Страсти – градините в София, кампания 2017/2018 - тема 2

• 74 596
  • 933
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Здравейте, ако единият родител е само осигуряващ се, за колко години назад трябва да си е платил вноските?
И аз имам подобно питане, само че, ако единия родител е отскоро с работа, има ли изискване колко трудов стаж трябва да има или независимо от трудовия стаж, трябва към момента да е назначен и с платени осигуровки?
За трудов договор със сигурност няма изискване за срок.

За самоосигуряващите просто не помня дали искаха 6м назад или 1м е достатъчен. Затова и не коментирах по-рано... Разгледайте протоколите на РГ от сайта. Или потърсете темата от предната година покрай миналогодишното класиране, там със сигурност имаше коментари за СОЛ.

# 526
  • София
Някой знае ли дали между първо и второ класиране мога да си сменя настоящия адрес и за второ класиране да кандидатствам в друг район? Сега сме в Триадица и там с 9.1 точки в най-добрия случай ще е на жребий. За 2 класиране няма никакъв шанс и ако не е приет на 1-во в Триадица, ми се ще да пробвам в някоя от градините в Красно село.
Питате дали ако си намерите квартира и успеете да се преместите в Красно село и извадите бележка за настоящ адрес в рамките на две седмици ще я приемат?  Разбира се, ако си имате вече адрес и там, или приятел с адрес, който да свърши услугата,няма нужда да ни пояснявате, важи същото. Знаете, че трябва да е на името на един от родителите, нали? Във всички случаи, не виждам проблем да смените настоящия адрес, стига да имате удостоверението за него преди класирането. Успех! 
Аз лично в миналогодишната кампания за прием от септември се нагледах на много интересни неща, които се случиха в последния момент из списъците, нищо не може да ме учуди. Че и влезнаха някои от тях (познавам някои дори лично) и се записаха без проблем,важното е документите да са наред.
Joy Посмях се малко на първото изречение. Представих си се с куфарите и.... така Simple Smile. Няма да си търся квартира, нито ще използвам "обади се на приятел". Имаме 2 апартамента - единия е в Гоце Делчев, другия в Красно село и са на разстояние 10 мин пеша, но попадат в 2 различни района и  някак си не мога да се водя на двата адреса. В момента постоянен и настоящ ми съвпадат. От чудо мисля какви врътки вече да правя, защото ще е третата кампания, през която няма да бъде приет. Аз също се нагледах на какво ли не, включително и хазаи, които се съгласяват с неохота да впишат новите наематели, като постоянно живеещи на адреса. После работодателите им дават бележка, че си работят от вкъщи и ето ти децата в градините, ние пак в частна. Никой не ми дава точка за това, че живея от 79-та година в квартала, нито че съм ходила в детската градина до блока. Не съдя никого, всеки се оправя както може - и аз така.
Също искам да питам, ако си извадя сега бележката за настоящ адрес в Красно село, вече не се ли водя в Триадица, при положение, че съм по ЛК там? Чудя се в последния момент, ако се окаже, че в Триадица шансовете са минимални, да се откажа изобщо от там и да пробвам само в Красно село.

Последна редакция: пт, 07 апр 2017, 17:45 от Spastik Children

# 527
Значи ставаме поне двама, които са се нагледали на разни чудеса преди класирането  Rolling Eyes А относно настоящия адрес-като веднъж посочите даден адрес за настоящ, системата отбелязва предимството само за градините в неговия район. Мисля, че ще загубите предимството за Триадица, не е логично да има предимство с точка за два района едновременно. Ще трябва добре да прецените шансовете си, за да направите най-доброто. Може и сега да пробвате като промените данните в профила си и ще видите какви точки събирате за двата района.

# 528
Аз май разбрах каква ви е идеята. Според мен може да извадите още сега настоящ в Красно село, след като по ЛК сте в Триадица и в последния момент да решите в кой от двата района ще кандидатствате.
Просто в единия случай кандидатствате по постоянен, в другия с настоящ.

# 529
  • София
Аз май разбрах каква ви е идеята. Според мен може да извадите още сега настоящ в Красно село, след като по ЛК сте в Триадица и в последния момент да решите в кой от двата района ще кандидатствате.
Просто в единия случай кандидатствате по постоянен, в другия с настоящ.

Да, точно това ми е идеята. Засега имаме почти 100% шанс само в една градина в Триадица и ако в последните 1-2 дни, а дори и в последния час се окаже, че всички, които нямат шанс другаде, а са с по-голям брой точки, се прехвърлят в тази детска градина, направо изгарям. В Триадица има детски градини, в които жребият ще е на 10.1 точки  #Crazy Та направо ще сменя всички данни и ще пробвам в Красно село. Сега сме с 9.1 т. (защото директорката се смили да ми даде бележка, че работя от нас, иначе шанс - нула). Ако сменя за Красно село и там ще съм с толкова.

# 530
Здравейте, момичета.

Имам следното питане - аз съм самоосигуряващо се лице, като работя на място, различно от постоянния ми адрес. Това обаче не фигурира в НАП, това, което дават от там като документ, е само че съм регистрирана като самоосигуряващо се и пише постоянният адрес (така ми казаха). Как да докажа, че имам месторабота в района на градината за която кандидатствам - да дам бележка от мен самата, че работя на определен адрес в този район или както друго? Нямам работодатели, съответно Simple Smile Благодаря Simple Smile

# 531
Здравейте, момичета.

Имам следното питане - аз съм самоосигуряващо се лице, като работя на място, различно от постоянния ми адрес. Това обаче не фигурира в НАП, това, което дават от там като документ, е само че съм регистрирана като самоосигуряващо се и пише постоянният адрес (така ми казаха). Как да докажа, че имам месторабота в района на градината за която кандидатствам - да дам бележка от мен самата, че работя на определен адрес в този район или както друго? Нямам работодатели, съответно Simple Smile Благодаря Simple Smile
След като сте самоосигуряващо се лице, би следвало да имате регистрация по БУЛСТАТ, където се декларира място на извършване на дейност /адрес/. Обстоятелството се доказва със справка/удостоверение, издадено от Агенция по вписванията, Регистър БУЛСТАТ.

# 532
Там фигурира постоянният ми адрес. И то не подлежи на промяна, ако не променя постоянния адрес. Съответно място на извършване на дейност може да се променя в колегията (в случая съм адвокат). Но реално за целите на НАП и БУЛСТАТ е само постоянният адрес. Това означава ли, че за системата имам месторабота и съответно точка по постоянен адрес, но не и другаде, където реално практикувам?

# 533
Там фигурира постоянният ми адрес. И то не подлежи на промяна, ако не променя постоянния адрес. Съответно място на извършване на дейност може да се променя в колегията (в случая съм адвокат). Но реално за целите на НАП и БУЛСТАТ е само постоянният адрес. Това означава ли, че за системата имам месторабота и съответно точка по постоянен адрес, но не и другаде, където реално практикувам?
САК беше издала бележка на колега с адрес на кантора, посочен от него. Свърши му работа.

# 534
САК беше издала бележка на колега с адрес на кантора, посочен от него. Свърши му работа.

Благодаря, ще попитам освен в градината дали ще приемат това. Не искам после да имам ядове и ходене по мъките, а в същото време искам да сме в район, различен от моя постоянен адрес. Писах и във формата за обратна връзка какъв документ ги устройва, да видим какво ще кажат...

# 535
Колега, постоянният адрес и адресът на местоизвършване на дейността са две съвсем различни неща, уредени от различни закони - Закона за гражданската регистрация и съответно Закона за регистър БУЛСТАТ (чл.7, ал. 2 от Закона за регистър БУЛСТАТ). Адресът на местоизвършване на дейността в БУЛСТАТ се декларира и не е обвързан с постоянния адрес, съответно се сменя със заявление и такса от 15 лв., ако не ме лъже паметта. Промяната се вписва веднага и се издава справка/удостоверение, която се представя в детското заведение - поне преди две години се изискваше и фигурираше в списъка с документи, сега може да си правят и справка онлайн. Естествено, щом сте адвокат, следва да заявите промяната в адреса на упражняване на дейността и в съответната адвокатска колегия. В НАП регистрацията на самоосигуряващите лица се извършва по постоянен адрес съгласно данъчните закони и няма общо с адреса на упражняване на дейността.

# 536
Колега, постоянният адрес и адресът на местоизвършване на дейността са две съвсем различни неща, уредени от различни закони - Закона за гражданската регистрация и съответно Закона за регистър БУЛСТАТ (чл.7, ал. 2 от Закона за регистър БУЛСТАТ). Адресът на местоизвършване на дейността в БУЛСТАТ се декларира и не е обвързан с постоянния адрес, съответно се сменя със заявление и такса от 15 лв., ако не ме лъже паметта. Промяната се вписва веднага и се издава справка/удостоверение, която се представя в детското заведение - поне преди две години се изискваше и фигурираше в списъка с документи, сега може да си правят и справка онлайн. Естествено, щом сте адвокат, следва да заявите промяната в адреса на упражняване на дейността и в съответната адвокатска колегия. В НАП регистрацията на самоосигуряващите лица се извършва по постоянен адрес съгласно данъчните закони и няма общо с адреса на упражняване на дейността.

Мерси. Аз понеже питах и всички ми казаха справка от НАП. Ще ползвам БУЛСТАТА ако може, то там си е записано Simple Smile

# 537
Купуваме си къща в друг квартал ш Слава на Бога е преди класирането. Ще сменяме и картите след 2 седмици. Дотук добре. Обаче в системата още пише, че средното дете е използвало 3те точки за първо желание (есента почна в държавна ДГ, че ходеше в частна преди това и затова са използвани точките за първо желание). Кога ще се добавят за новото класиране?

# 538
Много интересно положение; отварям аз системата и хоп, още 5 деца преди нас Laughing а е само април.
Представям си май месец какво ще стане Shocked
Шансовете ни вече са 0, какво да се прави.

# 539
Помбер моите ще се така. Още не съм им наредила кандидатурите на големите. Те и сега излизат начело на списъка ако ги добавя, а като се преместим и се възстанови онази точка стават 12 или 13. Но преди години с каката беше ад. Не я приемаха изобщо. Едната година не стигна дори до жребий, другата година за жребий бяха 3 места и 33деца. Пак малшанс Sad тогава.

Общи условия

Активация на акаунт