Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

"Наследствено" ли е лекото раждане?

 • 2 276
 • 22
 •   1
Отговори
 • Мнения: 2 567
Здравейте мами,

ще трябва пак да ви нервирам с един въпрос, който ме гложди, колкото повече наближава заветният миг Wink
Акушерката на подготвителния курс за раждане каза, че от нейната близо 40 годишна практика е установила, че раждането е един вид наследствено, т.е. ако майка ми е имала леко и бързо раждане, то с голяма вероятност така ще и при мен. Както и обратното   Close
Споделете моля, дали тази теория се е оказала вярна във вашия случай.
Благодаря ви много!  Grinning

# 1
 • Мнения: 2 489
Според мен няма нищо общо. Както и това, че една жена може да има съвсем различни бременности, и съвсем различни раждания. Например майка ми  с по-голямата ми сестра - родила я е почти без болки, без разкъсвания или шевове и е станала да върви веднага. Обаче с мен - преносване две седмици - напречно прилежание и секцио. Така че тази теория отпада съвсем.

# 2
 • Мнения: 2 051
Цитат на: 6o6i
Споделете моля, дали тази теория се е оказала вярна във вашия случай.
Благодаря ви много!  Grinning


И при мен тази теория не работи. Майка ми бая сме я мъчили и са я шили доста.
А мен - не.

# 3
 • Видин
 • Мнения: 6 760
Здравей,
не мисля,чи има кой знае колко вярно в това твърдение!Майка ми например е родила 2 деца,и двете много леко,аз също родих леко.Но имам приятелка на която първото раждане е било песен,а второто кошмар!Така че от тук за статистиката не може да се извади извод Simple Smile .
Ти просто се настройвай позитивно и бъди сигурна,че леко или не,само като видиш бебо,всичко ще забравиш Wink !
Аз ти пожелавам най-лекото раждане на света и сладко,пухкаво и здраво бебче!

# 4
 • До хладилника, който обичам
 • Мнения: 22 079
И аз съм се чудела по въпроса. Майка ми е имала две нормални бременности с две леки раждания (3,5 часа за сестра ми и 2,5 за мен). Между двете ни е имала спонтанен аборт в 5 месец и са ме направили много трудно, ако това има някакво значение.
Аз също имах нормална бременност с леко (3,5 ч) раждане, за което съм писала тук.
Според мен е наследствено в смисъл на структура на тялото - ако майка ти е с нормален или широк таз, и ти приличаш на нея, вероятно е да е по-леко раждането (но не е задължително).
По-важен е психологическият фактор, защото какво ще бъде раждането зависи 2/3 от психическата настройка. Ако майка ти ти е разказала за нейното раждане, и разказът й не те плаши, а напротив, те мотивира и ти да родиш лесно и хубаво, шансовете това да стане се увеличават значително... И обратното, ако слушаш много ужасяващи разкази за жени, които раждат по 3 дена с големи мъки, нормално е да се стресираш.
Но връзката с родната майка е много силна и специална, затова и нейният разказ и нейното отношение към раждането са много важни за бъдещата майка.

# 5
 • Мнения: 3 562
Според мен всичко е строго индивидуално.
Може би ако се говори за еластичност на мускулите  Thinking
Там да има някаква наследственост  Thinking

# 6
 • Мнения: 3 200
И аз се питах същото преди да родя и пуснах тема, виж:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4476&highlight=%E8%F … E4%E0%ED%E5%F2%EE

# 7
 • Мнения: X
Едва ли е вярно, виж за психологическия фактор съм напълно съгласна с boo - и при мен, макар че бях секцио, всичко мина леко, не ме е боляло след това, защото се бях настроила позитивно. Дори като ме приеха с 3см. разкритие и контракции, не съм имала болки или дискомфорт при проверката за разкритие и си изтраях цяла нощ до сутринта, когато беше планувано секциото Wink

# 8
 • Мнения: 541
И аз мисля, че няма връзка. Може би само що се отнася до еластичност на тъканоте и структора на тялото.

На майка ми първото раждане е било много дълго (приели са я във вторник, а родила в петък сутринта), второто (с мен) вече - "нормално" за 8-9 часа.
Аз вярвах, че ще се справя бързо ако нещо не се обърка (бебето дълго беше седалищно). Преносвах, приеха ме в болницата и цяла нощ бях със силни и неравномерни контракции, а разкритието само 1-2см. Сутринта планово ми включиха системи и след 3 часа родих. Имах много леко раждане. Grinning

Медицината също доста е напреднала!

# 9
 • sofia
 • Мнения: 769
Всяка бременност за мен е индивидуална. при мен първата бременност беше песен, ама раждах 15 часа, а втората беше голям тормоз, а родих за 4 часа. А що се отнася до майка ми - 2 нормални бременности, но и 2 секцио (второто планорано, защото след първото е имало сраствания). Тя се е мъчила 3 дни с контракции и без разкритие при първото раждане и накрая решили да я срежат, но защото загубили тоновете не бебето, а после пък нея са щели да изпуснат....абе нямам думи.
Аз за второто раждане се доверих на хомеопатията и мина добре (освен намесата на докторите дето ме рязаха - епизотомия - и шиха....)

# 10
 • Мнения: 8 769
Цитат на: 6o6i

Споделете моля, дали тази теория се е оказала вярна във вашия случай.
Благодаря ви много!  Grinning

Не мисля,че й е вярна теорията на акушерката.... Майка ми има един спонтанен аборт, три раждания, всяко от които е различно. При мен раждането не бе подобно на нито едно от нейните.

# 11
 • Мнения: 390
моята майка казва често: "Дано да раждаш лесно като мен", родила е бързо (3часа), казва, че не я е боляло, а има 14 шева само от едното раждане, питам това възможно ли е????

# 12
 • София
 • Мнения: 36 123
и аз мисля, че няма нищо общо. Аз родих има няма за 1-2 часа, контракциите ми бяха силни и си боляха. Майка ми не знам за колко ме е раждала, но ми разказваше, че си е била хапала ръцете до кръв от болката на контракциите

# 13
 • Мнения: 811
Моята акушерка имаше същата теория.
Аз като физика /костна структура/ съм копие на майка ми.
Бях подвижна и не качих много килограми /като нея/.
И двете сме раждали седалишно без проблем.
и двете не се страхуваме от нормално раждане.
В този ред на мисли и баба ми и прабаба ми са имали много леки раждания с едри бебета.
Явно за нас теорията е в сила.

# 14
 • Мнения: 3 153
Тц, не е вярно!

Общи условия

Активация на акаунт