Модни тенденции в прическите и всичко за косата - тема 12

• 62 449
  • 725
  •   1
Отговори
# 300
  • Пловдив
Като слагате кокосово масло, мажете ли корените? Мен все ме е страх, че после много трудно ще ги измия и не нанасям в корените.

# 301
И аз не го слагам в корените. Веднъж направих тази грешка и страшно много ми се клечоса косата още на втория ден след измиването. От тогава мажа само по дължините с него.

# 302
  • Шотландия
Джесика, изчакай с оцветяването, за да не загубиш косата си нацяло... Shocked
Съжалявам, че така е станало. Ако търсиш безамонячна боя, която да не уврежда, аз съм на Wella Colour Touch, професионална е, купувам нея и около 3 % окислител и се правя вкъщи, хваща хубаво, аз имам и бели косми, покрива и тях без проблеми, според мен не изтощава косата, така че я препоръчвам. Сигурно няма да ме послушаш, но ако косата ти е третирана преди месец, след това при балеажа е изгорена допълнително, ще е лудост да я боядисаш веднага - може да се накъса съвсем и да почне да пада, тогава няма да има друго спасение, освен ножица от корен...  Confused Изчакай поне 2 седмици, ако може - и повечко... Ако съм на твое място, бих отишла в салон при професионалист и бих потърсила професионална помощ. В идеалния случай би трябвало да се отиде при същия фризьор, защото те знаят каква е била косата преди това, те какво точно са правили и виждат какво се е получило. Има специални средства за възстановяване на такава коса - сещам се за Олаплекс, имаше и едно друго, дето го препоръчваха в темата, но не го помня. Ако салонът прави такива неща, би трябвало да ти ги направи безплатно, отделно че трябва да ти върне парите за изгорената коса - но важното е да се оправят нещата. Успех!

# 303
Момичета имам нужда от помощ  Cry
В Сряда бях на фризьор за балеаж.Исках дълбок тъмен корен и по светли краища като им показах точно какво искам,и споменах че миналия месец доста съм третираЛа косата,и ако преценят краищата да са примерно карамел за да не се изтощава много.Накратко, обезцветиха ме цялата без корените, после ме боядисахме,и се получи светло рус корен и рижавеещи дължини.Матираха ме за да потъмнее корена и след 4 часа си тръгнах.Резултатът е много изгоряла коса,и вече след първото измиване цветът е ужасен.Лошото е че няма на къде да я режа вече!Ясно е че ще започвам маски и терапии и прибирам пресата и сешоара !Ще подстригвам по малко всеки месец,но какво да правя с цветът  Sad Безамонячна боя ще я съсипе ли съвсем  Cry
Явно е седмица на фаловете с балеажа 😃 И аз съм в кюпа от вчера. Моята беше небоядисана и исках просто да и вкарам малко светлина. Накрая изглежда все едно цялата е боядисана и е тумно русо, което жълтее сега като е уж матирано и си представям след няколко дни как ще е. Мацах днеска един балсам от тези на Виктория и нищо не стана, беше цвят лешник. То и в неделя нямаше много какво друго да намеря. А аз не искам да я боядисвам, защото пак ще се завъртя в един омагьосан кръг.
Аз лично май мисля да пробвам с тониране с по-тъмна боя и оксидант, което пак ще поизтощи, ама поне по-малко, а и да не боядисвам малкото корен, който ми остана.
Или някакъв оцветяващ друг, или с тонер....
Споделяй какво си пробвала 😊
Въобще представата ми за балеаж беше съвсем друга, че и със солидна сума олекнах на всичкото отгоре..... Скоро на фрзьор няма да ида Wink

# 304
Още не съм се намацала, но до края на седмицата сигурно ще я боядисам.Сега чета из форумите и се чудя каква да е боята.Започвам да се отказвам от безамонячна, защото не се препоръчва след обезцветяване и най-вероятно ще падне доста бързо.Искам боята която ще сложа да е по трайна че след нея не мисля да я пипам скоро. *Мила* изобщо не искам да стъпвам повече в този салон,а за друг вече нямам финанси. Rolling Eyes Надеждата ми е че корените не са пострадали и ще издържи.Ще слагам някаква 5-ца....

# 305
  • Пловдив
Аз пак ще попитам защо не вземеш билкова боя. Тя е на основата на къна и могат да се получат различни цветове.

# 306
  • Шотландия
Аз пак ще попитам защо не вземеш билкова боя. Тя е на основата на къна и могат да се получат различни цветове.
На обезцветена коса слагайте всичко друго, но не и къна. Аз на къдрена коса (къдренето МАЛКО обезцветява) получих едни такива морковени тонове, дето не ми се говори... и няма махане после.

# 307
Лятна буря,погледнах една такава билкова,но пише че не се препоръчва за обезцветени коси.Трябва предварително някаква друга процедура преди това да се прави  newsm78

# 308
  • Пловдив
Не знаех. Е, след химическа боя тогава вече можеш да преминеш на къна, тъй като е полезна за косата Simple Smile

# 309
Лятна буря,погледнах една такава билкова,но пише че не се препоръчва за обезцветени коси.Трябва предварително някаква друга процедура преди това да се прави  newsm78
Боите на фито са щадящи и естествени тонове , но и цената им не е никак поносима   Peace л

# 310
Ех,момичета явно не ни върви с балежите.Моя цвят вярно,че стана супер миналото лято,ама пък косата ми се съсипа.Краища за изрязване имам още и стоят сухи и цъфтящи(а преди цъфтеж не знаех какво е).
Извод:Правим си косите в близък до натуралния  ни цвят,с хубави бои и в къщи,та да ни е мирна главата😊
А за кокоса-слагам на скалпа,защото много ми помага за моите проблеми.Изобщо,това е моето масло!
малко страничен въпрос-дали мога да мажа и кожата на бебка с него ?Засега не се осмелявам.

# 311
Ех,момичета явно не ни върви с балежите.Моя цвят вярно,че стана супер миналото лято,ама пък косата ми се съсипа.Краища за изрязване имам още и стоят сухи и цъфтящи(а преди цъфтеж не знаех какво е).
Извод:Правим си косите в близък до натуралния  ни цвят,с хубави бои и в къщи,та да ни е мирна главата😊
А за кокоса-слагам на скалпа,защото много ми помага за моите проблеми.Изобщо,това е моето масло!
малко страничен въпрос-дали мога да мажа и кожата на бебка с него ?Засега не се осмелявам.
Каролини с близък цвят може и при фризьора  Embarassed Peace .
Аз много си харесвам балеажа ,но да ви призная цялата мацаница с цветни маски и стоенето ми идва изнервящо  Laughing .Не стига ,че стоя с маска ми и с цветната маска престоявам  Joy л
Косата ми няма поражения на този етап .Ако имаше най вероятно да се се проявили и да е по сухичка.
Доволна съм от балеажа Simple Smile

# 312
Каролин Бингли може да мажеш беболина  bouquet

Аз съм за промените. Балеажи, кичури, различни цветове. Един живот се живее и искам да се видя всякак  Laughing

На Фито боите хубави ли са? Гледам ги от известно време в Лили, скъпи са , но пък ако си заслужават.

# 313
Мисче, родилите момичета от едната тема, в която пиша, ползват кокосово масло за бебчетата, така че давай смело. И да ѝ нацелуваш от мен малките сладки краченца на кукличката /много обичам да целувам бебешки краченца/  Blush
Боите на Фито и аз ги заглеждах преди, ама не бях сигурна кой цвят да взема и се откзах. Пак ще ги загледам като реша да се боядисвам, щом казвате, че са хубави и щадящи.

# 314
Мисче, от както се е родил моят син само с кокосово масло го мажа. Вече 11 месеца. И на косата му слагам, естесвено, и на лицето дори. Попива много бързо, а кожата му е страхотна, и да чукам на дърво никога не се е подсичал.

Общи условия

Активация на акаунт