ВИЕНА Тема 9

• 92 348
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
Да за Grand Tour -17.50 евро но има Gloriette -3.80, Maze -5.50 евро, Privy Garden. Те не влизат ли в градините? Това не ми е ясно и затова се чудя кой билет да взема Grand Tour или Classic Pass. Ще съм Ви благодарна ако ми обясните какво се разбира под градини?
Извинявам се предварително дано да не досаждам но малко се обърквам ако градините са безплатни за разглеждане Gloriette, Maze и Privy Garden не са ли в градините?
Например в Лудвигсбург плащаш еднократна такса и разглеждаш целия парк.

# 211
Значи, ако искате да ви се обяснява кое какво е, подробна информация и т.н. има различни билети сигурно, но .. по принцип в градините човек може просто да се разхожда свободно като в парк без да ангажира тур. Ние лично никога не сме ползвали защото не виждам да има смисъл. Ползваме го за свободна разходка. Качвали сме се до Глориет, горе има кафене в което спокойно може да се седне ...

# 212
Благодаря много точно от това обяснение имах нужда. Не искам гид искам просто да разгледам без допълнителни обяснения.  Благодаря отново.
П.п. а в близост има ли заведение с вкусна местна храна на приемливи цени?
А за зоопарка колко време ще ми трябва?

# 213
3-4 часа за зоопарка, при това , ако отидете рано сутринта. Но ако ползвате влакчето за обиколката из Шонбрун, ще спестите време, пот и нерви. Не съм сигурна, но май имаше билет, който включва самия замък + зоопарка.
За заведението ако уточните какво имате предвид под приемливи цени, ще мога да помогна сигурно, тъй като живея в квартала.

# 214
Здравейте,
под приемливи цени разбирам нещо за 30-40 евро например за двама. Искаме да опитаме местна кухня. Виенски шницел или техен десерт който го няма в България.

# 215
  • Варна
и аз се обърках за двореца - ако може да помагате...
Classic Pass - пише, че е валиден за деня - един вид ако разгледам в понеделник двореца и нищо друго, във  вторник трябва да купя нов билет отделно за Глориет, Лабиринт  например, защото съм го пропуснала предния ден, така ли е дефакто?

# 216
Здравейте,
под приемливи цени разбирам нещо за 30-40 евро например за двама. Искаме да опитаме местна кухня. Виенски шницел или техен десерт който го няма в България.

Търсете Centimeter, големи порции на достъпни цени. Шницелът не е нищо особено, но ребрата много се поръчваха.

# 217
Сантиметрите са с такива цени, ние обикновено там сядаме, но не мисля че до Шонбрун има клон. Опитвали сме ребра, шницели, аз обикновено ям вурстчета,  картофена супа в хлебче също е вкусна. Бира- вайс или светла Щигел - това си е австрийската бира. Друго хубаво заведение е 1516 но пак е в центъра.

# 218
  • София, България
Също и Швайцерхаус, но то пък е в Пратера  Wink

# 219
Точно на изхода на Шонбрун, откъм майдлингер тор има чудесно заведение, малко на ръба на финансите ви. На ъгъла на Ротенмюлгасе и Шонбрунер Шлосщрасе, около 100 метра по-нататък има местно заведение, с масички директно на улицата. Много е посещавано. Центиметърите са от категорията на закусвалните.

# 220
Центиметърите са от категорията на закусвалните.

Искам да им имам закусвалните тогава на австрийците Simple Smile заведението е чудесно за цените които предлага - поне за нас де. Фиглмюлер ни хареса но е доста по-скъпо. Другите две които пак ни допаднаха са Естерхазикелер и Бирхоф, но там почти няма места тъй като са в идеален център. В общи линии турист който е за 3-4 дни в града ходи по такива места, особено когато се ограничаваш в бюджета, за да имаш повече и за други забележителности.

Последна редакция: нд, 25 юни 2017, 10:31 от mamaSunshine

# 221
Като изключим първи бецирк и някакви супер-дупер ресторанти, останалите заведения в града са приблизително в една и съща ценова категория, точно от калибъра за Центиметърите.  Особено кварталните заведения са обикновено в порядъка 8-11  евро за основно ястие и 3.5-4 за бира.

# 222
Като изключим първи бецирк и някакви супер-дупер ресторанти, останалите заведения в града са приблизително в една и съща ценова категория, точно от калибъра за Центиметърите.  Особено кварталните заведения са обикновено в порядъка 8-11  евро за основно ястие и 3.5-4 за бира.

Между другото при най-първото ни ходене (когато не познавах толкова добре града) посетихме Розенбергер и останах леко изненадана от високите цени предвид, че точно то си мяза на заведение тип закусвалня и то на самообслужване. Вярно пихме само един кайзермеланж но нещо не ме очарова. А и обикновено точно там се оказа че изсипват туристите с автобуси да се редят за тоалетна. От тогава не сме стъпвали там. Предпочитам да се кача до Гринцинг или Нюсдорф да хапна било сладко било солено - обстановката много ме отпуска на тези две места. Пък и е доста далече от центъра и е много спокойно. Gift HeartGift Heart Любими места във Виена

# 223
Ние миналата седмица ходихме до Гринцинг, за първи път, подтикнати от коментарите тук. Определено не е моето място. Иначе и във Виена, както и навсякъде по света, трябва да се избягват твърде туристическите места, обикновено предлагат лошо качество на високи цени.

# 224
Ние миналата седмица ходихме до Гринцинг, за първи път, подтикнати от коментарите тук. Определено не е моето място.

Тук вече си е до човек - кой какво обича и търси. Принципно за обиколки избягваме туристическите места, и така открихме нови и интересни маршрути, и се роди един проект "Небето над Виена" който вече трета година снимаме и всеки път откриваме ново място да го обогатим.
А бе прекрасен си е града и всеки ще открие своето място ...  bouquet bouquet

Общи условия

Активация на акаунт