Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата... - 2

• 95 182
  • 754
  •   1
Отговори
# 675
Петенце Цветенце, в София има Вигантол, искаш ли да ти купя и да ти изпратя?
П.С. Извинявам се за закъснението, но сега видях поста ти.

# 676
Каква е разликата между Вигантол и просто витамин D?
Синът ми е с инсулинова резистентност и ендокринологът му изписа Вигантол.

# 677
Пия аз цяла зима витамин д, и не се вдига, а калция ми пада. Не взимам отделно к2, защото в калциевата формула, която не приемам постоянно, но все пак приемах почти цяла зима, има к2. Сега обаче мисля да си взема. Не ми се ще да е отделно. Комбинация к2+д от софийска аптека? Акти к2 ли да взема?
За калция- уж трябва да се вдигне с вдигането на витамин д, но не се вдига. Взеха даже да ме наболяват бъбереците, ще взема да си докарам някой камък. Какво да правя. Само на к2 ли да разчитам

# 678
На мен ми допадна като съотношение това: https://remedium.bg/product/141327/vitamin-k2-a-i-d3-za-dobro-sa … 30-mililitra.html

# 679
Петенце Цветенце, в София има Вигантол, искаш ли да ти купя и да ти изпратя?
П.С. Извинявам се за закъснението, но сега видях поста ти.

Вчера най-накрая успях да се снабдя. Много благодаря за предложението. Simple Smile

Хепи, К2 е добре да е в дози 80-120мг дневно за жени, за мъжете може и малко повече, до 180-200мкг. Най-изгоден е на Natural factors.

# 680
Какво е влиянието на витамин Д върху инсулиновата резистентност?

# 681
Какво е влиянието на витамин Д върху инсулиновата резистентност?
Казано честно, не знам!

# 682
Витамин D е прекурсор за производството на много хормони в организма и нивата му влияят на цялостното хормонално състояние, включително на женските хормони и на репродуктивното здраве. А инсулинът също е хормон.

# 683
в кои лаборатории пускате излседване за витамин д? венозна кръв ли се дава и каква е цената?

# 684
  • Пловдив
Аз съм пускала и в Рамус и в Бодимед цената е около 20-25 лв има често намаления и ваучери - комбинирани и се възползвам от тях - това специално за Рамус. Венозно ми взимат кръв

# 685
Момичета, вече около два месеца пия Вигантол и искам да проверя с нивото на вит.Д какво се случва. В лабораторията пише 2 седмици след спиране, че се прави изследването, а някъде четох, че след месец пауза било добре да се направи излседването. Объркана съм, как ще е най-добре? И също трябва ли да прекъсна приема на Приорин преди изследването на вит.Д?

# 686
Не можах да намеря Вигантол и взем витамин Д на Джеймисън. Моля оомагайте с дозировката. Пия 2 пъти седмично по 20 капки Вигантол. Вигантол в 40 капки има 20 000 единици, Джеймисън в 1 капка има 400 единици. Според моите изчисления 20 к. Вигантол са еквивалент на 25 к. Джеймисън. Правилно ли разсъждавам?

# 687
Напълно правилно.
1 капка Вигантол - 500IU
1 капка Джеймисън - 400IU
От втория има изгодни пакети 2 шишенца на цената на 1.

# 688
Благодаря Патенце!

# 689
здравейте, започвам от днес и аз да приемам витамин Д, нивото ми е много ниско, не намерих Вигантол и взех на Джеймисън, както предишната потребителка ще го приемам по 25капки 2 дни седмично, има ли значение дали се пие на гладно? Да очаквам ли някакви странични реакции в началото ?

Общи условия

Активация на акаунт