Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 435
  • София
  • Мнения: 475
Именно, арабиката ви е в повече. Отидете в хубав магазин за кафе и помолете да ви смесят 70% хубава тъмна робуста, но да е от по-висок ценови клас ( над средната за различните робусти, които имат ) и някоя арабика. Запишете си кои са сортовете, дори на момента да запомните, след време се забравя. Вижте как ще ви е, вземете малко. Мисля, че съотношението 70/30 в полза на робуста ще ви е ок. Ако ви горчи много така, пробвайте следващия път с малко по-светла робуста, но над средната цена пак. Не купувайте евтина робуста. С арабиката също може да си поиграете, но не зелена - тя киселее

# 436
  • Мнения: 2 114
хубава тъмна робуста, но да е от по-висок ценови клас ( над средната за различните робусти, които имат )
Това е за бисери, ако има такава тема.
А коя е зелената арабика?
Направо 3х1 да не се занимава с глупости.

# 437
  • Мнения: 87
бихте ли споделили какво кафе купувате?
аз купувам на зърна и меля, ползвала съм якобс монарх и еспресо, но много ми киселее, но може би арабиката е повече
та ако ме ориентирате какво да пробвам, ще съм благодарна
Здравейте,
Ако предпочитате кафе на зърна, което няма кисела жилка, бих Ви препоръчала горещо това кафе

# 438
  • Мнения: 184
Като любител на кафето винаги държа да си избирам смесите - купувам от магазин за кафе насипно от чували, купувам предимно смес от 3 или 4  арабики, но последните два пъти пробвам със 1/3 рробуста. Смесвала съм арабики Коста Рика, Никарагуа, Колумбия и Сантос - по равни части или пък Сантос слагам 50 гр, а другите по 100. Последно съм фен на Кения, Мексико, Индия- има арабика и робуста, която слагам в съотношение 1/3 от общото. Но винаги преобладаващо е арабиката. И си го харесвам и ми го харесват кафето

# 439
  • София
  • Мнения: 6 778
Гватемала е също много добра като качество арабика. От робустите предпочитам Угандата - не е толкова горчива, по-мека е на вкус и аромат. И все пак като вляза в магазина първо ги оглеждам кое ще ми допадне най-много на външен вид - да не е изгоряло и мазно, да е с еднакви по големина и форма зърна и др.

# 440
  • София
  • Мнения: 201
Скоро ми потрябва кафе, но поради някаква причина магазина за кафе беше затворен. Затова отидох в близкия супермаркет и си взех една опакова от "Signature" смеската на Коста кафе. Искам да ви кажа, че бях доста впечатлен от тази масовка: хубав плътен аромат, с наситени нюанси, както и доста добро количество кофеин. Със сигурност пак ще купя.

# 441
  • Мнения: 1 293
В ДМ случайно някой да е пробвал 100% Арабика кафето, тяхната марка. Имат и био, дали е хубаво?

# 442
  • Мнения: 16 848
Bio-то не е лошо.

# 443
  • В най - голямото село
  • Мнения: 1 619
Скоро ми потрябва кафе, но поради някаква причина магазина за кафе беше затворен. Затова отидох в близкия супермаркет и си взех една опакова от "Signature" смеската на Коста кафе. Искам да ви кажа, че бях доста впечатлен от тази масовка: хубав плътен аромат, с наситени нюанси, както и доста добро количество кофеин. Със сигурност пак ще купя.


И аз бях много приятно изненадана от марката, най - вече от плътния вкус на кафето.

# 444
  • София
  • Мнения: 59
Здравейте,какво Ви е мнението за кафе Мелита?

                                             

# 445
  • до морето
  • Мнения: 2 024
Здравейте,какво Ви е мнението за кафе Мелита?

                                             



Аз бях пробвала някаква Мелита, която дори не се постарах да запомня, понеже беше истинска "кисела чорба". Не бих купила никакъв вид от марката повече. Нямаше нито плътност, нито аромат само кисело кисело.

Коста signature blend харесвам и аз, пак трябва да взема.

# 446
  • Мнения: 438
За всеки вкус си има потребители, ако едно кафе няма поне малко плодово-киселинен вкус, не би ми било интересно за пиене.

Общи условия

Активация на акаунт