Кандидат, бъдещи и настоящи мами с татко от епруветка - 5

• 92 742
  • 755
  •   1
Отговори
# 180
Nandin,  честито. Пожелавам успех до края на бременността и едно пухкаво и здраво бебче.
Много ми харесва заформилата се бременелска тема 😄

# 181
Здравейте, мамита! Надявам се всички да сте щастливи и усмихнати, изпълнени с надежда!!!

Вчера бях на преглед след една седмица лежане (реших да си стоя вкъщи, като съм ставала да си готвя и да поливам цветята). Оказа се, че хематомът си е все толкова голям както и миналата седмица. Продължавам да си пия Децинон, Утрогестан и Витамин С. Близнаците се развиват нормално засега (да чукна на дърво). Не разбирам обаче защо тоя хематом не намалява и не ми е ясно, сега като влезнах в 12-та седмица, как се отразява това на плацентата... да не говорим, че забравих да питам докторката дали отлепения сак се е залепил... Зная, че е строго индивидуално, но дали някоя от вас не е минала вече през това и има повече информация? Очевидно лежането и хапчетата не помагат или помагат дотолкова, че хематомът не се увеличава... Не зная какво да мисля, така че засега спирам с въпросите дотук Simple Smile

Гушки на всички!!! Simple Smile

# 182
  • От Луната
Аз имах хематом, но бях на терапуя с аспирин протект и клексан. Щом ги спрях и за седмица изчезнаха
Лежи си, не вдигай тежко и рязко ставане също. От легнало положение, сядай, малко почивка и тогава ставай. Също студен душ, никакви горещи вани, чайове и прочие. Охлаждай тялото.
Това което са ти назначили не знам какво е ... И не смея да коментирам.

Ние сме добре, похапваме пюрета Simple Smile

# 183
Ох, да сте живи и здрави!

Ето нещо, което ме побърква като прочетох поста ти... Клексана е точно инжекцията, с която се лекуват хематоми... докато Дицинона е просто за спиране на кървенето... Сега трябва да търся второ мнение... Ще се побъркам...

Благодаря, Синеока!

# 184
  • От Луната
Аз нямах кървене, а някакви петна по лигавицата около плодния сак. Беше въпрос на време да изкърви и тогава не се знае какво щеше да стане, защото хематома обграждаше мястото на захващане.

# 185
Катлея, второ мнение да потърсиш ?
Не искам да те плаша, но в Проблемно забременяване пише едно момиче със загуба в 13 г.с. именно заради хематом и отлепяне. Та да включиш Клексан или Фраксипарин според мен е решението, но най-добре е да се консултираш с лекар.

# 186
Момичета,

ще видите вие как ще ни спасите живота и на тримата... Hug

Записах си веднага час за второ мнение в Понеделник в МЦ Фемина при д-р Икономова (дано не е късно). Направо и за скрининг. Вие можете ли да ми препоръчате някого, от когото сте доволни, защото аз в момента стрелям на посоки?

Хиляди благодарности! За пореден път...

Последна редакция: пт, 11 авг 2017, 18:28 от kkattllea

# 187
  • От Луната
Аз си отлежах 3м и това беше ... Яоо пазене. Даже ако помните, не казах тук до много късни седмици. Умирах от страх. Ставах да ям и до вцто ...
Иначе моят Лекар е д-р Сигридов. Не мога да ти го препоръчам, защото във форума мненията за нефо са на двата полюса. Аз обаче съм пре доволна от отношението му към мен.

# 188
Аз си отлежах 3м и това беше ... Яоо пазене. Даже ако помните, не казах тук до много късни седмици. Умирах от страх. Ставах да ям и до вцто ...
Иначе моят Лекар е д-р Сигридов. Не мога да ти го препоръчам, защото във форума мненията за нефо са на двата полюса. Аз обаче съм пре доволна от отношението му към мен.
Благодаря ти!!! Hug

# 189
  • От Луната
Няма за какво! Всичко ще е наред!

Я, бременните да кажат илит ли вече цвят на гащите? Simple Smile

# 190
  • София
Е рано е още де Simple Smile

# 191
  • От Луната
Аз пък съм любопитна Simple Smile

# 192
Здравейте момичета Simple Smile

Бях на лекар вчера - на скрининга всичко е наред и с двете бебета Simple Smile Иначе за хематома ми каза, че трябвало сам да се абсорбира от организма и че не препоръчва въпросните инжекции, защото може да се получи по-голям кръвоизлив. С две думи заключението и на двете лекарки е: близнаци + ин-витро = проблемна бременност = лежане по подразбиране... Това хич ама хич не ми харесва... Засега лежа... Ще ви държа в течение.

Благодаря ви много!:hugs:

# 193
  • От Луната
Аз биех инжекциите заради тромбофилия. Така че са различни диагнози.
Дано имаш лека Б! Почивай повече, сега не е време за геройства.
А пол казаха ли?

# 194
Ами едното се въртеше адски много, а другото беше все с гръб... само за части от секундата се видяха като момченце и момиченце, но лекарката каза, че не може да потвърди със сигурност... Само да са живи и здрави и каквито ще да са... Hug

Общи условия

Активация на акаунт