Математически турнири - 45

• 144 550
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
Аз друго разбирам. "Асоциацията" по-скоро реферира към СМБ. Децата от СМБ състезанието ( което е състезание, различно от ЕК на Сдружението, според финалната дефиниция), са допуснати ( новия списък), в допълнение на " редовно допуснатите". По милост един вид, пускаме и децата от другото състезание, ама да си знаят, че са нередовни.

# 496
Да, Prizma, поиграх си да извадя минималните токи, с които са класирани "редовните". Като сложих същата граница при децата от СМБ се класираха още над 300 деца. Но в списъка са добавени под 200 деца.

# 497
И какво стана с текста от регламента:
Националната комисия определя участниците в националния кръг, като техният брой не надвишава 400 ученици (за учениците І-ХІІ клас).

В рамките на утвърдената план-сметка се допуска надвишаване на бройката 400 участници в националния кръг в случай на голям брой ученици с максимални резултати от областния кръг

# 498
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Да, Prizma, поиграх си да извадя минималните токи, с които са класирани "редовните". Като сложих същата граница при децата от СМБ се класираха още над 300 деца. Но в списъка са добавени под 200 деца.

ето това изреченийце ме кара да мисля, че СМБ са предложили толкова деца  Thinking

Цитат
Представените от организаторите в указания срок протоколи с предложените от тях ученици се приемат без изменение.

# 499
  • София
Има два списъка с класирани - едните са предложените от Сдружението, а другите от Асоциацията (СМБ).

# 500
  • Габрово
Според мен предложените деца от СМБ са по-малко и с по-високи точки, защото предполагам, че те са си спазили регламента, който казва:
"За националния кръг се класират ученици I – IV клас, които са получили най-много точки на национално ниво или най-много 10 точки по-малко от максимално получения брой точки за страната.
За националния кръг се класират и ученици V–XII клас, които са в по-горния клас на съответната група и са получили най-много точки на национално ниво или най-много 5 точки по-малко от максимално получения брой точки в тази група за страната, както и учениците, които са в по-долния клас на съответната група и са получили най-много точки на национално ниво или най-много 10 точки по-малко от максимално получения брой точки в тази група за страната"
Като пример мога да дам 3-ти клас - синът ми е с 88 точки и не е класиран, но и той не отговаря на това изискване - максималния брой точки получен на състезанието е 100.
За мен трябваше да се обединят резултатите от двамата организатора и така да се определят допуснатите деца до национален кръг. Но това е друг въпрос ... 

# 501
Но това е друг въпрос ...  

Определено не е друг въпрос!
Националната комисия за пореден път нарушава регламента, дискриминира ученици и ги поставя при различни условия, в завсимост от това при кой организатор са се явили с безстойностния аргумент, че това са били различни състезания!

Областен кръг на Европейско Кенгуру е едно състезание! Те не са две различни, както се опитва да се твърди в горния текст.
Задачите и критериите са еднакви. Няма никакво значение КОЙ и КАК (машинно или ръчно) ги е оценявал, стига толкова заблуди и извъртания.
Няма никакво основание за прилагане на различни критерии към учениците!

В националната комисия трябва незабавно да бъде включен представител на другия организатор на областен кръг на Европейско Кенгуру - СМБ, който да защити правата на учениците, явили се при него на състезанието.

# 502
Това последният списък на децата, които ще участват в националния кръг на ЕК ли е, от двата организатора?
http://www.bulgarian-kangaroo.eu/2017/2/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81 … %D0%BA%20AKSF.pdf

Пише:
На учениците от Състезанието на Асоциация "Кенгуру без граници",
допуснати до участие на 3 юни 2017 г. заедно с класираните за Националния кръг редовни участници от Областния кръг на математическото състезание "Европейско кенгуру"

Да разбирам ли, че в този списък са само децата от СМБ?

Благодаря

# 503

ето това изреченийце ме кара да мисля, че СМБ са предложили толкова деца  Thinking

Цитат
Представените от организаторите в указания срок протоколи с предложените от тях ученици се приемат без изменение.

дааааа, на база на това наистина най-вероятно просто СМБ са подали тези деца; което е едно чудесно харакири и догодина май всички ще търсят СГ  Laughing а на тази база си мисля и, че преди това СМБ не са пращали на СГ официално резултати... и май пак само СГ ни информира, от СМБ мълчание...

# 504
Съвсем умишлено досега не взех отношение по този казус, тъй като не мога да преценя кой е прав – губят ми се елементи от пъзела.

На мен пък не просто ми се губят някои елементи от пъзела, а по-скоро имам само някой и друг откъснат елемент, защото съм много извън ставащото. Обаче имам две съображения, които ме карат да приема страна в спора, и тази страна определено не е СГ.
- Преди години в борбата си със СМБ СГ си позволи да нападне децата, готвещи се за ИМО и да ги обвини за недостойни, с всички последици за психиката им преди това състезание. От тогава и за мен той е персона нон грата.
- Комай няма нито един бивш състезател или настоящ от по-големите, които са по-зрели и по-ориентирани, който да е на страната на СГ. А аз приемам, че децата най-добре усещат и знаят кой стои зад тях и кой е срещу тях.

Иначе съм съгласна, че никой не е ангел небесен и че СГ не е най-виновният, а главната вина е на МОН, защото не е виновен който яде баница, а виновен е който му я дава. Още повече ако баницата е чужда, защото МОН си прави далаверите бидейки на заплата, платена от данъкоплатците, и разпределя пари на данъкоплатците

# 505
... и май пак само СГ ни информира, от СМБ мълчание...
Въпросът е защо той, а не МОН? Националният кръг все пак е тяхна грижа.

# 506
  • София
Здравейте,

Може ли да ми кажете къде се провежда националният кръг на ЕК. Синът ми е 1 клас и сега видях, че е класиран /яви се в СМГ/.

Благодаря ви.

# 507
... и май пак само СГ ни информира, от СМБ мълчание...
Въпросът е защо той, а не МОН? Националният кръг все пак е тяхна грижа.

ами според мен защото СГ най-добре си защитава интереса; на МОН не им пука, предполагам искат само да не се вдига шум; явно и СМБ не са особено заинтересувани особено щом са се съгласили деца при СГ да са допуснати с по-ниски точки, отколкото явилите се при тях

# 508
Защо четем за решения на МОН от страницата на Сдружението?
Нека МОН свика незабавна пресконференция и да обясни действията си!
Дотогава - моля който има време да спретне набързо едно писмо до МОН, Омбудсмана, Комисията до защита от дискриминация и всички възможни медии.

# 509
Аз ли гледам грешно или в списъка няма нито едно дете от СМГ?

Общи условия

Активация на акаунт