Етажна собственост - между танц със саби и етажна гроздова - тема 4

• 77 411
  • 763
  •   1
Отговори
# 225
В сметка, за която отговарят членовете на Домсъвета и без подписите на 3-мата или колкото са, не може да се изтегли и лев.

# 226
  • София
Къде е най-добре да се събират парите за фонд "Ремонт и обновление"?
Проблема е, че ако са повечко и човек го хваща страх някой да не му духне с парите... как да са спокойни хората според вас... дайте идеи ?
В сметка...?
... ако е сметка трябва да е разплащателна ...
тук инфо има за таксите https://pisar.bg/banks
... но ако са двама титуляри е неудобно за плащане... то, като, че ли не могат и двамата да духнат с парите Wink ...
ако е един - ще е неспокойно Wink ...

# 227
Здравейте.Имаме управител и касиер,но поради неразбирателство и съседи ,които заплашват със съд и друг тип заплахи на управителя му писна да се занимава с тези индивиди.Предложи да наемем фирма за изпълнение на задачите.Бихте ли ми дали предложения,впечатления и цени за 9 етажен блок и 35 апартамента от фирми в град БУРГАС?

# 228
  • Бургас
От доста години имаме следния проблем във входа:  В шахтата, в която са прекарани тръбите за отпадната вода на кухни и тоалетни се появи вода. С някакви проверки установихме, че за да се поправят увредените тръби, трябва да се влезе в апартамента на 2 етаж и от там да се извърши ремонта. Но собственичката на този апартамент не  искаше да пусне майсторите в къщи- вероятно се опасяваше, че ще се наложи нещо да се кърти . И  така години наред вода тече в мазите, усещаме как блокът се сляга, плочките ни по пода се разместват. Какво ли още може да ни се случи...Въпросът ми е :" Как да се справим с тази съквартирантка, за да можем да отстраним повредата? Към каква институция да се обърнем? " Благодаря.

# 229
Съд. Друга няма.
Може да я компенсирате за къртенето с общите пари. Да й покриете разходите. Така нама ли да се навие?

# 230
  • Бургас
Съд. Друга няма.
Може да я компенсирате за къртенето с общите пари. Да й покриете разходите. Така нама ли да се навие?
Обмислям и това, но човекът си е крив. Решава, че няма да плаща никакви пари за сградни и текущи разходи и...не плаща. Та в тази връзка се спрях на вариант професионален домоуправител, с надеждата че ще можем да се справим и с многото натрупани проблеми, но от всичко, което изчетох- и той едва ли би решил проблемите ни. Като че ли твоето решение, макар и твърде радикално, сигурно е най-правилното. Благодаря.

# 231
Така и така ще се ремонтира обща част...вертикален щранг. Редно е това да стане с общи пари. Там за плочки после,за довършителните работи след къртенето...каквото е нужно, пак му предложете да стане с общи пари. Иначе ако трябва и в моята баня да се кърти...ще ми е неприятно. Все пак са си разходи... Confused
Успех...

# 232
  • SF
За никого не е приятно да му тече ремонт в дома. Дори и да ти платят плочките и труда на майстора, вие ще се къпете с кофите в стаята. Вихренето с парцала и гълтането на прахоляка пак си е за ваша сметка.

# 233
Предполагам,че за ден може да се отстрани теча. ..ако майстора е пъргав.

# 234
  • SF
Ако ти разбият плочките, ще трябва да се направи ремонт на банята, което е минимум седмица, ако се осигури достъп на майстора през деня. Някой трябва да си вземе отпуск и така нататък... Но това не е по темата.

Нашият домоуправител е от тези, които не плаща входни разходи.
Не му пука. Във входа живеят само баби, останали по една в апартамент и тук-там празни апартаменти. Няма кой да го съди. Те нямат пари за кафе и цигари. А като чуят, че за платен домоуправител, лошо ще им стане. По-добре безплатен.
В един от апартаментите живее младо семейство, но те са под наем и не им пука. Собственикът  е над 75 г. и живее в Германия. Пълна анархия! Само с мене се заяжда "домоуправителят" ни.

# 235
Виж сега...да лепнат 10 плочки не е ремонт на банята. Лично аз няма да умра,ако не се изкъпя един ден.
Като има желание,има и начин. Другато са оправдания.
Дадох възможно решение. Трудностите са ясни и на питащата дама.

# 236
  • SF
Наистина излизаме от темата, но кръпка от 10 плочки за никого не е оферта и трудно се навиват хората. И да не изпадаме в подробности дали е възможно да се свалят 10 плочки от долните редове, без да пострадат горните.
Не казвам, че вие бихте имали против, не казвам, че няма и други като вас, но в повечето случаи хората трудно се навиват  да им махнат и добавят 10 плочки. И не е заради временния проблем с къпането.
Ние направихме ремонт на банята точно по същата причина. Дойде един да търси теч и разби плочките зад душа. Не намери нищо при нас, взе едни пари от касата за посещението и си тръгна. Плочките бяха купувани преди много години и сменихме цялата баня.
Даже не съм се сетила да искам поне частична компенсация от касата на входа. Сега даже ме хвана яд.Simple Smile

# 237
Чакай ...въпросният съсед може дори да няма плочки в банята. Mr. Green
На мен ми е интересно как точно са установили,че теча е от там точно. Дали с термокамера или нещо подобно newsm78
Принципно трудно се локализират тези скрити течове.

# 238
  • SF
При нас беше на принципа проба-грешка.
Естествено, когато въпросният водопроводчик извади длетото да чупи плочките, не каза, че ще кърти на случаен принцип, а ни увери, че проверката води натам. После каза, че всъщност може отвсякъде да е, но е бил длъжен да провери, понеже нагоре по етажите нямало индикации.
Течеше на този под нас, а не на нас и на горните етажи.
После се развиха едни теории, че всъщност водата точно в тези под нас може да си намира пролука, а течът да е някъде по трасето. Просто в този отдолу си е намерила път да се покаже наяве.
Накрая излезе, че е от последния етаж, просто ние под него сме били пощадени, а съседите под нас са се сдобили с петна.
Е, имаме си нова по-модерна баня! Жалко, че не съм се усетила да ми излезе наполовин цена.

# 239

Общи условия

Активация на акаунт