Малка дневна с кухня - съвети

• 19 466
  • 84
  •   1
Отговори
Здравейте,
Моля ви дайте ми съвети как да си организирам кухнята така, че да побере всичко. Апартаментът скоро ще е готов, за мое съжаление дневната ще е малка - почти квадратна, 24.3 кв.м.
Мисля кухненските шкафчета да са до тавана, но не мога да преценя дали вратичките да са до тавана или над тях да има друго по-малко шкафче. Защото и ще има прозорец - там горни шкафове няма да има.
http://www.amazadesign.com/wp-content/uploads/Elegance-White-Kit … le-Set-Design.jpg - шкафчета
И нещо подобно май се получава, но да е по-малко
http://enache.biz/wp-content/uploads/Beautiful-Kitchen-Paint-Col … s-Paint-Color.jpg но без острова
Направо съм зациклила,  моля ви за идеи...

# 1
  • Sofia
Според мен, който ще ти прави кухнята трябва да ти го нарисува в двата варианта, за да прецениш. Така наизуст е трудно да се каже. Много зависи точно какво е разположението. С отделни вратички, според мен, изглежда по-добре. Но пък с обща вероятно ще е по-евтино. Но трябва да си види.
И друго, което пести много място - горещо ти препоръчвам ъгловите шкафове със сгъваема врата. Не заемат място, а вътре са с огромен обем. Ако имаш ъгли, разбира се.

# 2
Здравейте,
Моля ви дайте ми съвети как да си организирам кухнята така, че да побере всичко. Апартаментът скоро ще е готов, за мое съжаление дневната ще е малка - почти квадратна, 24.3 кв.м.
Мисля кухненските шкафчета да са до тавана, но не мога да преценя дали вратичките да са до тавана или над тях да има друго по-малко шкафче. Защото и ще има прозорец - там горни шкафове няма да има.
http://www.amazadesign.com/wp-content/uploads/Elegance-White-Kit … le-Set-Design.jpg - шкафчета
И нещо подобно май се получава, но да е по-малко
http://enache.biz/wp-content/uploads/Beautiful-Kitchen-Paint-Col … s-Paint-Color.jpg но без острова
Направо съм зациклила,  моля ви за идеи...
24M2, не са чак толкова малка дневна с кухня, говорим за ново строителство. Гледала съм кухньохол 18м2 Shocked, има ги...Тка, че при вас е добре.
Аз бих се обърнала към специалис да ми проектира кухненския ъгъл с максимизиране на пространството.
Линковете към снимки които си дала са, за т.нар. американски ливинг забележи какви пространства са...
Шкафове до тавана, аз не харесвам, но всеки си има вкус. Peace

# 3
Може би ще си платя някой да ми измисли като цяло цялата стая...защото в тази квадратна стая къде да сложа телевизора и дивана. Направо съм се депресирала.
Искам най-отгоре да има още шкафчета за неща, които ползвам рядко.

Понеже сме с ограничени финанси дали може онлайн да си платя да ми изготвят проект за цялата стая...Може ли препоръки?

# 4
Знам, че не е много малка, но това почти квадратно разположение много затруднява...откъм мека мебел например.

# 5
Може ли да нарисуваш една схема на стаята с размери, разположение на врати и прозорци и т.н... много е трудно така да се даде съвет за нещо, за което трябва да се гадае.

# 6
Ако можеш да дадеш някаква скица дори и на ръка  с размери и какви уреди и мебели мога да ти помогна безплатно

# 7
Благодаря ви!  bouquet
Ето скицата https://drive.google.com/file/d/0B7LKEXzOFgRWWFpuMm45NWlFTGs/view
Като стените са с около 8-9см по-къси от на скицата. Оказва се, че не е съвсем точно Thinking
Уредите, които имаме, са свободностоящи в цвят инокс хладилник, печка 45см и съдомиялна 60см. Пералнята ще е в килера.
Мебели нямаме - сега ще се купуват.

Последна редакция: ср, 01 мар 2017, 10:51 от Flower0912

# 8
Flower0912, има ли възможност кухненският бокс да е на мястото на дивана?

Гледала съм кухньохол 18м2 Shocked, има ги...
Нашият е 19 и е ок според мен.
Не самата квадратура е важна, а разположението. Може да има прекалено много врати и нищо да не може да се сложи пред тях. Правоъгълен по-малък, е по-лесен за обзавеждане от квадратен по-голям.

# 9
Вече изводите са прекарани, мисля, че няма как. И аз го мислих...
На скицата на изглежда голямо, но не е.

# 10
Да, не е голямо, по размерите видях, но можеше да стане ъглова.
Щом са прекарани вече изводите нямаш много опции. Но пък остава обзавеждане, което е подвижно и в процеса на живеене ще видите как ви е удобно. Масата на мястото на дивана ще е също много добре, защото ще се получава като ниша с изглед навън. Ако пък не сметнете за удачно, просто ги размествате  Simple Smile

# 11
Тази стая си е предизвикателство - то не са врати, прозорци, на всичкото отгоре и балкон... Ще направя брейнсторминг малко:
1. Може да завъртиш дивана да гледа към дългата стена и там да сложиш телевизора.
2. може да направиш кухненски ъгъл с диван, поне да можете да гледате телевизия, докато сте на масата.
3. Може да направиш малък кухненски остров, но тип бар-плот пред кухнята, да сложиш бар - столчета. Масата да я преместиш на мястото на дивана, а дивана да го сложиш до кухнята, на мястото на масата.
4. Може да купиш канапе, а не голям ъглов диван, за да остане повече място в нишичката и да не сте залепени за телевизора.
Честно казано ако не намериш добри идеи тук, по-добре направо дай проекта на интериорен дизайнер или иди в мебелен магазин да ти проиграят варианти. Тук си иска творческа мисъл.

# 12
Може да преместиш масата срещу вратата на стаята. На стената, където е допряна масата в момента да сложиш шкафчета под прозореца, които преминават в ТВ-Шкаф. Дивана да го оставиш така, както е в момента.

# 13
4. Може да купиш канапе, а не голям ъглов диван, за да остане повече място в нишичката и да не сте залепени за телевизора.
Това е много добра идея.
Ето нещо подобно. С по-малки мебели ще стане и при вас.

# 14
Да, винаги ми е правило впечатление, че американците подреждат кухня - дневна с диван - трапезарна маса за хранене, точно в тази последователност. Дивана е до кухнята винаги, а трапезната маса е далеч от кухнята.
Ние подреждаме кухня - маса за хранене - диван.
Не знам защо е тази разлика. Мен първият ми инстинкт е, че ако не искам голямото дете /тоест мъжа ми/ да разлее супа по целия под, докато стигне до масата, тя трябва да е близо до кухненското Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт