Фентъзи и фантастика - Тема11

• 50 050
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
  • Вестерос
Ясно, kaкто и предполагах, а Галактика явно само първата са издавали

# 556
Ясно, kaкто и предполагах, а Галактика явно само първата са издавали
Ако ще започваш по-сериозно сагата за Дюн, най-добре е почнеш от прелюдиите на Брайън Хърбърт (синът на автора) и Кевин Андерсън - първата: "Дюн - родът Атреидес", втората: "Дюн - родът Харконен" и третата: "Дюн - родът Корино". Писани са по бележки на Франк Хърбърт след смъртта му.

# 557
  • Вестерос
Смятам първо тези да погледна, после ще реша дали да чета другите. Не ми пречи да почна след предисторията

# 558
И аз съм се подготвила с трите книги издадени от Бард. За втори път ще ги започвам, дано този път да е с по-голям успех. Стават ли за по-малко деца? (Хари Потър много им хареса). Чудя се дали да ги чета на децата или само за себе си.

# 559
  • Вестерос
За малки деца защо не видиш поредицата за Тифани на Пратчет Simple Smile

# 560
Мислех си го, но въпреки, че е насочена към по-млади читатели, хуморът на Пратчет не винаги се схваща и от възрастни, а и самата аз съм чела всичко. Идеалният случай е,  хем на мен да ми е ново, хем на тях да им хареса.
Всъщност, идеята за Тифани не е никак лоша. Благодаря!

Може ли отзиви за "Своенравното хлапе" на Ериксон?

Последна редакция: вт, 05 сеп 2017, 20:37 от Windekind

# 561
Дюн е мрачна, доколкото помня. Не като ГоТ, но все пак има смърт, интриги, тягостни неща. А и много наркомани... освен това по днешните стандарти не е ли малко антифеминистка? Четох я отдавна, но ми се струва, че имаше нещо такова.

# 562
Аз я четох скоро. Моите деца едва ли ще я харесат, иначе става.
Може пък Амбър или Тъмните му материи

# 563
  • Вестерос
А дечицата колко са големи?

# 564
  • София
Своенравното хлапе за деца ли - не бих... иначе е свежарска.
За деца фентъзи поредица - трилогия за Бартимеус. Някои от нещата на Геймън стават. Моят сега се радва на Галактическия стопаджия. Обикновено почитателите на Потър харесват книгите за Пърси Джаксън. Други детски се сещам жупел за закуска и лигата на принцовете. Последният елф беше много мила и приятна, хубава е и Дива вещица.
Като написах елфи - книгите за Шанара на Тери Брукс също стаеат за деца.
Магистериум е приятна детска поредица, но е недовършена но книгите ще се издават, както и дивогласи (тази още не я е чел моят) , книгите на Колинс за Григор също...

# 565
  • Вестерос
Пърси Джаксън ще е попадение.

# 566
Не е ли Грегор Горноземеца? newsm78 Не знам дали са подходящи за четене на децата. Срещнах едно мнение, че почва като детска книга, но с всяка следваща ставала все по-мрачна Rolling Eyes
Аз мисля да започна да чета книги на английски и за начало съм си избрала книга на Патрик Нес: More than this, по-известна като Освен този живот. Подходяща ли е като за първа книга на този език или ще ми е сложна? Rolling Eyes

# 567
Пробвай с книга, която вече си чел. И да няма много игра на думи и сложни имена например. Тази не съм я чела, но името ми говори, че май ще е с по сложни думи

# 568
А дечицата колко са големи?
На 8, 6 и 3.

С изненада открих, че всъщност 8 годишното схваща доста добре играта на думи и оценява хумора, който е леко завоалиран. С 'три думи', залива се от смях на правилните места. Simple Smile Другите не знам доколко схващат, но се плашат, където трябва и общо взето слушат докато не стане напечено Simple Smile.

Благодаря ви за предложенията. Ще пробвам, каквото успея да намеря.  

Шанара, да си призная, така и не можах да премина след средата на първата книга, но на децата може пък и да им допадне.
Амбър доколкото си спомням беше малко отнесена, но с удоволствие ще си я припомня. Спомням си, че я прочетох на един дъх, но освен името на коня, не помня нищо друго, май Simple Smile

Angel_Dust, 'Своенравното хлапе' я гледах за мен най-вече, заради една промоция, която тече в момента. Мерси за коментара.

# 569
  • Вестерос
Значи Пърсито ще им хареса Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт