Въпроси до зъболекарите от форума! - 2

• 140 349
  • 1 362
  •   1
Отговори
# 1 050
При мен свърши работа лечение с антибиотици (имах доста тежко секцио и ме натъпкаха с антибитици, а и мъдрецът се обаждаше). Задържа положението за около 4 месеца, тъй като не знаех, че проблемът е от там.После вдигнах 40 градуса и след като изпих 10 дни Зинат стоматологът се съгласи да го вади. Съмняваше се, че съм хванала Скаралтина от класа на децата ми, въпреки че нямаше никакви доказателства за това, правих тестове и т.н.

# 1 051
Здравейте, от вчера изпитвам болка в крайния долен зъб. Мъдрецът е изваден, та този до него, който е. Чух се със зъболекаря, направих снимка, но каза , че не вижда нищо притеснително. На какво може да се дължи тази болка? И трите крайни зъба са ми умъртвени. Този, който ме боли сега е умъртвен отдавна. Тези до него са умъртвени от една седмица. Преди това и те ме боляха, но след умъртвяването не изпитвах абсолютно никаква болка.

# 1 052
Здравейте, моя въпрос е насочен към зъболекарите от форума. Става въпрос за долен десен мъдрец който расте накриво, болка въе венеца няма или в съседните зъби, болката е под ухото и в края на челюстта(усещам нещо като напрежение, подут лимфен възел, зачервено гърло и сливица (без болка), кръвна картина която показва някакъв възпалителен процес. Ходих на Унг който ми каза класическо зачервено гърло и ми изписа хапчета,за момента никакъв ефект. Реших да отида и на зъболекар, направихме снимка и  се видя че ми растът мъдреци, отидох и на ортодонт хирург да ги види тези мъдреци и специално този долен десен защото той е криво растящия, но ми казаха че проблема ми не е от него, не се виждало възпаление и да си търся проблема в гърлото. Като цяло вече един месец се въртя в омагьосан кръг и никой не знае от къде идват тези симптоми и не знам какъв лекар да търся . Ще прикача и снимката за да я видите и да споделите мнение.Благодаря предварително.

# 1 053
Здравейте, на какво може да се дължи кървящ венец около умъртвен и запълнен преди доста време зъб, като се усеща и гной... какво може да се направи за да се спаси за сега зъба. Ваденето е много краен вариант защото искам да си запазя костта и в бъдеще да поставя имплант.

# 1 054
Здравейте искам да попитам дали е нормално за 15 мин да ти извадят нерв и да пломбират? Вчера вечерта по спешност отидох при някъкъв зъболекар който беше много груб и за 15мин ми извади нер и сложи пломба, но снощи цяла вечер ме болят и все едно набира а, днес е леко подуто и ако го натисна с език ме боли. Та нормално ли е понеже за пръв път ми се случва да ми вадят нерв и пломда да ми сложат в един и същи ден?

# 1 055
Здравейте, на какво може да се дължи кървящ венец около умъртвен и запълнен преди доста време зъб, като се усеща и гной... какво може да се направи за да се спаси за сега зъба. Ваденето е много краен вариант защото искам да си запазя костта и в бъдеще да поставя имплант.

Здравейте!
Преди време и на мен ми се беше възпалил венец около умъртвен зъб - наду се и кървеше, също така и болеше доста. Отидох на зъболекър и ми казаха, че имам джоб, в който е влязал храна и понеже не може да се почисти добре се е възпалил. Почистиха ми го, промиха, сложиха лекарство и ходих може би още 2 дена да ми правят тази процедура. С едно тампонче мазах венчето с концентрат вода за уста Елудрил. След това всичко се оправи. Моят съвет е да отидете на зъболекър за да го погледне.
Надявам се, че съм била полезна!

# 1 056
  • Перник
Здравейте искам да попитам дали е нормално за 15 мин да ти извадят нерв и да пломбират? Вчера вечерта по спешност отидох при някъкъв зъболекар който беше много груб и за 15мин ми извади нер и сложи пломба, но снощи цяла вечер ме болят и все едно набира а, днес е леко подуто и ако го натисна с език ме боли. Та нормално ли е понеже за пръв път ми се случва да ми вадят нерв и пломда да ми сложат в един и същи ден?
А пълнене на канали?

# 1 057
  • Варна
Здравейте, това че зъбът е умъртвен не означава, че не може да има проблем с венеца около самия зъб. Трябва да се огледа за наличие на зъбен камък, ръбове на пломба, наличие на недобър контакт при което се задържа храна и т.н.. Евентуално за наличие на джоб. Свържете се с лекуващия ви зъболекар и си запишете час.

# 1 058
Здравейте. От 3 дни имам проблем, който се състои в болка в небцето, която ирадиира към ушите, слепоочията и като цяло я усещам  в горната, предна част на лицето... Повлиява се временно от прием на обезболяващи(за около 5,6 часа), но усещам напрежение през цялото време. Усещам небцето леко подуто. Нямам температура. Преди известно време, си счупих част от последния горен зъб. В него нямам нито чувствителност към студено/топло, нито болка, но счупването е в близост до венеца. Възможно ли е тези оплаквания да идват от зъб, без да имам болка в него? Какво е редно да направя? Има ли работещи рентгени за зъбни снимки в Пловдив или София и, дали е разумно междувременно да започна прием на антибиотик, докато мога да се видя със зъболекаря си?

# 1 059
Доста зъболекари работят вече и е хубаво да направите консултация ако можете дори да не е с вашия зъболекар. А ренгени за зъби има много отворени в София. Хубаво е все пак като изберете в кой да отиде да се обадите на посочен номер, понеже някои имат различно работно време сега.

# 1 060
Доста зъболекари работят вече и е хубаво да направите консултация ако можете дори да не е с вашия зъболекар. А ренгени за зъби има много отворени в София. Хубаво е все пак като изберете в кой да отиде да се обадите на посочен номер, понеже някои имат различно работно време сега.

Здравейте и благодаря за бързия отговор! Успях да направя снимки на двата последни, горни кътника, но се виждат и предишните няколко зъби. От рентгеновия кабинет ми дадоха директно код за достът онлайн и стоматологът ми ги погледна веднага. Казва, че поне според снимките, няма никаква видима причина за подобни оплаквания. Вижда се малък кариес при счупения зъб, но никакви по-сериозни неща, като гранулом, абсцес и т.н. В такъв случай, остава да се търси причината в някакво механично нараняване (имам подозрения, че преди няколко дни си изгорих небцето с храна, затоплена в микровълнова). Единствено се съмнявам, че от подобна травма на небцето, биха могли да произхождат такива болки към ушите, по горната челюст... макар че, там всичко е пълно с нерви, така че може и да е възможно... Надявам се да отшуми, но за всеки случай мисля да отида и на УНГ. Благодаря Ви отново за бързата реакция!

# 1 061
На рентгенографията вижда ли се дали имате мъдреци?

# 1 062
На рентгенографията вижда ли се дали имате мъдреци?

Да - мъдрецът от дясно излезе още преди няколко години и няма кариеси. А този от ляво си е в костта и стоматологът не спомена да се забелязва, че е тръгнал да излиза... Макар че, не знам, дали би могло да се прецени по рентгенова снимка това.

Забелязах, че по небцето са се формирали няколко топчета, които са леко болезнени при натиск. Иначе, цветът им не се различава от този на останалата част от небцето...

# 1 063
  • България <3
Възможно ли е проблем със зъб дава оплаквания другаде по тялото?

Долу имам зъб,  който е имал няколко пломби, беше счупен с кариес, мъчих го, сменях пломби, но все се появяваше спонтанна болка в зъба,  която с времето слизаше като нервчета по челюстта по шията отстрани та до ключицата. Не е имал пулпит, а поносима болка и мравучкане.  След смяна на пломбата всичко това отшумяваше за седмица и пак наново. След последната пломба малко се поуспокоиха нещата за няколко месеца, но напоследък пак го усещам на моменти. Лошото е,че преди 3 месеца ми се появиха някакви оплаквания от същата страна по шията - усещам да ми пречи нещо все едно,  понякога и като стрелкаща болка на едно място. Не мога да разбера от какво е и се чудя дали може от този зъб да е нещо..

# 1 064
Здравейте!
Бих искала и аз да споделя своя проблем. Преди 4 дни хапнах 1-2 лъжички сладолед и изведнъж започна изтръпване отдолу в предните ми два зъба. Помислих си, че ще отшуми до ден-два, но изтръпването се появява на моменти и после изчезва, след известно време пак и продължителността е различна. Нямам болка, нямам кървене или зачервяване, нямам болка при консумация на топла или студена храна, но това изтръпване започва да ме притеснява. Благодаря отсега!

Общи условия

Активация на акаунт