За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 70 698
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
  • Мнения: 2 387
ММ е купил свински ребра-дебелички са, има около 4-5  ребърца.
За фурна нещо да предложите върху хартия- квартал без топла вода сме Mr. Green

# 226
  • Sofia
  • Мнения: 29 354
Мариновай ги за час в соев сос,горчица,мед,кетчуп,черен пипер и др подправки и тогава го изпечи,като ги намажеш с остатъка от соса.

# 227
  • Мнения: 2 387
Благодаря  bouquet  мед бяхме забравили

# 228
  • Мнения: 10 726
А крем карамел дали би станал в силиконови форми за мъфини? Ще ми се като го направя да мога да го обърна в друга чинийка при сервиране и да изглежда естетически добре. Но не съм сигурна тоя карамел на дъното дали няма да ми развали формичките. Иначе за печенето не се притенсявам, той крема и без друго на слаба температура се пече, но карамела сигурно ще издъни работата. Освен някакъв карамелов сос да правя и отделно да поливам...

# 229
  • София
  • Мнения: 336

Взех парче дива сьомга от Лидл с подправки. Чудя се какво да я правя - да я метна ли директно да се пече? Ако да - колко време и на колко градуса  newsm78


Ако е от замразените парчета по 700гр. (с червени или зелени подправки), на опаковката си има инструкции: Първо се оставя да се размрази, после се пече там на някакви си градуси и след като се извади се завива с фолио за 15 мин., да се задуши. Според мен това е, защото слоя подправки е доста дебел. Няколко пъти сме взимали - зелената повече ни харесва.

# 230
  • София
  • Мнения: 12 258
Мариновай ги за час в соев сос,горчица,мед,кетчуп,черен пипер и др подправки и тогава го изпечи,като ги намажеш с остатъка от соса.
http://recepti.gotvach.bg/r-54377-Мариновани_ребърца_на_фурна?p=1 Разкошни са!

А крем карамел дали би станал в силиконови форми за мъфини? Ще ми се като го направя да мога да го обърна в друга чинийка при сервиране и да изглежда естетически добре. Но не съм сигурна тоя карамел на дъното дали няма да ми развали формичките. Иначе за печенето не се притенсявам, той крема и без друго на слаба температура се пече, но карамела сигурно ще издъни работата. Освен някакъв карамелов сос да правя и отделно да поливам...
Не бих рискувала със силиконови форми.

# 231
  • Мнения: 2 860
Таря, Пепчо, благодаря много! Кой да се сети, че има указания  Laughing

# 232
  • Мнения: 9 495
А крем карамел дали би станал в силиконови форми за мъфини? Ще ми се като го направя да мога да го обърна в друга чинийка при сервиране и да изглежда естетически добре. Но не съм сигурна тоя карамел на дъното дали няма да ми развали формичките. Иначе за печенето не се притенсявам, той крема и без друго на слаба температура се пече, но карамела сигурно ще издъни работата. Освен някакъв карамелов сос да правя и отделно да поливам...

да, Мариана го прави в силиконови формички http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,798.msg9294.html#msg9294 А тя е човек, на който безрезервно може да вярваш за сладкиши  Peace

# 233
  • Мнения: 10 726
оооо много благодаря  bouquet bouquet bouquet bouquet bouquet bouquet bouquet Точно това търсех и точно за това питах. Значи ще пробвам пък ако ги повредя нови ще си взема. Моите издържат до 300градуса, за печенето ясно, че ще  стане, понеже самия крем на слаба температура се пече. Не съм сигурна карамела с каква температура би бил, но щом някой е пробвал, значи ще стане.

# 234
  • Мнения: 9 495
няма да ги повредиш, но може да намалиш Т* с 10-15*, тъй като силикона ще пропуска топлината повече от металните/стъклени форми за печене.

# 235
  • Мнения: 5 692
Досега винаги съм готвила шарен боб по един и същи начин. Малко лук, домати, подправки и боба, разбира се  Grinning. Иска ми се да го приготвя този път по някаква различна рецепта, ще очаквам идеи  bouquet

Едър шарен е от този вид:
Скрит текст:

# 236
  • Мнения: 15 275
От къде мога да купя винена киселина?

# 237
  • Мнения: 4 859
Досега винаги съм готвила шарен боб по един и същи начин. Малко лук, домати, подправки и боба, разбира се  Grinning. Иска ми се да го приготвя този път по някаква различна рецепта, ще очаквам идеи  bouquet

Едър шарен е от този вид:
Скрит текст:
Чили кон карне
http://vkusnoikrasivo.com/recepy/211/%D0%A7%D0%B8%D0%BB%D0%B8%20 … D1%80%D0%BD%D0%B5
Свинско с боб
https://hranatazadushata.blogspot.bg/2011/10/blog-post_30.html?m=1
Боб с ориз
http://brazilka.blogspot.bg/2012/03/blog-post_15.html?m=1
Боб на фурна
http://mysweethobby.blogspot.bg/2011/11/blog-post_19.html?m=1

# 238
  • Мнения: 5 692
Скрит текст:
Досега винаги съм готвила шарен боб по един и същи начин. Малко лук, домати, подправки и боба, разбира се  Grinning. Иска ми се да го приготвя този път по някаква различна рецепта, ще очаквам идеи  bouquet

Едър шарен е от този вид:
Скрит текст:
Чили кон карне
http://vkusnoikrasivo.com/recepy/211/%D0%A7%D0%B8%D0%BB%D0%B8%20 … D1%80%D0%BD%D0%B5
Свинско с боб
https://hranatazadushata.blogspot.bg/2011/10/blog-post_30.html?m=1
Боб с ориз
http://brazilka.blogspot.bg/2012/03/blog-post_15.html?m=1
Боб на фурна
http://mysweethobby.blogspot.bg/2011/11/blog-post_19.html?m=1

Много ти благодаря  bouquet
Много интересно съчетание на боб и ориз. Толкова вкусни рецепти, ще помисля коя да направя днес  Hug

# 239
  • Мнения: 1 488
И от мен БОБЕНА ФАНТАЗИЯ 2 в 1

http://sladkoisoleno.blogspot.bg/2012/01/2-1.html

 Peace

Общи условия

Активация на акаунт