Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Въпроси до зъболекарите от форума! - 2

 • 95 886
 • 1 287
 •   1
Отговори
# 1 275
 • Мнения: 10
Здравейте, да попитам към какъв специалист трябва да се обърна за проблеми си с челюстта. Стискам със зъби през деня и през нощта. Сутрин се събуждам със здраво стиснати зъби и пукане в челюстта. Усещам напрежение и лека,но постоянна болка в горната челюст
Носил съм брекети и сега съм с постоянни ритейнъри, с какъв специалист да се консултирам за решаване на проблема.

Може да попитате ортодонта при когото е извъешено лечението, дали изработва шини за бруксизъм. Представляват меки шини от плака с различна дебелина, които се носят по време на сън и при стискането на зъби, шината поема по-голямата част от напрежението.

# 1 276
 • Мнения: 57
Здравейте. Към докторите във форума: в петък ми запълваха каналите на долен 8 зъб. При натиск обаче, има напрежение. Стоматоложката ми каза, че може да е поради препресване на зъбния канал. Моля за Вашето мнение, по начина на запълване на каналите на зъба: на снимката е този в ляво( без щифта)?

# 1 277
 • България <3
 • Мнения: 293
Здравейте, много моля да ме посъветвате дали от зъб може да се получи болка в гърлото или шията отстрани? Имах един зъб кътник, при който като пия вода силно ме болеше за секунди. Имам спомен, че имаше кариес между двата зъба и имаше леко счупено около кариеса. Не беше надут или възпален, просто силна болка като опре вода. Решиха да го мъчим и не го умъртвиха,  а ми сложиха пломба. От там почна спонтанна болка в зъба, която се пренесе по челюстта назад към ухото и надолу по шията/гърлото. Зъболекарката ми твърди, че няма как да е от зъба, но за мен е очевидно,  че от там тръгна. Не знам да търся ли друго мнение? На снимката не се виждало нищо, но то не се живее с тази стрелкаща болка. Не знам нерв ли нещо се дразни от този зъб или лимфни възли реагират. Като преглъщам усещам дискомфорт, но и не само тогава. На някой случвало ли му се е? Според вас добре ли ще е да искам се умъртви Sad

# 1 278
 • Мнения: 43 994
На мен...но беше възпалено около неизбил изцяло мъдрец. Венецът там се беше зачервил, подул и възпалил. Док каза че са възпалени и меките тъкани наоколо и изписа АБ. И да..болеше ме тогава при преглъщане от тази страна..едностранно.

При теб обаче май не е това щом при преглед не се вижда възпаление.

# 1 279
 • Мнения: 46
Здравейте, случайно при снимка по друг повод ми откриха ретиниран мъдрец. До този момент не съм имала оплаквания и не съм знаела за неговото съществуване. Може ли да ми кажете дали се налага да го извадя и евентуално крие ли рискове в бъдеще. Прилагам рентгенова снимка. Благодаря предварително.

# 1 280
 • Мнения: 5
Здравей!Не съм зъболекар,но доколкото виждам положението на мъдреца е доста неправилно,тоест няма как да се изправи и да излезе. Отишъл е в корена на другия зъб,което в лошо ,защото може да повреди другия зъб до него.. Доколкото виждам има и леко разместване на кътниците от тази страна. Най-добре е стоматолог да го погледне. Успех😊
Здравейте, случайно при снимка по друг повод ми откриха ретиниран мъдрец. До този момент не съм имала оплаквания и не съм знаела за неговото съществуване. Може ли да ми кажете дали се налага да го извадя и евентуално крие ли рискове в бъдеще. Прилагам рентгенова снимка. Благодаря предварително.


# 1 281
 • Варна
 • Мнения: 446
Здравей!Не съм зъболекар,но доколкото виждам положението на мъдреца е доста неправилно,тоест няма как да се изправи и да излезе. Отишъл е в корена на другия зъб,което в лошо ,защото може да повреди другия зъб до него.. Доколкото виждам има и леко разместване на кътниците от тази страна. Най-добре е стоматолог да го погледне. Успех😊
Здравейте, случайно при снимка по друг повод ми откриха ретиниран мъдрец. До този момент не съм имала оплаквания и не съм знаела за неговото съществуване. Може ли да ми кажете дали се налага да го извадя и евентуално крие ли рискове в бъдеще. Прилагам рентгенова снимка. Благодаря предварително.По тези снимки не е възможно да се прецени в каква посока е мъдреца. Може да е пред или зад съседни зъб. Най-добре се вижда на СВСТ (3д рентген). Ако не ви създава проблеми и ако не притиска седмицата - по-добре не го пипайте.

# 1 282
 • Мнения: 79
Здравейте.Много моля някой да отговори ,защото наистина съм зле и не знам какво да правя.Преди 1 седмица ми се отчупи част от зъб.Не си спомням дали е умъртвен,но не ме боли постоянно а само при някакво по рязко движение,обаждат ми се и ставни болки,ръце ,крака ,чувствам се отпаднала и пия много вода.Сънят ми е лек и  съм неспокойна.Отидох преди 2 дена при 1 възрастна зъболекарка в зъболечението,тя ми махна пломбата,сложи лекарство и още вечерта то падна по време на храна .Днес ,по нейна препоръка отидох отново и след мои показания че нищо не се е променило ми сложи арсен,каза също ,че в понеделник ще продължим с лечението.Сама съм и към момента не мога да си позволя по друг зъболекар.. Въпроса е да овладея ситуацията до края на тази седмица. Преди да отида на зъболекар,реших да отида да поискам някакъв антибиотик ,помолих за Родожил,тъй като имам и пародонтоза и се надявам да ви помогне и за двете: овладяване на инфекцията и второ стопиране на пародонтозата(за нея имам час за почистване и полиране при друг  лекар,но чак през ноември ) ,туширане на симтоматиката която имам и евентуално запазване на зъба .Моля ако има зъболекар,да поясни дали би свършил работа или трябва да взема друг .не ми дадоха номер на зъболекарката ,а не ми се иска да махам зъба ,тъй като е един от малкото ми дъвкателни.Благодаря. Да поясня че към момента съм изпила само 1 таблетка и след нея се чувствам малко по спокойна.

# 1 283
 • Мнения: 1 121
Здравейте! Преди 2 часа ми извадиха 7-ми зъб горе в ляво, имаше огромен гранулом, лекарят каза, че корена му направо се е стопил и е неспасяем. Та, докторът направи кюртаж на мястото заради гранулома и сложи 2 шева. Не ми изписа антибиотик, което доста ме учуди. Зъболекарката, която ме прати на хирург щом установи, че зъба е за вадене, ми каза, че със сигурност ще трябва антибиотик защото инфекцията е доста сериозна, но каза, че хирургът ще прецени какъв да изпише.
Въпросът ми е нормално ли да не ми изписват АБ, след зъбът е бил с голяма инфекция и се е наложил кюртаж?

# 1 284
 • Мнения: 2 048
Здравейте! В събота ядох едни кексчета с лешници и едни по-твърди ябълки и тогава явно нещо съм направила, защото вечерта като тръгнах да си мия зъбите ме болеше като ги миех долу в дясно. Вчера сутринта ми беше трудно да закуся, ядох на една страна, защото долу ме болеше. И отново когато си мих зъбите вчера, пак ме болеше отдолу в дясно. Вчера си мислех, че съм възпалила венците и жабурих малко с Елудрил вечерта.  И  до сутринта ми беше минало горе-долу,но ядох една от твърдите ябълки (сутринта като се мих, пак ме болеше, но по-леко)  и сега като пия вода или ям нещо пак усещам лека болка отдолу в дясно. Сега видях , че има някакво бяло топче отдолу (не знам дали е гнойно) и искам да попитам само ли ще мине или е нещо по-сериозно и трябва да ходя до зъболекар,?

# 1 285
 • Мнения: 43 994
Или ти се е възпалил джоб. Или е втасал зъб отвътре...
Тогава се появява такова бяло топче с гной.
Аз имам опит с първото - здрав зъб, но джоб се възпаляваше, венецът се надуваше и събираше гной.
Твоето обаче ми прилича инфекцията да е вътре в зъба. Ако е така - девитализира се зъба, промива, изчиства инфекцията, запълват се каналите и накрая се поставя обтурация.

# 1 286
 • Мнения: 517
Имам един зъб, който го правиха 2ма зъболекари. Първия ми го отвори, умътвява с арсен и след 10тина дена му сложи пломба. След 2 дена почна да ме боли много. Отидох при друг лекар, махна пломбата и каза, че каналите не били добре запълнени или нещо от сорта. Няколко дена ходих да го лекува и накрая ги запълни и сложи пломба. Минаха се близо 10м и същия този зъб ме боли при почукване, хранене и миене на зъби.  Не мога да си обесня защо и какъв ще е сега проблема. 10 снимки имам на тоя зъб, 100 пъти ходих да ги чистят тия канали и пак проблеми.....какво може да е според вас?

# 1 287
 • Мнения: 35 685
Пак същото
Трябва пак снимка. Потърси зъболекар с микроскоп. Може да има още канали или друг проблем
Също и понеже често имам този проблем с един зъб.... колкото и стерилно да работят умъртвено то си е умъртвено и след време се разваля.

Общи условия

Активация на акаунт