Страсти – градините в София, кампания 2017/2018 - тема 2

• 74 587
  • 933
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Купуваме си къща в друг квартал ш Слава на Бога е преди класирането. Ще сменяме и картите след 2 седмици. Дотук добре. Обаче в системата още пише, че средното дете е използвало 3те точки за първо желание (есента почна в държавна ДГ, че ходеше в частна преди това и затова са използвани точките за първо желание). Кога ще се добавят за новото класиране?
И при мен така пише, но реално са ни добавени 3-те точки.

# 541
  • София
Здравейте! Мога ли да попитам кога е записването за първа група в детс градина? Кой май беше?
Мерси предварително!

# 542
Здравейте! Мога ли да попитам кога е записването за първа група в детс градина? Кой май беше?
Мерси предварително!
от 15ти до 26ти май

# 543
Здравейте на всички,

Имам следния въпрос, дано някой може да ми помогне.
Мъжът ми е в отпуск по майчинство до 22 май, когато дъщеря ни ще навърши 2 год. Съответно в системата съм го записала така, но попринцип след изчтичане на майчинството, той ще работи от вкъщи. Фирмата му е с адрес в друг район, но ще му дадат служебна бележка, че работи от вкъщи. Тъй като в необходимите документи, които трябва да представим, ако ни класират, пише, че трябва да представим бележка, от неговия работодател, че той е в отпуск по майчинство, но предполагам, че ще трябва и бележка, че работи от вкъщи...Мислите ли, че фактът, че е по майчинство може да създаде някакви проблеми при представяне и на бележка, че работи от вкъщи?

Благодаря предварително Simple Smile
Хубав ден на всички!

# 544
  • София
Здравейте на всички,

Имам следния въпрос, дано някой може да ми помогне.
Мъжът ми е в отпуск по майчинство до 22 май, когато дъщеря ни ще навърши 2 год. Съответно в системата съм го записала така, но попринцип след изчтичане на майчинството, той ще работи от вкъщи. Фирмата му е с адрес в друг район, но ще му дадат служебна бележка, че работи от вкъщи. Тъй като в необходимите документи, които трябва да представим, ако ни класират, пише, че трябва да представим бележка, от неговия работодател, че той е в отпуск по майчинство, но предполагам, че ще трябва и бележка, че работи от вкъщи...Мислите ли, че фактът, че е по майчинство може да създаде някакви проблеми при представяне и на бележка, че работи от вкъщи?

Благодаря предварително Simple Smile
Хубав ден на всички!
Не би трябвало да има проблем.

# 545
В случай, че документите при записването не отговарят на заявеното в системата, отпадаме от текущото класиране или и за следващите?

# 546
  • Sofia
В случай, че документите при записването не отговарят на заявеното в системата, отпадаме от текущото класиране или и за следващите?

Не отпадате от класиране. Ако се класирате и документите не отговарят на заявеното, директорката ще откаже да ви запише в нейната детска градина. После нищо не Ви пречи пак да си кандидатствате, като си коригирате въведеното в профила. Но на всяко следващо класиране има все по-малко свободни места...

# 547
  • София
Скрит текст:
Не отпадате от класиране. Ако се класирате и документите не отговарят на заявеното, директорката ще откаже да ви запише в нейната детска градина. После нищо не Ви пречи пак да си кандидатствате, като си коригирате въведеното в профила. Но на всяко следващо класиране има все по-малко свободни места...
И една точка по-малко...

# 548
  • Sofia
Скрит текст:
И една точка по-малко...

Едната точка по-малко не беше ли когато детето не се запише в градината  в рамите на дадения срок, но и в същото време родителите не са отказали записване? Т.е. родителите не реагират по никакъв начин ако детето е класирано - нито го записват, нито отказват записване и с точката по-малко ги санкционират.

# 549
  • София
Едната точка по-малко не беше ли когато детето не се запише в градината  в рамите на дадения срок, но и в същото време родителите не са отказали записване? Т.е. родителите не реагират по никакъв начин ако детето е класирано - нито го записват, нито отказват записване и с точката по-малко ги санкционират.
Отнема се и когато директорката откаже записване, защото са заявени критерии, които не могат да се докажат.

# 550
  • София
Едната точка по-малко не беше ли когато детето не се запише в градината  в рамите на дадения срок, но и в същото време родителите не са отказали записване? Т.е. родителите не реагират по никакъв начин ако детето е класирано - нито го записват, нито отказват записване и с точката по-малко ги санкционират.
Отнема се и когато директорката откаже записване, защото са заявени критерии, които не могат да се докажат.
Не е така. Освен ако говориш за една точка по критерий, който не може да се докаже.
13.2. Детето ми е класирано в детско заведение, но директорът отказа да запише детето поради установени нередовности в представените документи за записване. Какви точки за поредност на желанията ще ми начисли системата, ако направим нови кандидатури?

Ако записването бъде отказано от директор поради нередовност на представените документи за записване и се направят нови кандидатури, системата ще начисли точките за поредност на желанията съгласно т. 3.2 от Правилата за приемане в СДЯ и чл. 12 от Наредбата за прием в ДГ, а именно: 3 т. за първо желание, 2 т. за второ желание и 1 т. за трето желание.

# 551
  • София
Явно бъркам и е останало недоглеждане, когато се въвеждаха наказателните условия. Защото в такъв случай родител може да продължава за всяко следващо класиране да заявява неправомерно критерии, да се класира детето и да не го запишат като не може да докаже заявеното. И по този начин да се блокира непрекъснато място. А отнемането на точки беше въведено точно с цел да се намали това постоянно  класиране и незаписване на деца.

# 552
  • София
Момичета, моля за вашата помощ, защото явно сайта за ДГ не е за всеки....
Гледам си точките в момента - и имам следните
К1. Постоянен или настоящ адрес на територията на Столична община на поне единия от родителите /настойниците/: за постоянен адрес - 3 т.; за настоящ адрес - 2 т.    3

К2. Постоянен или настоящ адрес на територията на административния район на детската градина на поне единия от родителите/настойниците - 1 т.               1

К3. Работещ родител /или в отпуск за гледане на дете/, който е социално осигурен - по 1 т. за родител 2

- До тук добре, имам 6т - или поне това смятам

после:

ДК2. И двамата родители на детето работят (вкл. в отпуск по майчинство) или са редовни студенти 0.1
ДК5. Детето има поне един родител, чиято месторабота е в административния район на детската градина 0.1
ДК2. Месторабота на родителите в административния район на СДЯ 0.1

Така, тези не били уж за навсякъде - добре.
отивам на Кандидатури - избирам всички градини с яслени групи в Младост - и респецтивко имам за 1, 2 и 3то желание по 8.1, 7.1, 6.1 и надолу по 5.1т

така - пъвво - прочетох, че за избор се дават по 3, 2 и една точки - защо тогава имам 8.1, 7.1 и 6.1, а не 9.1, 8.1 и 7.1 - нали задължителните ми са 6 със сигурност?

и после въпроса ми е - наистина ли всички градини в Младост нямат допълнителните точки за месторабота.... то значи нямам шанс в/ки че и живеем и работим и двамата в Младост.

Ако някой може да ми погне да разбера къте бъркам  bouquet

# 553
Вероятно по К2 не сте в Младост.

# 554
  • София
А тогава защо имам точката дадена?
Нямаше ли да е 0ла ако не беше така?
Аз имам и постоянен и настоящ един и същ адрес - в Младост....
Нещо не разбирам  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт