съвети за храна, има човек който ги изчислява, направен е план на база базисен метаболизъм, при условие че спортувам от години, то аз трябва да давам акъл за тия работи.
Така че, въпросът с храненето е решен, мерси. С промяната на метаболизма не е. Още е вариращ и не мога да му хвана цаката
Нормални промени, за съжаление. След като се успокоят хормоните няма да се възстанови метаболизма (ако говорим за менопауза, разбира се). В началото поради намаляване на половите хормони метаболизма се забавя. Затова поне докато не се урегулира тялото ти ще е нужно да си в калориен дефицит, а после, но кога ще е това после не се знае, ще се нормализира. Щом имаш подкрепа от специалист, мога да ти пожелая само търпение.

Общи условия

Активация на акаунт