Страсти – градините в София, кампания 2017/2018 - тема 2

• 74 619
  • 933
  •   1
Отговори
# 495
И аз мисля,че са оправени. Обаче имам въпрос - става дума за ДГ №113 Преспа. В момента за набор 2014 има прием на 24 места по социални критерии и 14 деца, чакащи за тях плюс 36 места по общи критерии. С нашите точки (10.0) сме до 43 място (засега) в общата опашка, като тук има и деца от социалната опашка, които вероятно ще ги приемат там, т.е. ще се вдигнем малко нагоре. Правилно ли разсъждавам, че ако останат места от социалната опашка, те ще се прехвърлят към общата и имаме реален шанс да приемат детенце, ако картинката се запази такава, каквато е в момента?
Защото другият ни вариант е да кандидатстваме в градина в Лозенец с 10.1, но там навсякъде ще сме на томбола...
Благодаря ви!
Първото класиране протича на 2 етапа. Първо се класират децата от социалната опашка, свободните места, които остават се прехвърлят в общата опашка. На втория етап се класират децата от общата опашка. Трябва да се гледат двете опашки за да се прецени реалния шанс. Децата кандидатстващи по социални критерии ги има и в общата опашка с по-малко точки (без точките по социални критерии). Аз първо гледам децата на соц. опашка с първо желание и гледам колко места от соц. ще се прехвърлят към общата. После търся децата, които ще влезнат по соц. критерии в общата опашка и ги махам и тях.

Да, и аз разсъждавам така. Затова си мисля, че ако се запази сегашното състояние (което обаче е малко вероятно), хем ще останат места от социалната опашка, хем ще се освободят няколко от общите места от децата, които са приети в социалната опашка и шансовете ни ще са напълно реални.

# 496
Аз си направих труда да проверя децата от социалната опашка с 2 и 3 желание, някои от тях няма да влязат по първо или дори второ и също ще дойдат в яслата, за която кандидатства и сина ми. Т.е. ваденето само на децата с първо желание от социлната опашка може да е подвеждащо.

# 497
Здравейте,
Редактирах си поста, защото видях, че системата вече е променила бележките относно К1.
Ето какво пише за К1:
Забележка: Избира се видът (постоянен или настоящ) на адреса на един от родителите/настойниците. Видът е определящ при изчисляване на точките по основен критерий К1.
За К2 :
Забележка: Вписва се постоянният или настоящ адрес на единия от родителите/настойниците, на който реално семейството живее. Този адрес е определящ при изчисляване на точките по основен критерий К2.

Забележка: Посочва се районът, съответстващ на вписания адрес на местоживеене на семейството. Точки по основен критерий К2 се начисляват само при направени кандидатури за детски заведения в този район.

Искам да благодаря на Алекс за нейната отзивчивост и навременно действие  bouquet
Доколкото разбирам, са направили необходимите корекции.

Браво!

Голям успех на всички работили във форума по казуса Simple Smile
От редакцията разбирам, че ако кандидатстваме в ясла в Младост, имам постоянен адрес в Хладилника, но настоящ в Младост- то взимам максимален брой точки.
Т.е.:
"Адрес на местоживеене на семейството": настоящ
"Адресна регистрация на територията на Столична община": постоянен
"Район по местоживеене на семейството": настоящ
Моля да ме поправите ако гореизложеното не е вярно.

Успех на всички при класирането!

# 498
Да, точно така е! Много се радвам и аз, че го актуализираха в системата.
В тоя ред на мисли - има ли вариант директорката (ако приемат детето) да се заяде, че кандидатстваме с постоянен адрес във Волуяк, част е от СО, район Връбница, но знам ли. Настоящия е в Триадица.

# 499
  • София
Момичета, чакайте, че се развълнувах и не съм сигурна, че разбрах! Т.е. няма нужда да си сменям личната карта, а само да взема бележка от общината за настоящ адрес, нали така? Моля Ви кажете, че е така!

# 500
  • София
Момичета, чакайте, че се развълнувах и не съм сигурна, че разбрах! Т.е. няма нужда да си сменям личната карта, а само да взема бележка от общината за настоящ адрес, нали така? Моля Ви кажете, че е така!
Да, точно така! Правилно си разбрала 😊

# 501
  • София
Браво, че са го оправили това!
Да, ако ЛК е със софийска регистрация.

# 502
  • София
Да, точно така е! Много се радвам и аз, че го актуализираха в системата.
В тоя ред на мисли - има ли вариант директорката (ако приемат детето) да се заяде, че кандидатстваме с постоянен адрес във Волуяк, част е от СО, район Връбница, но знам ли. Настоящия е в Триадица.
В ЛК нали пише - община Столична? Ако е така, няма основание да се заяжда.

# 503
Оле и мен ме спасихте с тези постоянни/временни адресни регистрации. Сега само трябва да търся в системата какво да променя,защото живея в Изток по ЛК,но ще си правя настояща адрсна регистрация в Младост за ясла в Младост.

# 504
  • София
Оле и мен ме спасихте с тези постоянни/временни адресни регистрации. Сега само трябва да търся в системата какво да променя,защото живея в Изток по ЛК,но ще си правя настояща адрсна регистрация в Младост за ясла в Младост.
Не е трудно. В полето за адрес си пишеш настоящия, а от падащото меню избираш - постоянен адрес на територията на Столична община.

# 505
Директорката с която говорих е много в час с нещата, така че и вярвам на 100%. Идеята явно е да се пресекат злоупотреби с адресите, защото лична карта все пак се вади по-трудно от удостоверение за настоящ адрес. Не може едно дете, което живее в Люлин, но родителите искат да посещава то детска градина в центъра да има същите точки като дете, което реално живее в центъра.
Здравейте,

Сетих се за този пост по-горе. Още ли й вярвате на директорката и на колко процента? Не се заяждам - просто ми е любопитно?
Редно е хората от ИСОДЗ и директорката да се извинят, че отговарят механично и без да проверяват, защото много хора смятат мнението им за определящо. Толкова ли беше трудно да поговорят помежду си и да ни спестят няколко страници писане?

# 506

Не разчитайте на това, аз съм в същата ситуация(л.к. в Гео Милев и настоящ адрес в Младост като и двата апартамента са собствени, а не под наем), но в системата изрично пише че адресите трябва да съвпадат, зададох и въпрос в сайта на общината и ми отговориха, че може да се откаже записване на детето при неправилно подадена информация и аз си нося отговорност, което е адски неясен отговор разбира се , но  колкото и да не ми се иска реших да ходя другата седмица да си сменя личната карта.

# 507
В системата никъде не видях изрично,че настоящ и постоянен адрес трябва да съвпадат. Всичко е както е описало момичето по - горе.Даже ми беше много лесно да направя промените.

# 508
  • Sofia
в системата изрично пише че адресите трябва да съвпадат ... колкото и да не ми се иска реших да ходя другата седмица да си сменя личната карта.

Не е нужно да си сменяте личната карта. По-горе писаха, а ако не вярвате влезте в профила си  в ИСОДЗ и проверете - Забележките относно адресите и критерии К1 и К2 са коригирани, няма изискване адресите да съвпадат.

# 509
Да, извинявам се, явно тези дни е променено, макар чесега го прочетох 10 пъти и според мен пак е написано объркващо, но поне не пише изрично че трябва да съвпадат постоянния и настоящия.

Общи условия

Активация на акаунт