Барселона - тема 8

• 131 021
  • 886
  •   1
Отговори
# 150
  • Бургас
Според мен две дена минимум си трябват!Ние не сме пробвали всички атракции именно поради липса на време,а бяхме два дена там.Има и комбинирани билети за Аквапарка,Порт Авентура и Ферари ланд.По-изгодно излизат.Между другото за два дена излиза много по-изгодно,отколкото за един.И задължително купуване на билети през интернет.По-евтино е.
 благодаря за информацията, ние ще сме в Салоу за 4 нощувки през август, та се чудим какви билети да вземем за тези паркове. Ферариланд ще пропуснем, били сме в такъв парк в Абу Даби и едва ли ще е нещо различно, така че  може би  ще бъдем 1 ден в Аквапарка и 1 ден в  Порт Авентура,  няма ли някакви  fast pass за пререждане на опашките, че ще сме с тийнейджъри, дето ще има да мрънкат......иначе лесно ли се стига от Салоу до парковете
в Салоу нещо интересно има ли, което да не пропуснем

# 151
От Салоу до парковете и обратно има автобуси на всеки половин час.Билетчето беше 2 евро в едната посока.Автобусите спират на паркинга пред парковете,няма как да се объркате.Те всъщност парковете са си в Салоу,просто са накрая на града.Има Порт Авентура експрес,който ти дава право да пререждаш опашките,но не на всички атракции има такъв вход.За трите влакчета,за които ви писах,само на това най-високото видях такъв вход.За това с лупингите със сигурност нямаше,а за бързото не гледах,понеже на него се пуснахме първия ден и ни беше първата атракция и още бяхме неориентирани,но ако имаше може би щяхме да забележим.Аз си купих билетите онлайн и не ми даде опция за експрес,може би е само за тези,които си купуват от касите,не знам...

# 152
В по-старите теми някой беше споделил един сайт, където си задаваш дестинация и обекти и той прави ти маршрут и ти показва за кое колко време е необходимо да отделиш. Някой да знае кой е този сайт, вече няколко дни се опитвам да се сетя....  newsm78

# 153
  • София (Възраждане)
В googlemaps е възможно да си начертаеш маршрут. Или ти имаш предвид отчитане на време за посещение, не просто за достигане, на даден обект? Интересно Confused

# 154
В googlemaps е възможно да си начертаеш маршрут. Или ти имаш предвид отчитане на време за посещение, не просто за достигане, на даден обект? Интересно Confused
Да, точно така. Освен разстоянието до обекта, отчиташе и време за посещение.

# 155
Надитоо виж на пета страница първия пост е един линк който съм дала - пиша от телефона и не мога пак да постна

# 156
# 157
За парка Гюел, ако влезем от входа Carretera del Carmel, може ли да разгледаме първо платената част, след това неплатената и да излезем отново от същия вход ?  newsm78

# 158
За парка Гюел, ако влезем от входа Carretera del Carmel, може ли да разгледаме първо платената част, след това неплатената и да излезем отново от същия вход ?  newsm78
Да, може. От този вход първо се влиза в неплатената. След платената може да си обикаляте още и да се излезе от същия вход. Само неможе повторно да се влиза в платената.

# 159
За двете къщи Каза Мила и Каза Бальо какъв билет би следвало да се купи онлайн? Нали билетите се продават за определен час, за какво е тогава билет FastPass, ясно е да не чакаш на опашка, но в крайна сметка нали имаш час за влизане, би следвало да влезеш в този час. Не мога да разбера защо искат да ти вземат още пари, какво мислите следва ли да се лъжем да плащаме повече? Нали не се чака на обща опашка с тези, които нямат билети. И на двете къщи има такива билети. Това не са отворените билети с които сам си избираш кога да отидеш, а просто по-бърз вход, странно ми е.

Искам да комбинирам Саградата с кула и двете къщи в един ден. Колко време е необходимо за разглеждането на отделните обекти горе долу, за да си направя по- добър разчет за времето?
Бяхме преди два дена на къщите. Не виждам смисъл от  fast pass. За Бальо имаше отделна опашка за билети от 10-15 човека. Ние влезнахме за 4-5 мин като бяхме подранили с около 40 мин. Около час бяхме вътре, прекрасно е!
В Каса Мила не сме влизали, не се виждаше никаква опашка.
За Саградата пак около час, без кулата.

# 160
Ние бяхме с fast pass и за двете къщи. Определено си заслужаваше, защото имаше много хора и опашките бяха доста дълги.
На мен каменоломната ми хареса много повече, отделих й доста време Simple Smile

# 161
Здравейте, благодарение на вашите описания и коментари може да се каже, че съм почти подготвена за пътуването ми до Барселона през другата седмица. Но останаха и някои не изяснени въпросчета.Ще Ви бъда признателна, ако  някой може да ми съдейства.
1. Тъй като първите два дни ще бъда в Calella, притеснявам се че може да има закъснение по трасето и да изпусна превоза, та ако стане, може ли да изкарам вечерта на летището или Сантс Барселона. Да ли ще разреши охраната
2.До Тибидабо мисля да стигна така FGC(S1 или S2) до станция Peu del Funicular, вземате Funicular de Vallvidrera до станция Vallvidrera superior и се прехвърляте на автобус 111. Притесняваме, че за обратния маршрут гугъла не включва 111 а дава пеша до станция Vallvidrera superior
3. Museo- Monasterio de Pedralbes отваря в 10.00 ч. дали е само за музея и мога ли да разгледам манастира , ако отида в 9 например

# 162
Да, може. От този вход първо се влиза в неплатената. След платената може да си обикаляте още и да се излезе от същия вход. Само неможе повторно да се влиза в платената.
Какво се гледа в неплатената част и какво в платената? Като наследник на  бай Ганьо да попитам
може ли да се задоволим само с неплатената част?

# 163
Ние отидохме рано сутринта и решихме първо да разгледаме свободната част и после да си купим билети за платената. Честно казано въобще не бяхме впечатлени и набързо се изнизахме.....
Просто не беше по нашия вкус.
Какво се гледа в неплатената част и какво в платената? Като наследник на  бай Ганьо да попитам
може ли да се задоволим само с неплатената част?

# 164
  • София
kokonela, по т.2 до Тибидабо -автобус 111 се връща обратно до спирката на фоникуляра.Не знам защо не е отразено, но не се притеснявай  Peace

Общи условия

Активация на акаунт