Борба с ранното остаряване....Как?-3

• 103 123
  • 747
  •   1
Отговори
# 480
Aз на Нукс нищо не съм пробвала, исках един нежен техен шампоан да взема за децата, но той беше свършил и така си и остана... Laughing
То като погледне човек колко марки има, кое по-напред да пробваш... Rolling Eyes

Започнах да пия Аstaxanthin, лятото ще спра всякакви други добавки... Малко почивка да дам на организма..  Wink  Не есен ще мисля пак какво да започвам... Вие какво ще пиете лятото?
Аз така и не намерих начин с добавки да реша проблема с ноктите си и ще ходя на дерматолог... Явно нещата са по-сложни и комплексни...  Mr. Green

# 481
Аз пия доста неща - Биотин, Рибено масло с омега 3, 6 и 9, Астакзантин, Вит.Д, Колаген, Цинк и Мед в комбинация.

Работя на закрито, имам плексит от работа с компютър и не ме очаква почивка на слънчево място тази година.  Laughing

# 482
Здравейте, знам че тук ще получа адекватен отговор на въпроса си .
Получих като подарък един комплект на Авен, но не зная за какво е и как да го използвам. На 29г съм, със смесена и чувствитрлна кожа склонна към пигментация .
Това са нещата  
Крем за лице с висок фактор (предпазва от пигментацията) и термална вода за освежаване. Мисля, че кремът е подходящ за Вашата кожа, но най-добре да пробвате.

Последна редакция: вт, 04 юли 2017, 14:41 от Анонимен

# 483
  За сметка на това пък миналото лято използвах един много евтин крем с розово масло, само такъв имаше в селото,където бяхме, тъй като си бях забравила козметиката. И много ми допадна, кожата ми стана като кадифена, даже после си купих и такъв серум.
Споделете за крема- кой е този крем?
Благодаря!
http://parfumi-kozmetika.com/common/images/thumbs/250wm-medium-2 … 030-ZBSDKMFJI.jpg

# 484
  • София
  За сметка на това пък миналото лято използвах един много евтин крем с розово масло, само такъв имаше в селото,където бяхме, тъй като си бях забравила козметиката. И много ми допадна, кожата ми стана като кадифена, даже после си купих и такъв серум.
Споделете за крема- кой е този крем?
Благодаря!
http://parfumi-kozmetika.com/common/images/thumbs/250wm-medium-2 … 030-ZBSDKMFJI.jpg
Благодаря! Ползвала съм продукти на Агива- доволна съм.В  момента съм с техен серум-хиалурон актив

# 485
Момичета, някой ползвал ли е кремовете на DR IRENA ERIS?
Понеже кожата ми е мазна забелязах и леко отпускане на бузките, та се оглеждам за нещо стягащо.
Лятото всички кремове ми идват тежки. Ползвам серум и то не всяка вечер и матиращ крем през деня - достатъчни ми са. Трябва да взема мерки за есента...

# 486
Така е.
Има няколко активни съставки, които доказано работят и които могат да се намерят и в евтини продукти, другото е пълнеж за глезотия (в добрия смисъл на думата), консистенция приятна за нанасяне и не на последно място, вдигане на продажбите.

Сподели кои са съставките?  Hug
И ако може и да си ги разчитам в състава ще е повече от чудесно  Laughing

Но съм напълно съгласна с теб, не е до марка или скъп/ евтин продукт, въобще.
Кремовете на някои козметични гиганти са такъв шит, че плащаш единствено и само за марката  и скъпата опаковка и нищо друго.

# 487
За които аз знам до момента и подбирам козметиката си, така че да съдържа тези активни съставки са:

1. Киселини - гликолова, млечна, салицилова, азелеинова, коджикова и т.н. - ексфолират нежно кожата и "размекват лепилото" което задържа повърхностните мъртви клетки, помагат в избелването на пигментните петна.
2. Витамини - А (ретиноиди), С, Е - анти ейдж и противовъзпалителни, вит.С има и избелващи свойства.
3. Хилауронова киселина, глицерин - овлажняващи/задържащи влага.

Това ми топ листа и това което купувам, трябва да ги има в началото на списъка със съставки. Не всички на куп, разбира се, но поне две или три трябва да има  Laughing

# 488
Към посочените активни съставки бих добавила и пептиди.
Пептидите са верига от две или повече аминокиселини, които са съставна част на протеините.
Пептидите са с различна дължина на аминокиселинната врига и молекулярната им композиция определя въздействието им върху кожата.Между другото,понякога в състава на козметиката може да не забележите изброените съставки,защото те се споменават под други наименования.

# 489
Между другото,понякога в състава на козметиката може да не забележите изброените съставки,защото те се споменават под други наименования.

Е точно от това се притеснявам аз Simple Smile Не съм химик и как да разбера под кое наименование какво точно се крие Simple Smile

Глицерин и витамини ще разчета, ама пептиди и някои киселини надали  Crazy

Мислила съм си и че трябва да знам какво със сигурност трябва да избягваме в козметиката си - т.е наистина най-вредните и опасни и неблагоприятни за кожата съставки - като Alcohol Denat, Ethyl Alcohol, Ethanol - това са вредните изсушаващи алкохоли. Цетил алкохол напр е ок, така поне съм чела Simple Smile

Миоки благодаря!

Има ли в Бг кремове с ретинол, които се продават свободно? Все чета,ч е всички си ги поръчват от разни сайтове.

Уреята и алоето също са полезни за хидратацията на кожата.

# 490
Ако ще да търсите съставка по съставка в дебелите книги и интернет пространството,пак няма да сте сигурни.Ще получите разнообразни мнения,кое  за какво било ,на какво вреди или действа добре.Козметиката в съвремения си вид без обработки и определени помощни пълнители,ще е бурканче "свинска мас" Mr. GreenМисля,че няма да ви допадне.Марките,които официално си имат представители и лицензирано производство,трябва да отговарят на критерии и стандарти.В този смисъл марката е критерий за някакво качество и безопасност.И в този ред на мисли и свинското е вредно,но в нета ще срещнете,(а аз съм го чувала и от лекар)
че е е по-полезно от пилешкото,защото белтъчните му молекули са по-лесно усвоими от човешкия организъм.Въпрос на гледна точка. Naughty

# 491
И аз вече се чудя каква козметика да си купувам. Гледам уж по-натурална да е.

# 492
Скрит текст:
Ако ще да търсите съставка по съставка в дебелите книги и интернет пространството,пак няма да сте сигурни.Ще получите разнообразни мнения,кое  за какво било ,на какво вреди или действа добре.Козметиката в съвремения си вид без обработки и определени помощни пълнители,ще е бурканче "свинска мас" Mr. GreenМисля,че няма да ви допадне.Марките,които официално си имат представители и лицензирано производство,трябва да отговарят на критерии и стандарти.В този смисъл марката е критерий за някакво качество и безопасност.И в този ред на мисли и свинското е вредно,но в нета ще срещнете,(а аз съм го чувала и от лекар)
че е е по-полезно от пилешкото,защото белтъчните му молекули са по-лесно усвоими от човешкия организъм.Въпрос на гледна точка. Naughty

Така е да, напълно съм съгласна. Залитането в крайности не води до нищо добро за каквото и да е било Simple Smile
Въобще не съм маниак за натурална и безвредна козметика, нито пък вярвам, че такава съществува, нито, че силикони и парабени напр. са най-голямото зло и да бягаме с пълна газ. Купувам кремове евтини, скъпи, плескам и се надявам повече да действат отколкото да са без полза  Mr. Green

Но наистина ми се иска да мога да разчитам полезните такива, и абсолютно поддържам мнението на Миоки, че има съставки, които работят без значение дали са в крем на Арома или на Диор.

А има и напр. комедонни съставки, които аз трябва да избягвам, защото кожата ми е склонна към това. И е добре да не си купувам такива кремове. А факт е, че има комедонни съставки в рекламирани кремове с некомедонен ефект.

# 493
Има и нещо друго важно,което може да се каже по темата.Едни и същи съставки в различни козметични продукти не са абсолютно еднакви.Първо,много често са в различни концентрации.Второ различни като чистота.И трето като произход.Ето например три критерия,които могат съществено да оскъпят продукта,който на пръв поглед е еднакъв с по-евтиния еквивалент.Да не говорим за технологии при обработване на вложеното,за да се съхранят ползите за кожата.И не на последно място-опаковка.Знаете ли например,че при съхраняватето на Витамин А и всички негови производни(ретиноиди),ако се допусне досег с въздуха,те се разпадат и образуват други химични съединения,с друг ефект върху кожата.

# 494
Ох, това със съставките и консистенциите и формулите е толкова обширна тема и има толкова различни мнения... Ако имаше "най-добро" то щеше да се ползва масово и всички други продукти да не съществуват, обаче не, трябва да е сложно  Laughing

Аз само едно нещо съм сигурна, че повече никога няма да спра да ползвам за лицето (или поне докато не стана на 75 примерно и то е ретинол и третиноин.

Има кремове с ретинол в България. Те продуктите с ретинол се продават свободно.
Авен имат крем с ретинол RetinAL

Roc също имат ретинолови кремове които лично съм ползвала и много харесвах.

Общи условия

Активация на акаунт