За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 70 552
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
  • София
  • Мнения: 12 258
chrissy, ще стане чипса, но фурната трябва да е на 80 максимум 100 градуса и се пече около 1 час. Пробвай.

# 646
  • София
  • Мнения: 12 258
От Лидл си купих бадемов фондан,много е вкусен,но искам да направя нещо с него.
Дайте идея,но по-лесна  Wink
Доли, обикновено покрай Коледа с марципан правя тези сладки: https://lasrecetasdegaby.wordpress.com/2008/12/05/%D1%88%D0%BE%D … 0%B8%D0%BD%D0%BE/ В къщи са любими  Heart Eyes
И на мен са ми любими , а и лесно се правят. Добре че ме подсети, какво като не е Нова година, мога да ги врътна и сега. Марципан имам.
Скрит текст:
[/spoiler]

# 647
  • Мнения: X
chrissy, то май се водят контейнери, така че за същото става въпрос
Скрит текст:
. Много са ми удобни, и за замразяване на разни неща ги ползвам, и да си нося кафенце в тях, и за нечупливи чаши при пътуване. Но от всички неща за бебе май само те са ми още полезни и тензухчетата.

Много ме е яд, правих  кекс със сметана , спадна след като го извадих и отвътре остана глетав. А първият път се получи страхотен, единствено коричката беше по-препечена и реших сега да го пека по-кратко. Винаги така става с кксовите ми, или препечени отвън, или сурови вътре  Cry Единствено във формите за мъфини се получават нещата както трябва, май вече само в тях ще правя.

# 648
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
datura_inermis,

Скрит текст:
а добре, винаги съм се питала, защо всички имат по повече от 2-3 такива контейнера? Не ти ли стигат 2 - един пълниш, 1 ползваш и измиваш и айде 1 за резерва.  newsm78 Нещо не ми е ясна тая работа с кърменето.  Embarassed

А за кекса - 35 мин на 160° - при мен този кекс няма да се опече или тъкмо ще се е вдигнал и точно както казваш, ще спихне, ако го извадя. М/у др., има значение съдът, в който печеш какъв е - силиконов, метален или керамичен. Опичат се различно нещата.

Марчева
, благодаря за съвета за чипса, ми аз досега точно обратното съм правила - бързо и на високи градуси, а то къде бил ключът към палатката. Simple Smile

Последна редакция: чт, 08 юни 2017, 13:56 от chrissy

# 649
  • Мнения: 6 162
Къде и как съхранявате сладкиши, конкретно се интересувам за сладкиша с майонеза и едни кексчета с яйца? В хладилник ли да ги държа, или може да изкарат навън 2-3 дни?

# 650
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Аз навън ги държа. 3-4 дни са ок, но покривам в даден момент с фолио.

# 651
  • Мнения: 36
Момичета, благодаря ви за съветите за сушените домати. Аз не съм взимала досега в бурканче, а от тези в плик.

# 652
  • Мнения: 2 142
Елени и аз смесвам каймата с доматеното пюре преди да я запържа и не ми става на бучки

# 653
  • Sofia
  • Мнения: 29 352
Някаква марината за пилешки шишчета със зеленчуци да ми предложите,моля Wink

# 654
  • Мнения: 9 493
в момента съм заложила  Mr. Green смес от мащерка, риган, черен пипер, чесън на прах. Соев сос и зехтин.

# 655
  • Мнения: 4 859
Някаква марината за пилешки шишчета със зеленчуци да ми предложите,моля Wink
Мед и горчица
http://www.cookwithasmile.com/%D0%BF%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D1%88%D0% … 0%B8%D1%86%D0%B0/
Кисело мляко
http://www.kulinarno.bg/recepta/%D0%BF%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D1%88%D … %D0%BA%D0%BE-6837
'Специална марината'(но не съм я пробвала)
http://www.cookingacademy.bg/blog/10-Pilieshki-shishchieta-ss-sp … lna-marinata.html
С лимон
http://cookinglslbg.blogspot.bg/2014/05/blog-post_8.html?m=1

# 656
  • Мнения: X
chrissy,
Скрит текст:
помпата беше само с една чашка, и за да имам резервна трябваше да взема комплект. А  трябват повече чашки - не е мноого хигиенично да добавяш в една и съща чаша изцедена по различно време кърма. И се прецакват чашките понякога - могат да дръпнат херметически при топла течност и се е налагало да отварям с взлом  Mr. Green
Моята е без вентилатор и го пекох около 30 минути на долен 180 и 15 на двата. Предния път, когато се получи, беше малко по-дълго печенето на 170 - пак на долен докато се надуе и спука, после на горен докато замирише на изгоряло Embarassed Ще го пробвам пак, или ще направя другата рецепта със заквасена, която е с малко повече брашно. Но ме е яд, защото много ми хареса първия път.

aDream, лятото максимум до вечерта държа извън хладилник. При по-хладно време може и до следващата сутрин. Но аз по принцип съм много стриктна с храната - и готвено в хладилник се изхвърля към трети ден, освен ако не е херметически затворено в буркан. Наскоро доматените пюрета обсъждаха - 2-3 дни максимум държа в хладилник, по-често замразявам на порции остатъка. Абсурд да греба плесени.

# 657
  • Русе
  • Мнения: 6 357
в момента съм заложила  Mr. Green смес от мащерка, риган, черен пипер, чесън на прах. Соев сос и зехтин.

Добави към сместа по с.л. бяло вино и бял оцет, ч.л. мед. Носят и малко чили сос, който обича по пикантни. Simple Smile

Последна редакция: чт, 08 юни 2017, 17:19 от i_peych

# 658
  • Sofia
  • Мнения: 29 352
Благодаря за предложените маринати за шишчета  Hug

Сега ми трябва изпробвана рецепта за течен шоколад  Wink

# 659
  • Мнения: 2 877
Препоръчвам ти рецептата на Лабрекс: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg16285062#msg16285062

Общи условия

Активация на акаунт