Ревматоиден артрит - 5-та тема

• 159 250
  • 914
  •   1
Отговори
# 675
  • 1st floor
Дублирам поста, защото имам нов въпрос. Sad Личната ми даде талон за ревматолог и ме насочи към Урвич 13. На телефоните от сайта никой не вдига. Предварително ли се записва час или отивам на място?
ПП: редактирам се. Свързах се с ДКЦ-то. Реорганизирано е на ковид отделение. Не знаят къде да ме насочат. Имам ли други опции?

Последна редакция: вт, 15 дек 2020, 15:55 от НеПоКоРнА

# 676
Да, МЦ фокус 5, там ходят повечето от Урвич
София мед също има ревматолог Маринчев и други

# 677
  • Варна
Здравейте, момичета, моля за съвет, може и на лично - не мога да намеря резохин или плакенил за майка ми - пие го заради РА. Ще се радвам ако помогнете, защото болките и са тежки без лечение.

# 678
  • София
В аптека Ерудити (София) има заместителя, МориВид, около 70 лв. е кутията.
Телефон на аптеката: 0877 215043
Много са любезни, може да се резервира кутия и да се уточни кога ще се вземе.

# 679
В аптека Ерудити (София) има заместителя, МориВид, около 70 лв. е кутията.
Телефон на аптеката: 0877 215043
Много са любезни, може да се резервира кутия и да се уточни кога ще се вземе.

Моривид е на Чайкафарма и се продава във всяка аптека, а в педиатричната аптека Ерудита произвеждат техен Хидроксихлорохин капсули по рецепта.

# 680
  • София
Миналата седмица търсих за приятел и нямаше по аптеките, а в Ерудита имаше останали 2 кутии с Моривид. Те, освен дето правят лекарства, и продават такива. Споделям актуален опит, а не просто да си дрънкам ей така.

# 681
Здравейте, надявам се да имате много хубави празници.

За първи път се включвам на 25 години съм. С Открит ревматоиден артрит от май месец тази година. Досега бях на Арава. Но спря да работи след четвъртия месец. Докато се видя с ревматолог д-р Решкова от Урвич в София минаха още два месеца на арава. Предписа ми метотрексат 6 таблетки и фолиева киселина обаче може ли да ми помогнете да ми дадете мнение как се пие метотрексата,  имам предвид знам, че в един ден. От това което прочетох тук прецених да е три сутринта и три вечерта. 

Обаче лекарката каза след хранене сутрин 2. На обяд 2. Вечер 2. А навсякъде пише на гладно.

Също фолиевата киселина тя ми е предписала пет милиграма един път в седмицата. От аптеката ми казаха че такова нещо не съществува, и ми дадоха неофолик 400 микрограма 0.4 мг . Ужасно малко

# 682
Радина, аз взимам по 3 сутрин и 3 вечер метотрексат. Фол. к-на ми е на Неофолик по 4 всеки ден, с изкл. на деня с Метотрексат. Успех с лечението!

# 683
Изключително Много Ви благодаря. А след хранене или преди хранене го взимате метотрексат.

И последният ми въпрос е избягвате ли храни,  освен алкохола, който не пия въобще. Навсякъде чета какви ли не е различни мнения като не яжте сирене, Не яжте месо. Какви ли не противоположни мнения.

# 684
За храните трябва да поровиш и да прецениш. Някои храни провокират възпаление,например nightshades. На всеки различно.
За алкохол и т.н.- Метотрексат влияе на черния дроб. Трябва да го щадиш. На всеки 3 месеца най-много, трябва да правиш контролни изследвания на черен дроб

# 685
  • София
И последният ми въпрос е избягвате ли храни,  освен алкохола, който не пия въобще. Навсякъде чета какви ли не е различни мнения като не яжте сирене, Не яжте месо. Какви ли не противоположни мнения.

Аз спазвам АИП - автоимунен протокол и той работи за мен.
Има ужасно много информация, особено ако ползваш английски.
Ето едно кратко резюме от добър източник: https://www.thepaleomom.com/start-here/the-autoimmune-protocol/

# 686
  • Пловдив
Здравейте!
Извинявам се, че нахълтвам...но ако има препоръка за лекар от Пловдив ще съм благодарна.

# 687
Здравейте на всички! Майка ми(50 годишна) започна да изпитва силни болки в рамото преди 5 години. Откриха ѝ доброкачествено образование, както и нещо на сухожилието. Предстои ѝ операция до няколко месеца. След като започнаха болките в рамото, ръцете ѝ започнаха силно да почервеняват (посиняват също). Като започна да ходи по ортопеди откриха, че освен проблемите с рамото тя всъщност има синдром на Рейно и ревматоиден артрит. До колкото виждам, ревматоиден артрит се отключва от нещо. Предполагам при нея е било от проблемите с рамото. Това дали означава че след операцията, която ѝ предстои, нещата с ревматоидния артрит може да се подобрят или само ми се ще да е така 😔

# 688
За съжаление едва ли ще отнинат

# 689
Разбирам... Благодаря Ви за честното мнение!

Общи условия

Активация на акаунт