Страсти – градините в София, кампания 2017/2018 - тема 2

• 74 583
  • 933
  •   1
Отговори
# 555
  • София
За първи път ли кандидатствате  newsm78

# 556
  • София
Да, детето е 2016 набор - за първи път кандидатствам - и много се обърках - не знам кое не смятам правилно.

# 557
А за адрес на семейството пак ли Младост е посочен?
Това не са точно дадени точки, а колко ви се полагат ако кандидатствате за ясла в администр.район по местоживеене.

# 558
  • София
 Може би аз не обяснявам добре. Пише, че по К1 ако си по настоящ адрес се дават 2т, а ако си по постоянен се дават 3т - и в полето след това пише 3т т.е. Полувавам 3т защото постоянният ми адрес е в София -  бъркам ли да броя 3те точки като даденост? Същото е и за К2 - има обяснение какво дава 1т и в поето до критерия пише 1т => аз разбирам, че получавам една точка (а и защото покривам критерия) същото е и с К3 и затова броя 3+1+2=6 или аз съм затъпяла съвсем  ooooh!

# 559
  • София
Таткото с какъв адрес/адреси е? Да не би да взимат предвид неговите.
Иначе, другото което ми хрумва е да не си догледала и да си избрала друг административен район на кандидатурите  Crazy

# 560
  • София
и после въпроса ми е - наистина ли всички градини в Младост нямат допълнителните точки за месторабота.... то значи нямам шанс в/ки че и живеем и работим и двамата в Младост.

Ако някой може да ми погне да разбера къте бъркам  bouquet
Джинджър, погледнах набързо градините в Младост. Само една (28 ОДЗ) не дава точки за месторабота в района.  Попълнила ли си градини в Младост, за които кандидатстваш?

# 561
По К2 едната точка е само ако се кандидатства за заведение в съответния район.
Примерно живея в младост и системата ми пише, че се полага съответната точка, но избирам градини от възраждане, където работя. Тогава точките за съответните градини ще са с 1 по-малко и с 0.1 повече.

# 562
  • София
благодаря на всички за отговорите!

Значи имам един и същ постоянен и настоящ адрес - Младост, бащата също, работим и двамата в Младост.... на теория за яслите в Младост колко точки трябва да имам с горните критерии, за ясла в Младост по първо желание? Излизат ми 8.1

Сали - ако разбирам правилно значи точките ми трябва за Младостките градини да завършваш на .3 - а не както сега на .1 щом се  брои и местоработата. Дали системата нещо има проблем?

# 563
Между другото като се регистрирах за пръв път системата не ми отчете постоянния адрес, та го избирах и писах отново. После нямаше проблем. Вероятно е някакъв бъг.

# 564
  • София
благодаря на всички за отговорите!

Сали - ако разбирам правилно значи точките ми трябва за Младостките градини да завършваш на .3 - а не както сега на .1 щом се  брои и местоработата. Дали системата нещо има проблем?

Доколкото знам, за работещ родител се дават 0.1 т, независимо дали само единият или и двамата работят в административния район.
Пробвай пак да въведеш адреса, както amini  те съветва.

# 565
  • София
Здравейте,
имам два въпроса на който ми е трудно да намеря отговор, моля за вашата помощ.
  1. В ДГ ( с яслена група), в която кандидатстваме има обявени общо 6 места( текущо общо, така пише, това е за 1 - ва ЯГ). Нещо не разбирам как така 6? За 2-ра ЯГ, местата са повече?
  2. Втория ми въпрос е свързан с точките, как се получава така, че в списъка се виждат деца с еднакъв брой точки(10+), а на първо място е дете с буква К след него със същия брой точки(10+) е дете с буква В.

Извинявам се въпросите си, сигурно имат лесен отговор но аз не намирам отговор.

# 566
  • София
Здравейте,
  1. В ДГ ( с яслена група), в която кандидатстваме има обявени общо 6 места( текущо общо, така пише, това е за 1 - ва ЯГ). Нещо не разбирам как така 6? За 2-ра ЯГ, местата са повече?
  2. Втория ми въпрос е свързан с точките, как се получава така, че в списъка се виждат деца с еднакъв брой точки(10+), а на първо място е дете с буква К след него със същия брой точки(10+) е дете с буква В.

По първия въпрос - явно това им е капацитетът за по-малки деца. Групата няма да е от 6 деца, а ще се допълни от по-големи, просто условно са разделени.
По втория - детето с буквата К може да има примерно 13 точки, а това с В - 12,1. Но ние ги виждаме всички като 10+.

# 567
  • някъде на юг
Здравейте! Не открих отговор, какъв е реда за преместване от една градина в друга.Детето ми е родено 2014г. посещава ясла и на есен трябва да е 1 група.Детската градина където в момента е на ясла е далеч от нас и искам да я преместя в по близка градина в същия район в София. Къде в системата мога да кандидатствам за преместване?

# 568
  • София
Здравейте! Не открих отговор, какъв е реда за преместване от една градина в друга.Детето ми е родено 2014г. посещава ясла и на есен трябва да е 1 група.Детската градина където в момента е на ясла е далеч от нас и искам да я преместя в по близка градина в същия район в София. Къде в системата мога да кандидатствам за преместване?

За преместване си кандидатствате както всички останали. Няма значение дали детето посещава ясла и искате да го преместите другаде или сега кандидатства за първи път за прием в детско заведение.

# 569
  • София
Здравейте,

По първия въпрос - явно това им е капацитетът за по-малки деца. Групата няма да е от 6 деца, а ще се допълни от по-големи, просто условно са разделени.
По втория - детето с буквата К може да има примерно 13 точки, а това с В - 12,1. Но ние ги виждаме всички като 10+.

Благодаря за развитието   bouquetbouquet

Общи условия

Активация на акаунт