Идва денят на детето, а мамите от ИБ вече стягат багажа за морето.

• 40 524
  • 733
  •   1
Отговори
# 555
  • Северозапада
София имаше един период м/у 6 месеца и 1 година, когато я слагах на пода с играчки и не мърдаше, не ме търсеше. После започнах да правя много неща с нея - пусках прахосмукачка и тя си имаше детска, докато готвех и тя бъркаше нещо на масата и така. Ако не търси само и единствено теб, спокоен е и с баща си и с други хора, значи не е зависим от твоето присъствие, а просто иска компания, не умее да се заиграва и забавлява сам. Така си го обяснявам аз.

# 556
  • В сърцето на любимия човек
Да го кажем така: ако го оставим на пода между мен и ММ ще дойде при мен. Иначе е спокоен и с него, както и с майка ми, когато тя или ние сме на гости.
До скоро го оставях на пода и той си пълзеше покрай мен, но вече се изправя по мебелите, което е хубаво, но и пада и се удря, най-вече по главата. Съответно трябва да съм или непрекъснато на пода до него, или да е в ръцете ми, или в кошарата/столчето за хранене където плаче (в кошарата повече).
В кошарата се заиграва само сутрин за около 5-10мин, което ни дава време да си измием зъбите и евентуално да си изпием вчерашното кафе  Laughing
Осъзнавам, че като цяло детето ми е кротко и нямам право да се оплаквам, единственото ми притеснение е да не би аз да бъркам някъде и да му преча да развива своята самостоятелност и да го направя "мамин глезльо".

# 557
  • Варна
Да го кажем така: ако го оставим на пода между мен и ММ ще дойде при мен.
Ами много ясно Laughing Никъде не бъркаш, споко.

# 558
  • София
типичен мъж, на майка си за полата  Mr. Green
и моя е същия, 4г вече все за мен е лепнат.

# 559
  • В къщурката на хълма на феите
До скоро го оставях на пода и той си пълзеше покрай мен, но вече се изправя по мебелите, което е хубаво, но и пада и се удря, най-вече по главата. Съответно трябва да съм или непрекъснато на пода до него, или да е в ръцете ми, или в кошарата/столчето за хранене където плаче (в кошарата повече).
или го оставяш да се справи сам .. аз оценям прекалената ми загриженост за Ема на моменти като пагубна .. със Здравко нещата са съвсем различни и той е много по-самостоятелен от нея в определени отношения дори и с 3 години разлика - например Ема все още я приспиваме вечер, Здравко последно е спал с някого в едно легло на 3 дни .. Ема мрази да играе сама, Здравко предпочита да играе сам /най-вече щото Ема му краде играчките Joy /, Ема предпочита да я храним, Здравко все повече търси храни, които може да яде сам и т.н. .. не го учи като се фрасне и да ти реве за утешение, скоро ще го обърне като метод за манипулация и хич няма да сте щастливи нито той, нито ти Simple Smile

# 560
  • NE
Пънче Спокойно, нормално поведение е това. Истината е, че този период между лазенето и спокойното ходене е най-тегав. Води се по него без да мислиш, че е мамино момченце.

Пак не е спал. Взел телефона на сестрата и си цъкал мирно и кротко. Ял е бисквити. Госпожата ми беше приготвила фотос-мотос. Laughing Но е спокоен. Говорих и с другата госпожа и тя потвърди, че е по-добре днес. Аз мисля, че вчера проблема е бил в госпожата, която харесва, че си е тръгнала и се е разтроил от факта.

# 561
Не можах да честитя Рожденния ден на Марти на време  Sad..... Извинете ме! Моме, да ти е жив и здрав! И нека всяка щуротия сега, да компенсира с повод за гордост като порасне! Нека е щастлив!!!
Фея, направо съпреживявам тва свикване на Вилито и аз....като знам аз как не обичах да ходя на градина, щото там ми миришеше гадно  #Crazy
Пънче, малък е още Йоан.... ще дойде време за самостоятелност. И мъжо мрънкаше, че Коки все ме търсеше, пък сега му е криво като не ни отразява потънал в количките си.
Поспалане, как е положението?
Дани, на Дени след операцията казаха ли ти да го пазиш от басейни? Сетих се, че нали почва сезона на голямото къпане...
Ние днес открихме сезона с басейн на балкона. То беше радост, то беше чудо. Хванахме и малко тен дори. Поизморихме се явно и още спим. Ама си струва, щото ми е голям кеф да го виждам щастлив.

# 562
Благодаря ви много за честитките, нека ви се връщат двойно! Чак сега успявам да пиша, бяхме цял ден на вилата на село, а после и до частната клиника, то може ли празник без произшествие! Първо баткото отбеляза рождения си ден като падна назад по циментовите стълби пред очите ми  - поне 3-4 броя взе назад по гръб и глава, още треперя като си го спомня. Май не се удари много, но се изплашихме и двамата, а при него напоследък всяко удряне/падане прераства в гневен изблик. И сега така, веднага след като го напрегръщах, още ядосан и афектиран, хукна към същите стълби, категорично отказа поне ръка да му дам и докато не слезе по тях сам, не миряса. Много вироглав, бееее, много. После пък бебето - намерих му кърлеж на крачето  ooooh! Мъничък беше, и май току-що захванал се, ММ го махна с едни пинсети, прибрахме го в буркан. От Вела по тел. ни казаха да купим противотетанусна ваксина и да отидем да му я слложат, а като отидохме след 2 часа, докторката на смяна прецени, че нямало нужда, малък бил кърлежът, той си имал ваксини... И все пак не ми е спокойно, утре ще звънна и на педи за мнение. Та така - бурно и напрегнато празнуване.
Дани, ще си свикне пак Дени, явно пак време му трябва,
Фейче, честно казано, Вили приема много по-мъжки градината, отколкото очаквах аз, браво!
Пънче, това съвсем не са истерии, чакай, има време до тях. В тази възраст започват да развиват страх от изоставяне, който отминава след годинката. А щом е спокоен с други хора - абсолютно никакви кахъри нямаш!

# 563
Моменце щом в рамките на 12 месеца има правен мисля, че беше пентаксим, няма нужда от други ваксини .. дъщеричката на едно мамче в отчетната на Здравко си сряза ръката преди няколко месеца и тя прави хиляда консултации и накрая чак до националния център по заразни болести май беше стигнала и там това й казаха ..

# 564
  • Лондон/Пловдив
Моме да ти е жив и здрав Марти , пожелавам му да се кротне малко и да е батко за пример 😂. За кърлежа ще е хубаво да го изследват щото носят болести ( майка ми голям зор бра преди 2 години )
Цвете ще свикне , дай му време Simple Smile Крис ходи една година и доскоро сутрин мрънкаше като го оставям .
Да се оплача последния атентат на косъм се разминахме , имахме гости от Бг и бяхме по централен Лондон и на същото място само една вечер по рано . Доста ме е шубе да обикалям из Лондон вече .

# 565
  • Варна
Моменце щом в рамките на 12 месеца има правен мисля, че беше пентаксим, няма нужда от други ваксини ..
Естествено, че няма. За кво го бият тоя пентаксим, ако дори половин година след това при инцидент трябва да го слагаш пак?

# 566
Месечко имах предвид за моноваксина за тетанус Simple Smile

добро утро на всички .. малеее как ми се спи тази сутрин Joy

# 567
  • NE
Аз съм станала от 6:00 часа. Вилито днес си мрънка до градината, а в нея си пищя. Разплака всиииички, а не е най-малкия в групата. Доста деца са и са хубавички. С някои се познава от площадките. Отказва да спи и яде, но се инати. Почна да показва как се облича сам. Blush

# 568
  • Варна
Месечко имах предвид за моноваксина за тетанус Simple Smile
Да, разбрах какво имаш предвид, точно същото казвам и аз - щом има имунизация против тетанус под формата на многовалентна ваксина няма никакъв смисъл да се бие и моно.

# 569
добро утро на всички .. малеее как ми се спи тази сутрин Joy
Сефте  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Цветенце -около седмица -10 дена е зора, после няма да му се тръгва.

Тази нощ спахме в детската стая с Ради , всеки мускул по тялото ми ме боли. Пак се буди и стряска , чак става прав в леглото , но като види ,че съм до него и се успокоява. Планът ми е за седмица , две да постоя при него с надеждата пак да започне да спи непробудно.

Общи условия

Активация на акаунт