За какво си мислите постоянно напоследък?

• 1 325 546
  • 24 467
  •   2
Отговори
# 24 015
  • France
За съжаление. Затова ми се и иска за има някакво висшо правосъдие, което да уравнява нещата

# 24 016
Аз пък знам, че има Господ и има "след".
Плюс това съм изпитвала състояния, за които няма да влизам в подробности.
Така, че с право намирам утеха в подобни мисли. Но не искам да разводнявам в темата "за" и "не знам" за живота след смъртта и "има ли Господ".  В коментара ми за наказанието към извергите съм написала просто лични мисли и емоции.

# 24 017
И какво от това. Важното е злото да бъде наказано. Злото е повече от доброто в този свят, поне възмездието да е някаква утеха.

# 24 018
  • France
Не знам... то хубаво наказваш злото, ама колко го наказваш? И дали това ще върне доброто?

# 24 019
Ако убиеш убиец, бройката на убийците няма да намали.
Трябва друг вид възмездие. Някой го получават тук, други на другия свят. И второто е по-гадно.
А има хора, които не убават физически, но кълнат, злопожелават, чародействат, тези и да ги набиеш физически най-много ти да излезнеш насилник. Мъките за душата са предназначени и за такива "убавци".

# 24 020
  • Mediterraneo
Темата е прекалено философска за обикновена четвъртък вечер. Но и в събота сутрин пак бих била на същото мнение- има тук и сега. Няма как да знаеш, че има там, щото не съм попаднала на човек, който да се е върнал. За разните състояния не искам и да чувам, аз съм здраво стъпил на земята човек.

# 24 021
Тарт, +100

# 24 022
Нека не се задълбава излишно в това, всеки е роден със своето мислене и своята съдба. Ако може да бъде добър човек, добре за него, ако не може - кофти.

Последна редакция: ср, 04 дек 2024, 21:23 от *Sugar*

# 24 023
  • София
Мисля си за това как искам през 2025 година спокойствие, повече поводи за усмивки, някак по-лесно да се случват нещата в личен и професионален план. Искам здраве за всички хора... и си мисля как ми се пътува и се надявам да посетя много желани от мен дестинации. Тази година доста попътувах, надявам се да ми стане традиция и да мога и догодина да повторя.

# 24 024
"Отмъщението е дивашко правосъдие. Колкото по-често прибягват към него хората,толкова по-строг трябва да става законът" – Франсис Бейкън,английски юрист и философ

# 24 025
Мисля си как преди по Коледа хората ставаха по-мили и добри. Сега сякаш още повече се изнервят и издребняват. Лоша работа

# 24 026
Мисля си как преди по Коледа хората ставаха по-мили и добри. Сега сякаш още повече се изнервят и издребняват. Лоша работа
И аз това си мисля, такъв хубав празник, а света се тресе от войни, размирици, кризи и вместо хората да се радват и празнуват, са притиснати от всичко, стават не само изнервени, но дори злобни, мрачни.
Защо се случва това, нямам обяснение, но е тягостно.

# 24 027
Ами че то в половината свят не е Коледа. Не е зима. Няма празнуване на нещо бяло/свято/рождествено. Карат си както обичайно

# 24 028
  • Бургас
Мисля си за приятната изненада на форума!
Получи им се,браво на организаторите!
А утре ще пуснат и коледните късметчета!
Форума ще е с коледна визия!

# 24 029
А коя е изненадата? Пропуснала съм.

Общи условия

Активация на акаунт