Работа, CV-та, HR-и, съвети - 59-та тема

• 85 087
  • 794
  •   1
Отговори
# 255
Да, заплата 4000-5000 за продавач-консултант на рокли ме смая.. newsm78

# 256
Може би има някакъв филтър там, който изкарва обявите с големи заплати на челни позиции и затова са я писали такава. Или пък просто за да привлекат любопитни кандидати. Не може да е такава заплатата. Не го ползвам този сайт и нямам друга идея защо може да напишат такава заплата.

# 257
Даваха по телевизията, че се пускат такива нереални обяви за събиране на лични данни.

# 258
  • София /Абсурдистан
Здравейте, знаете ли къде публикуват обяви за работа в държавни училища, но не като педагози, а в канцеларията? Не помня да съм срещала в jobs.bg, а съм доста стриктна в следенето си там. В сайта за работа в Държавната администрация също проверявам редовно, но и там не съм. И имате ли наблюдение върху такъв тип работна позиция? Само "вътрешни" хора ли успяват да бъдат наемани на работа или "прост" гражданин (с адекватно образование) също би могъл да спечели конкурс за работа там?
 bouquet
Относно работата в училищата  - не е с връзки са моите наблюдения. Три мои познати започнаха в различен период от време без никакви връзки, явиха се на нещо подобно между конкурс и интервю, 2в1. Заплатите са много ниски, към 600лв преди данъци и осигуровки, често вземат 400 и нещо. Назначават на минималният осигурителен праг за професията. Обаче изисквания към кандидатите имат до небесата.
За държавната администрация - Почти всички се назначават с връзки. Ако не е така, то работата или изисква някакви специфични умения и няма как "свой човек" да я върши, а все някой трябва и да работи и тогава се назначава външен човек, или пък е толкова зле платена и толкова няма какво да се краде, че не е атрактивна за "своите хора" и тогава вземат външен. Такива са ми наблюденията.

# 259
Как стои въпроссът с плащане на здравните осигуровки на служител, напусна в началото на месеца, както аз в случая ( на 5. 06) подписах заповедта за прекратяване на ТД? Работодателят трябва ли д апплаща здравни осигуровки за целия месец или....? Питам за знам как стоят нещата чисто законово и да си платя необходимото, тъй като няма изглед да започна работа до края на месеца.

# 260
Тук http://www.rio-sofia-grad.com/ -> Свободни работни места( менюто вдясно) обявяват местата в училищата, освен учители, търсят също библиотекари счетоводители, хигиенисти и т.н., всичко свързано с училища и градини в района
Прегледах предните страници и видях, че вече е писано къде се търсят свободни места по училищата, но нека си остане..

Последна редакция: вт, 06 юни 2017, 17:41 от ♥ HAPPY ♥

# 261
Как стои въпроссът с плащане на здравните осигуровки на служител, напусна в началото на месеца, както аз в случая ( на 5. 06) подписах заповедта за прекратяване на ТД? Работодателят трябва ли д апплаща здравни осигуровки за целия месец или....? Питам за знам как стоят нещата чисто законово и да си платя необходимото, тъй като няма изглед да започна работа до края на месеца.

Щом имаш някакви отработени дни в месеца, няма да плащаш нищо. Работодателят е платил.

# 262
Имам въпрос относно обявите за стаж. Всички обяви за стаж ли са за лица до 29 г. или само тези на които е написано? Заплащането е ниско, но научава ли се нещо или е с цел използване на хората срещу никакво заплащане?

# 263
Тези, за които е написано, 99% са през програма на БТ. Те имат възрастови ограничения за някои програми. Заплащането се определя от фирмата, но не може да е под определена сума.
Научаването зависи от фирмата.

# 264
Не всички са за лица до 29 г.

# 265
Имам въпрос относно обявите за стаж. Всички обяви за стаж ли са за лица до 29 г. или само тези на които е написано? Заплащането е ниско, но научава ли се нещо или е с цел използване на хората срещу никакво заплащане?

Знам за такива "стажове". На някои места може и да има добри, но в повечето фирми ползват евтина работна ръка за досадна работа. Например да сканираш, копираш, подреждаш....такива неща. Ако имаш късмет, може някой да те вземе под крилото си и да те понаучи нещо, но е рядкост. Peace

# 266
Благодаря и аз така си мислех, но без стаж не виждам как да започна работа по това което съм завършила . Thinking

# 267
Благодаря и аз така си мислех, но без стаж не виждам как да започна работа по това което съм завършила . Thinking

Спокойно можеш да се насочиш към стажове по Еразъм +.
Далеч по-добра възможност

# 268

Спокойно можеш да се насочиш към стажове по Еразъм +.
Далеч по-добра възможност
Може ли повече информация за тези стажове.

# 269
Адриа, пълно е с информация в интернет.
Просто напиши Еразъм+ програми, обучения, стажове.
Може да се кандидатства през университетите, ако си още студент, може и свободно през някоя младежка организация.
Има и групи във фейсбук, там постоянно се публикуват обяви за обучения, доброволчески проекти и т.н.
В момента има покана за 2-3доброволчества м-у 3месеца и 1г.
Страхотна възможност човек да отиде някъде, да се запознае с различни хора и да научи нещо ново.

Общи условия

Активация на акаунт