Какво правим ако завият сирените?

• 26 653
  • 276
  •   1
Отговори
# 210
  • Пловдив
Не били футболисти, ами ръгбисти. Били са отбор, познавали са се, не просто случайни пътници. http://www.hispanoperiodistas.com/text.asp?pub_id=65

А котешкото било неотличимо от заешко на вкус, разправят.

# 211
  • sofia
Добре де, тогава dog tags с данни, като пропуск. Може и без ток, ако това ще е проблем.

Пак питам: на 80 си, живяла си...за къде бягаш точно? (ако изобщо можеш да бягаш на тази възраст)...
Като стана на 80, ще разбера! Wink

# 212
  • Най-красивата страна
Познавам баби на 85 ,които са по-издръжливи от мен,могат да вървят цял ден по баирите и да намерят храна в гората.И изобщо нямат намерение да умират.

# 213
  • София
Знам какво се случва с електрониката, но тук говорим за всякаква заплаха, не само ядрена, нали? Колкото до физика за 9 клас съм учила. Въпросът е, че при авария има начин да се оптимизира спасяването на ценни животи, които ще улеснят изграждането наново след кризата. И този план трябва да се осъзнае от всеки, защото всеки друг план би бил лудост.

Иначе има ел. ключалки, устойчиви на ЕМП.
Аварията те хваща неподготвен, примерно гръмва химическият завод в съседното село, ама точно пък когато си под душа или на калъп със съседа. Та по бели гащи, хавлийка и презерватив на къде ще тичаш и как ще се идентифицираш, че си ценен? Убежищата би трябвало да са лесно достъпни все пак, а не да се налага да разкопаваш един тон скална маса, за да си сканираш на четеца картата си или друга някаква бипкалка.

# 214
Вече писах, военни dog tags, дето са ти около врата. Има и други начини за разпределяне на реакцията. Всеки с инструкциите- младите по убежищата, старите- в по-близки и по-малко сигурни обекти.

Освен това химическа атака е различно от бомбардировка.

# 215
В момента точно по-старите ще се доберат до убежище- имали са подготовка, катерят и планините и познават треволяците, та могат и в гората да оцелеят

# 216
В момента точно по-старите ще се доберат до убежище- имали са подготовка, катерят и планините и познават треволяците, та могат и в гората да оцелеят
Абсолютно. Peace Бабата на моя приятел е на 80 години.Жената е по - енергична от мен.Ходи си по полетата с козите,знае кое може да се яде и кое не.

# 217
Доста се надценява планинарството като способност за оцеляване при война:) ако планинарството те прави печен, то аз съм направо Рамбо...ако съм сама с една раница и нож, почти няма място в България, което да е недостъпно, за преминаване, укриване или каквото се сетите.

# 218
Е така е, ама ако си сама...а с две-три деца...ти можеш сама и да не ядеш, ама децата...ми не могат да вървят, абе кофти работа...да не дава Господ...

# 219
  • София
Вече писах, военни dog tags, дето са ти около врата. Има и други начини за разпределяне на реакцията. Всеки с инструкциите- младите по убежищата, старите- в по-близки и по-малко сигурни обекти.

Освен това химическа атака е различно от бомбардировка.
Различно е, да. Можеш и да не долазиш до убежището, та да извадиш табелката си, пардон, дог таг-а си. При бомбардировка по-можеш да изприпкаш по отломките и да хванеш гората към Родопите. Викам да ни чипират като кучетата или поне с висящ етикет като на кравите, да не се занимаваме с глупости.

# 220
Направо да ни татуират на челата - ценен, безценен, неоценен..

# 221
Нали се сещаш, че в извънредна ситуация "цената на човешкия живот" става пределно ясна? В цивилизацията всички сме равни, защото има системи за изравняване. При ситуация почва да си личи кой е по-равен.

# 222
Не били футболисти, ами ръгбисти. Били са отбор, познавали са се, не просто случайни пътници. http://www.hispanoperiodistas.com/text.asp?pub_id=65

Благодаря за поправката. Пропуснала съм факта, че са били отбор.  Peace

От статията изкарвам това изречение: "Някои започнаха да се побъркват..."
Мисля си, че и при сериозен военен конфликт много хора няма да издържат психически и ще рухнат още преди да са стигнали някакви убежища.

# 223
При инцидент, авария или дори най-малка уплаха само 5% от хората запазват самообладание. 10% замръзват, останалите бягат без посока.

Ще оцелеят само израелците, защото и момичетата им са с подготовка на средно добър бодигард.

# 224
Siren не знам, в коя глутница са те гледали, но аз моите хора, че и кучето даже не си давам. Ако всички озвереят до такава степен, че такива като тебе да застанат с четците за чипове или дог-тагс и да определят, кой да живее и кой не, нали си наясно, че едва ли всички засегнати ще са съгласни. Ако аз така или иначе съм прецакана, то по-добре да те очистя, пък може и да се освободи място.   Laughing

Общи условия

Активация на акаунт