Какво правим ако завият сирените?

• 26 658
  • 276
  •   1
Отговори
# 180
Силно ме съмнява, че точно сегашното поколение възрастни хора по градовете са супер адекватни и оцеляващи. По-скоро са от най-егоистичното поколение, с почти нулеви способности, но големи претенции. Не е като в приказките. А възрастните хора от приказката ако бяха масово толкова умни и хитри, като за начало щяха да се спасят от екзекуция с хитринки, нали?

Също така има проучване, че при опит за спасяване "първо жените и децата" загиват много повече хора. Защото жените се дърпат и пречат и на мъже да се спасят.

От друга страна точно хората над 50 ако искат могат да ходят на война. Вместо младите. Живели са вече, по-хитри са, ще се позабавляват и дори да загинат, ще е геройски, не с памперс и Алцхаймер.

# 181
Е, до човек е...а и...шанс Simple Smile

# 182
Не знам. Честно казано - не искам да разбирам. Факт е , че сме разглезени живеещите в града.

# 183
 The Siren of Titan, младите не загиват заради старите в една война, а заради това властимащите да останат още малко начело на хорото.
Аз не бих си позволила да определям кой да живее и кой да умре. Това по принцип.

# 184
Ти няма нищо да определяш, то природата вече го е определила. Има една порода мравки, при която мравките над определена възраст трупат в тялото си токсични химикали и при битка с нашественици се самоубиват- пръсват се и така защитават колонията.

Но в тая тема ако има хора над 60...защо изобщо са в темата и за къде точно ще се спасяват...

# 185
  • София
Предлагам пред всеки бункер да има комисия, която да подлага прииждащите пенсионери на щателен преглед - възраст, ай кю, физическа подготовка, наличие на памперс (не че в бункера това няма да е в плюс), политически и религиозни убеждения. Но ако си в подходящата възрастова група и мож изкара цял ден в планината сам с джобно ножче и смартфон с нет - "заповядай, влез".
Ай сиктир, ще им се живее на неподходящите. Не може.  Whistling

# 186
Сирен, пропускаш много основни неща.
п.п. Не искам да чета поредната тема за Мамамсита.

# 187
Предлагам пред всеки бункер да има комисия, която да подлага прииждащите пенсионери на щателен преглед - възраст, ай кю, физическа подготовка, наличие на памперс (не че в бункера това няма да е в плюс), политически и религиозни убеждения. Но ако си в подходящата възрастова група и мож изкара цял ден в планината сам с джобно ножче и смартфон с нет - "заповядай, влез".

Не, бункерът ще има електронна ключалка и ще пуска тия, които имат карта. А карта ще се придобива според данните: възраст, професия, тренинги, първа помощ, НВО и такива.

Нали се сещаш, че един неадекватен човек може да предизвика масова паника и да направи големи бели.

# 188
  • Другата България
Силно ме съмнява, че точно сегашното поколение възрастни хора по градовете са супер адекватни и оцеляващи. По-скоро са от най-егоистичното поколение, с почти нулеви способности, но големи претенции. Не е като в приказките.
Но в тая тема ако има хора над 60...защо изобщо са в темата и за къде точно ще се спасяват...
Sick Sick Sick
Изключително грозно и отвратително изказване, спести си мнението ако обичаш.
Аман!

# 189
Не, въпросът е съвсем сериозен и философски: живяла си хубаво дълго време. Какво точно очакваш оттук нататък? Защо твоят живот е по-ценен от тоя на млад силен мъж или фертилна жена? Говорим вече не за стабилно общество, а за военно или постапокалиптично време.

# 190
  • sofia
Аз за това твърдя, че е добре да си имам пушка. Фейсконтрол? Хаха
За всеки точно неговият живот и на близките му е най-важен. Така че, няма подходяща възраст, след която да спре да ни се живее!

# 191
Според мен и да ги пуснат отново, никой няма да ги приеме насериозно, защото с тези учения и пускане на сирени хората са свикнали.

# 192
Въпроса би има смисъл, ако има някакво време и организация на тия неща
А както се видя в задните страници, ще се спасяваме поединично и всеки в различна посока и начин, според собствените си разбирания, щото организация, знания и бункери няма
Затова смятам, че ще е шанс- може борбен пенсионер да оцелее, къде заради знания, къде от късмет, а фертилните жени да гушнат букета, щото са се насочили към училището, според картата на Фандъкова  Crazy

# 193
Между другото, сетихте ли се вече за оня филм с Антъни Хопкинс...в който си купи живот от един младеж.

# 194
  • София
Въпросът не е философски, а словоблудствено малоумен. Сирен, и аз обичам зомби филмите, ама ти вече съвсем изплиска легена. Карти и четци при ядрена заплаха. Дооообре!
Въпросът с домашните любимци как стои? Булонката на съседа или ротвайлера на братчеда? А моите морски свинчета?

Общи условия

Активация на акаунт