Септемврийче шава,а на мама коремчето все по-голямо става

• 47 514
  • 746
  •   1
Отговори
# 645
  • Велико Търново
И аз днес видях, че другата седмица в Лидл ще има интересни неща. Аз не съм се качвала на кантар от месец  - утре съм на консултация и направо не искам да се качвам там. Миналият месец бях дръпнала само някакви грамове, но сега....вече даже не се опитвам и да обуя дънки. Сигурно ми стават, но бебка е все така ниско и както стоя по цял ден седнала на работа, няма шанс просто.
Мечтая си за роклите си....но днес...сняг  Rolling Eyes
Ако в следващите дни не пиша, то утре кантарът ме е помолил учтиво да сляза и съм изпаднала в депресия.....

# 646
  • София
Момичета,

(особено тези с първа бременност!), относно хемоглобина, като е нисък, вимавайте с желязото, не си го предписвайте сами.

Ако имате нисък ХГБ се прави изследване от хематолог (електрофореза на ХГБ мисля беше). Там се вижда дали нямате някой вид анемия, който може да не е причинен от ниско желязо. Например таласемия, с каквато съм аз, моето желязо и Б12 са в горни граници, а ХГБ ми е....няма да ви казвам колко, ще ви уплаша.

Но това е заради генетичното състояние на таласемия (и съответо патологичния ХГБ идващ с това), който цял живот ми е бил под 100 (или поне от първата бременност, когато ме диагностицираха.

АКо натрупате много желязо товарите черния дроб и панкреаса...не пийте таблетки на своя глава. За бой са и лекарите, които без изследванаия предписват, особено джи пи.

# 647
Момичета,

(особено тези с първа бременност!), относно хемоглобина, като е нисък, вимавайте с желязото, не си го предписвайте сами.

Ако имате нисък ХГБ се прави изследване от хематолог (електрофореза на ХГБ мисля беше). Там се вижда дали нямате някой вид анемия, който може да не е причинен от ниско желязо. Например таласемия, с каквато съм аз, моето желязо и Б12 са в горни граници, а ХГБ ми е....няма да ви казвам колко, ще ви уплаша.

Но това е заради генетичното състояние на таласемия (и съответо патологичния ХГБ идващ с това), който цял живот ми е бил под 100 (или поне от първата бременност, когато ме диагностицираха.

АКо натрупате много желязо товарите черния дроб и панкреаса...не пийте таблетки на своя глава. За бой са и лекарите, които без изследванаия предписват, особено джи пи.

На мен ми го изписа АГ, но не ми е правила допълнителни изследвания...и се чудех дали по две ампули на ден не са ми много, тя каза че тези били леки или поне аз така разбрах(някакви "Тот'хема")  newsm78

# 648
И моят хемоглобин беше около 100мисля и малко повишена утайка, но аг каза, че това са нормални резултати при бременност и нищо не ми е изписвала. Тя си знае, че аз не обичам да пия химия само ако е абсолютно необходимо. Сега е сезонът на зеленийките, копривата е чудо за хемоглобина и нито може да навреди, нито да се натрупа.

# 649
Моят за сега е ок 125 ! Знам, че пада обаче постепенно с бременността. Мерси за инфото  bouquet

# 650
Здравейте!

Skailes колко ти е хемоглобина? Моят е 100 и го считам за идеален!

А някой има ли повишена утайка на кръвта? Моята е два пъти по-висока от горната граница..........
Хемоглобинът ми е 107 при поддържан 121 - 127.Лекарят ми предписа Малтофер фол по едно на ден.
То при мен под нормата са и хематокрит и еритроцитите,а в урината установиха "доста" епителни клетки каквото и да значи това.

# 651
  • София
Нисък ХГБ не значи ниско желязо, и да, може да се натрупа, ако вече сте в горна граница. Желязото не е "водо-разтворим витамин", че да се изпишка.
Пак казвам, това че най-често срещаната причина  за анемия в бременноста е недостиг на желязо, не значи че случаите винаги са такива. Не може да се нацелват нещата в бременност. (Нито път извън нея.)
Успех на всички.

# 652
А когато желязото е ниско, а хемоглобина в норми Simple Smile
Желязото ми беше 4, долната граница в реф. Стойности беше 7
А хемоглобина ми е 120

# 653
А когато желязото е ниско, а хемоглобина в норми Simple Smile
Желязото ми беше 4, долната граница в реф. Стойности беше 7
А хемоглобина ми е 120
Отделно ли си пускала изследвания за желязото...? Аз май нямам изследване отделно за желязо но ще проверя... има ли си определено име ?

# 654
 Отделно ли си пускала изследвания за желязото...? Аз май нямам изследване отделно за желязо но ще проверя... има ли си определено име ?

Да отделно пусках. Просто "желязо"

# 655
  • София
Има серумно желязо, има феритин...хематолог може да даде пълния набор, но това е нужно само при съмнения за някой вид анемия. Понякога б12 като е нисък и хГБ пада, но това не е задължително. При мен е до горе почти, а ХГБ бе нисък на последните изследвания...

Най-лесното, което без консултация с хематолог може да се направи е ПКК (пълна кръвна картина) и серумно желязо. После заключенията.

# 656
  • моята мила родна страна
Моят хемоглобин беше 99, хематокрит и еритроцити-също под нормата. АГ ми изписа Феро фолгамма, пих го 30 дни х 1 на ден. Другата седмица съм на преглед, ще питам дали ще пускаме контролно изследване.

Да ви питам и още нещо. От няколко дни забелязвам по вътрешната страна на сутиена (само на едната чашка) следи от засъхнали петънца. Имате ли представа какво може да бъде? И дали е нормално или сега и за това да се притеснявам?  newsm78

# 657
  • Велико Търново
Това би трябвало да е коластра, която е нормално да изтича след 5 месец, поне доколкото аз знам. При някои е по - рано, при други по-късно. Така че всичко ти е ок

Сутринта бях на преглед. И проследяващият бременността потвърди за момиче. Качила съм 4 кг, което за моите кг си е много Rolling Eyes а как ми се яде сладичко постоянно...ще го заменям с плодове де. Обаче бях с майка ми и док ми каза, че няма нещо, което да ми забранява и мога да си пътувам и да се движа и пр. Дали това включва и секса...аз каквато съм застреляна не го питах може ли вече, а пък но можем вече така  newsm78 как сте вие със секса, момичета

Последна редакция: пт, 21 апр 2017, 12:19 от ralito89

# 658
Гърдите се подготвят вече за кърменето и през този период при някои жени започва да изтича по малко.

# 659
ralito89, секса ми е забранен още в самото начало, най-вероятно заради аборта ми предният път...не смея и да питам АГ иии секса е табу при нас... Sad

Общи условия

Активация на акаунт