Въпроси до зъболекарите от форума! - 2

• 140 468
  • 1 362
  •   1
Отговори
# 795
  • София
Нивото на зъболекарите е такова.. Това са последиците от хората, които влизат Дентална Медицина в МУ-тата с цел бизнес.. Снощи разбрах от едно приятелче, че сега в тези специалности се влиза с 24 бал, което ще обяснява доста след време.

# 796
Потребителката е в чужбина, така че това няма връзка с нивото на МУ в България.

# 797
  • София
Ясно.. Значи не само при нас положението е трагично

# 798
Значи като чета какви недоразумения има.....другия път ще се хвърля да целувам ръцете на моя Joy

То страх да те хване. Че не става, не става оная "дентална лекарка" в чужбина, ами и поразии прави...ужас, ужас...

# 799
  • Нидерландия
Ясно.. Значи не само при нас положението е трагично
О не, не... Тук в Холандия смених за 25 години около 5 зъболекаря, ходя си на контролни  прегледи, точат ми застраховката а когато нещо по сложно трябва да, се направи цъкат и не знаят. Резултат: почти перманентна болка на последен горе в ляво ( 2 мнение и всичко е ок след вадене на нерв) и 2 импланта на дъвкателни. (Дано всичко с тях е ок!) Винаги съм посещавала моята зъболекарка в София, при по сложни интервенции. Въпрос на компетентност а не финансов. Тук просто е трагедия!

# 800
Tя слагаше 2 пъти нещо като марличка напоена с масло от карамфил, което е с отвратителен вкус. В последствие разбрах, че се ползва против болка, но всъщност забавя лечението. А на мен точно лечение ми трябва, а не да я натъпка с тампон, който седи там и пречи да се затвори. Затова още си имам дупка и ми е оголена костта и усещам нерва отдолу. Каза ми че тоя тампон се слага за овлажняване, което така и не разбрах защо е нужно. Явно самата тя не знае за какво се ползва това олио в зъболечението - пъха там в дупката някакво лекарство и да седи докато ида следващия път. Първия път едва издържах и посред нощ станах да го махам. Втория 4 часа изтърпях и го махнах. Видях че пречи на дупката да се затвори и я питах, но тя само повтаря: "За овлажняване. " Рядко срещана тъпа жена - наистина ме съсипа. Поне второто мнение каза, че проблем за сега няма. Яд ме е, че не питах хирурга за това олио що ми го пъхаше тази овца. Толкова простотии свърши, че ми е трудно да повярвам, че има толкова тъпо същество, което при това е практикувало цели 16 години. Чак си мисля, че нарочно ме съсипа от злина. Че и с пеницилин и метронидазол ме натъпка та сега има да ги пия докато свърши дозата. Абе едно не свърши като хората - това си е уникална дарба дори по грешка да не уцелиш поне веднъж правилното

Последна редакция: чт, 19 сеп 2019, 22:53 от Skrekkelig

# 801
  • София
Здравейте. Подух се от зъб. Болеше ме през нощта, а на сутринта видях, че съм се подула. Обадих се на зъболекаря ми и той каза, че няма свободни часове и не може да ме вземе веднага. Каза ми да се опитам да ми спадне оттока и тогава да отида. Спомена нещо за оспамокс 1000, но не ми се пият антибиотици. Може ли да споделите как по друг начин мога да накарам оттока да се скрие. Благодаря ви предварително и консултирала съм се със зъболекар - ще отида, когато спадне, за да може да се лекува.
Имам рецепта и схема по която да го пия. Не е изписано по телефона. Търся по-лесни начини за спадане без антибиотик

# 802
И твоят зъбар не струва да ти кажа. Състоянието ти е спешно- нама право да те връща. Длъжен е да те приеме.
Направо ти се чудя...и ти седиш и чакаш. Думи нямам. Ама здравето си е твое....

# 803
  • София
И твоят зъбар не струва да ти кажа. Състоянието ти е спешно- нама право да те връща. Длъжен е да те приеме.
Направо ти се чудя...и ти седиш и чакаш. Думи нямам. Ама здравето си е твое....
Спешно, спешно, ама нищо не може да се направи докато съм подута. Е, някакъв лек ще ми предложите ли или просто коментирате (не е нужно)

# 804
Верно ли нищо...мен ме прие моя на момента като се бях подула. Думите му бяха- щом сте подута, идвайте...ще ви прегледам. Въпреки че беше малко подуването...

# 805
Аз се бях подула от гранулом. Абсолютно си го лекуваха, то не знам и как щеше да спадне иначе

# 806
Трябва лекар да почисти гнойта.

# 807
Никак. Може и някой сепсис да си докара с това неглижиране на състоянието си.
Щом се е подула и има отток..това е реакция на тялото към сериозно възпаление. И лимфните възли вероятно са подути.

Много непрофесионално отношение на въпросния лекар.

# 808
  • Точно където трябва
Трябва да отидеш на зъболекар, той ще изпише вероятно АБ за да спадне отока. И после може да работят. От поста става ясно, че имаш рецепта, не по телефона, но не звучи като да си отишла при зъболекар. Това, горното, е от моя опит.

# 809
Пий си антибиотика, не си прави експерименти.

Общи условия

Активация на акаунт