Септемврийче шава,а на мама коремчето все по-голямо става

• 47 541
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Ако е счупен, няма да можеш да стъпваш на него. Вероятно е изкълчен. Дано минава бързо.

# 556

ralito89  ако ти е много подут глезена така или иначе не се препоръчва снимка, защото може да не се види някоя костица. Ако искаш изчакай няколко дни да ти поспадне отока и пробвай да стъпиш. Ако и тогава много те боли и въобще не можеш да стъпиш на крака отиди за снимка. В повечето такива изкълчвания се получава разтежение на връзките. Една бабина рецепта за такива ситуации е да се маже с мед. На мен много ми е помагало това. Успех

# 557
  • Варна
Когато малката беше на  4м си счупих глезена,за има няма 10 сек се сдобих с трималеарна фрактура....та след една остиосинтеза и три поредни операции...смея да кажа ,че имам завиден опит
Та там има много костици,може да има и пукната,ако трябва направи снимка,ще ти сложат.престилка и няма да облъчиш бебето...

# 558
jovigirl,  добре си решила. Вярвам, че всичко ще е наред  Hug.

ralito89, и аз да споделя опит, ако е изкълчено само съм мазала в крем Арника.  Става за малки деца,  но виж дали и от бременни може. Да се оправяш бързо.

# 559
jovigir сега чакаме добри резултати  Heart Eyes
skabiela ама и ти си имала преживяване - трималеоларна фрактура си е сериозно нещо, определено имаш челен опит  Laughing

ralito89 хубаво е че пазиш крачето, гледай да стъпваш колкото се може по-малко. Ето тук малко инфо за теб
Скрит текст:
Не го оставяй да виси надолу, за целта ползвай табуредка или друг стол, а когато си легнала е хубаво да подпъхнеш една, две възглавници (по този начин и по време на сън). Тава помага да не се засили отока, а от там болката и т.н. Трябва да поставяш лед върху оточното място. За първите 24-48 часа сед травмата (при по-сетиозна травма до 72) използвай кубчета лед (ако са много големи ги натроши) в пликче. Поставяш директно върху глезена (без чорап). Може да изполваш и 2-ве пиликчета, ако отока е много голям. Държиш към 10 мин - идеята да получиш хубаво зачервяване и изтръпване (както се зачевяват и изтръпват пръсчетата, ако играеш със сняг без ръкавици). Махаш леда и почиваш за около 2 часа и после пак лед. След този период минаваш на друга тактика. Замръзяваш вода в пластмасова чашка с дървена пръчка или лъжика (може и пластмасова, но не металан за да може да е удобно за хващане). С полученото кубче (като сладолет на клечка) правиш директен масаж върху оточните места, като движиш кубчето директно по кожата, а не го държиш статично. В зависимост от размера на мястото това продължава около 1-2-3 мин, след което почиваш за около 1мин (през това време със суха хавлиена кърпа подсушаваш мястото). След почивката пак обтриваш с лед и така около 3-4 път, като целата е отново зачервяване на мястото и изтръпване. Правиш го сутрин, обед и вечер.
Възможно е оттока да тръгне към стъпалото и пръсчетата, ако това стане минаваш с леда и през тези места.
Процедурите с лед задължително в спомената позиция с повдигнато краче и имай предвид да постелеш хавлиена кърпа под крака, че все пак ще има мокрене.
Ако намериш кремче подходящо за бременни нанеси след 10-15 мин след терапията с лед, след като кракът вече си е върнал телесната температура.
Носи чорапи с широк ластик, за да не  затрудняваш отичането (или открадни чорапи от гардероба на таткото  Mr. Green)

Друго нещо, за което съм чувала, че действа, но аз не съм прилагала, е копрес с настърган суров картоф (1-2-3 според размера). Фиксираш върху мястото с бинт или друг плат и така спиш. Сега четох в нета, че може да се приложи и през деня, дори след час да смениш със свежо настъргани картофи. Този компрес обаче е ОК, когато вече травмата не е остра (след 2-3 ден от падането).

Не се притеснявай, ко се наложи снимка, акто е казала skabiela бебето ще е в безопасност. Лед ще се отрази хубаво и на счупено и на изкълчено. Възтановявай се бързо  Heart Eyes

# 560
Привет момичета,

Аз днес видях моята девойка. Много е хубава. Всичко е наред и в норма. Според лекарката ще си раждам първата седмица на септември, защото си е големичка и отговаря на седмиците , за които ме броят.

Снощи си купих поредния сутиен. Ей, днес вече се чувствам жена, че с тези спортни сутиени, много ми беше отпуснато...Обаче дано не раста повече, че след чашка G, не знам дали имапо-големи...

# 561
  • Велико Търново
Благодаря, момичета Simple Smile В крайна сметка нито ЛЛ, нито ортопеда препоръ4аха снимка, а и ортопеда каза, че не е счупен, а по -скоро изкълчен. Изписа ми гел Троксевазин, който не пише да вреди, та ще го ползвам. За пореден път ще отложа пролетното почистване за др месец Grinning tacidu, това с меда ще го пробвам. Той винаги е полезен.

# 562
jovigirl, резултатите ще бъдат добри Simple Smile

ralito89, бързо оправяне.

Моите момчета днес са болни - единият е с варицела и болно ухо, а другият със стомашен вирус...
Според майка ми съм карала варицела, но за всеки случай си пуснах тест за антитела и ще говоря с гинеколожката какво да правя евентуално, ако са ми ниски. Иначе аз съм вече в що годе безопасни седмици - ако се разболея ще е към 20+ седмица, което се води безопасно за плода.

Та така... Приятен ден на всички Simple Smile

# 563
Здравейте и от мен. Утре влизам в 5-тия месец. От няколко дни усещам някакво гъделичкане в корема,но днес е доста активно. Дали да не очаквам скоро първото ритниче?

# 564
tonil_83, според мен това са си точно ритничета, но по-леки, защото бебчетата са още мънички Heart Eyes
И при мен е като гъделичкане, много е сладко.

# 565
  • Стара Загора
При мен пък вечер като се прибера от работа и се излегна почва една пулсация в корема. Четох, че може да е от много неща, хълцукане, промените в тялото. Ама на моменти е направо и видима хаха  newsm78
Не че по някакъв начин се чувствам зле, даже напротив. Просто ми е странно  Flutter

# 566
Лекарят ми потвърди, че тези потръпвания на коремните мускули като от мускулна треска не са от много спорт (понеже сега и няма много спорт), а са движенията на плода.

На мен много ми се ядат боклуци и пият газирани напитки като етър, лимонада. Винаги съм вярвала на това с отблъсването от определени храни, че е защото са вредни и тялото го усеща. Сега като съм бременна вярвам, че е пълна глупост - ядат ми се и ям постояно неща, които преди никога не съм харесвала на вкус и са доказано нездравословни и пълни с Е-та, аспартам. (Освен, ако тялото ми не се опитва да се самоунищожи пред алтернативата да е бременно Laughing)

# 567
  • Велико Търново
Здравейте, момичета. Аз не знам покрай сплашването, че имам тромбофилия и изкълченият крак, похвалих ли ви се , че усещам бебка. Тази сутрин особено беше мн активна. Явно след ФМ се раздвижи активно. Значи движенията са осезаеми - наподобяват бълбукане само дето усещаш че някой те побутва отвътре. Усещам ги само в пълно легнало положение. Много е готино Simple Smile)) та явно потрепванията са началото и после вече ще сте просто 100% сигурни че са бебчетата

# 568
Привет момичета,

Много се изморих днес...яйца, козунаци...голяма съм домакиня  Joy Joy Joy.

Толкова ритуали не съм извършвала от доста време.

Аз все повече мисля след Великден да си поостана вкъщи, че нещо атмосферата в службата ме напряга. А и ще ме разкрият  hahaha...

# 569
  • София
Привет девойки,

приемате ли още една = мама за втори път, с какичка на 10 у дома и кандидат братче с термин уж 4ти септ.?

Не бях се завръщала тук откакто дъщеря ми беше  в корема и....няколко годинки след това. Времето излетя.

Желая на всички успех! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт