Въпроси до зъболекарите от форума! - 2

• 140 364
  • 1 362
  •   1
Отговори
# 990
  • Варна
Здравейте, моя син е на 1 и 6м, забелязвам че има две бели петънца в края на двата горни резци. Падал е и се беше ударил точно там, също пие минерална вода или трапеза. Ако спра ли да му давам минерална вода и трапеза,дали ще изчезнат, ако е предозиране на флуор ? Мия му зъбите с детска паста без флуор
На толкова малко дете не е удачно да се дава минерална вода. Няма как да дозирате дневния прием на флуор и лесно можета да предозирате.

# 991
Здравейте.Искам да попитам зъболекарите във форума.Преди около 7 месеца си извадих трите мъдреца,но долният ляв ми създаваше проблеми.Отидох при друг хирург и се оказа ,че имам абцес почистиха го,но оттам нататък пак не се чувствам добре минаха вече 4 месеца.След това правих консултация още с 3 хирурга в Пловдив и всеки казва че е зарастнало и е добре'но аз не се чувствам добре.Последният ми назначи физиотерапия и сега ходя защото имам прещтракване на челюстта,но много ме е страх пак да нямам абцес.Прилагам и снимка благодаря предварително за отговора ,

# 992
Здравейте, дъщеря ми е на 7 години. Вече смени 5 зъбчета. Въпросът ми е - долните два резеца са вече напълно израстнали, но се клатят леко. Това нормално ли е? Зъболекарят ѝ беше казал, че е нормално докато растат, защото корените не били развити, но честно казано не ми се струва нормално вече.

# 993
  • Варна
Здравейте, дъщеря ми е на 7 години. Вече смени 5 зъбчета. Въпросът ми е - долните два резеца са вече напълно израстнали, но се клатят леко. Това нормално ли е? Зъболекарят ѝ беше казал, че е нормално докато растат, защото корените не били развити, но честно казано не ми се струва нормално вече.

Не се притеснявайте, нормално е.

# 994
Правилно ли имам наблюдения, че по време на извънредното положение повечето стоматолози не работят, а са останали само няколко спешни кабинета в София?

# 995

Не се притеснявайте, нормално е.
Много благодаря за отговора! Бъдете здрав!

# 996
  • Варна
Интересно, как хората не вярват на зъболекарите си при личен контакт и разговор, а във форума се доверяват веднага.
Не казвам, че д-р Аврамов е лош.

# 997
Интересно, как хората не вярват на зъболекарите си при личен контакт и разговор, а във форума се доверяват веднага.
Не казвам, че д-р Аврамов е лош.
Ако визирате моя въпрос - нашият зъболекар е в отпуска от началото на годината, зъбчетата вече израстнаха напълно, но продължават да се клатят леко. Второ мнение никога не е излишно. Ако нашият зъболекар беше на разположение бих попитала него, но в тази ситуация да тръгна по кабинетите без реална нужда...

# 998
  • тук-там
Правилно ли имам наблюдения, че по време на извънредното положение повечето стоматолози не работят, а са останали само няколко спешни кабинета в София?

И в Пловдив е същото положение!
Моля, ако някой има инфо, да препоръча работеща в момента в Пловдив клиника/кабинет с рентген.
Не мога да ги прозвънявам всичките. Клиника Станков не работи.
Благодаря.

# 999
  • София
Не знам дали не работят повечето стоматолози. Наложи се да водя дъщеря ми на зъболекар заради болки в пломбиран зъб. Може би съм късметлийка, но клиниката, в която я водя по принцип си работеше. Всички стоматолози в нея работеха. Само за силанти ми препоръчаха да изчакам епидемиологичната обстановка да отмине, но при болки приемат без да са спешен кабинет (даже са с намалено работно време в момента).

Аз самата от месеци отлагам един зъб и точно се навих да го правя, обявиха извънредна ситуация. Аз посещавам друг стоматолог, който  не е в тази клиника и пак отложих лечението. Не съм звъняла и не знам работи ли сега.

# 1 000
И аз чакам да започна лечение, че и вадене на зъб, но в извънредното не става.Също е доста опасна ситуацията, в която вадя зъб и съм болна от коронавирус недай си боже.

# 1 001
Моя зъболекар спря да работи още при обявяването на ИП. Имам няколко зъба за кореново лечение, но нямам избор, чакам.

# 1 002
Няколко?
Ужас. Потърси друг.

# 1 003
Е как да потърся?! Колко зъболекари, на които мога да се доверя работят в момента?!

# 1 004
И аз съм в същото положение и чакам. Ходих при един, който ми каза 1000 лева на зъб за кореново лечение и не мога да си го позволя в момента, така че щес и чакам моя стоматолог.

Общи условия

Активация на акаунт