Фентъзи и фантастика - Тема11

• 50 049
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
да, Пърси задължително

# 571
 О, благодаря ви! Гледам, че поредицата започва с 'Досиетата на героя', но е писана след 1-ва книга'Крадецът на мълнии'. Това някаква прелюдия ли е? С коя от двете да започна?

# 572
  • София
https://egmontbulgaria.com/parsi-dzhaksan-i-bogovete-na-olimp-201/dosietata
Това е описание на досиетата, те са допълнителна книжка за феновете, историята си тече и без нея. Та почвайте с крадецът.

За Своенравното хлапе - книгата наистина е приятна, сега и мъжа ми я чете и на него му допада. Има я и в ел. вариант ако ползваш четец.

# 573
О, мерси. Ползвам, ползвам. Даже на телефона чета (ужасно е), защото четецът ми е с Пейпъринк екран. Ще те питам допълнително откъде да го взема електронно, че в момента достъпът ми е ограничен.

# 574
Хлапето има приятен хумор, но е много различна от останалите книги на Ериксън Simple Smile

Приятно се изненадах от Денят на инвикта на Николай Пеев, кратка е и действието се развива бързо, героите са малко дървени, но като за дебютен роман не е зле.  Peace

Нападнала съм родните автори в жанра - сега съм на Братството на почти пълната луна, стилът напомня Пратчет. Ще дам мнение, когато я завърша.

П.П.: Ще си измрънкам, извинете ме, много се дразня на пълна липса на координация между различните преводачи на поредиците на Хоб и изобщо на факта, че един автор се дава на различни преводачи. Имената на героите се изменят с всяка книга. Тъй, излях си душичката  Blush  Blush Blush Crazy Crossing Arms Hug

# 575
  • София
Аз днес започнах втората от Мъглородените.
Първата ми вървеше много леко и увлекателно, на втората още в началото се запънах.
Скрит текст:
Всъщност се спънаха нещата още със смъртта на Кел... появи се някава дупка на силен мъжки персонаж (сигурно ще я запълни), но истината е, че сама по себе си Вин нито ми е интересна, нито ми е приятна, някак като втора централна фигура ми е ок, но не и като водеща и единствена.
И честно казано малко не знам... много ми дойде това тласкане и притегляне и тези безкрайни монети дето се подмятат из цялата книга и най-вече в бойните сцени. Че е оригинален - така е... но... не знам...
До тук със сигурност не ми е в топ поредиците, но има време, естествено.

# 576
А аз мъча една тийн поредица Стъкленият трон, доста хвалена... обаче нещо...много тийн...и Пърси е по-добре добре от Селена

# 577
Прочетох Бъдеще на Дмитрий Глуховски. Дълго време не смеех да посегна към антиутопия, след като Ние на Евгений Замятин ме смаза. Съжалявам, че свърши. За мен беше изключително голямо удоволствие да я прочета и засега заема първото място в класацията ми за най-добри четива, които съм прочела тази година. Тази книга е поредното доказателство, че антиутопиите ми се лепят като мухи. Това ми беше първата среща с автора, имам Метро 2033 на хартия и тя ще получи своя шанс.
Гледам обсъждате упорито Своенравното хлапе на Стивън Ериксън. Нареждам го в списъка си за четене, определено ми грабна вниманието. Набелязах си още Легион на Брандън Сандерсън и Кармичният часовник на Бернар Вербер.

# 578
  • София
А аз мъча една тийн поредица Стъкленият трон, доста хвалена... обаче нещо...много тийн...и Пърси е по-добре добре от Селена
Че е много тийн, много е... не мисля, че някой я е  споменавал като нещо друго. И то е подчертано момичешки тийн. Истината е, обаче, че всяка следваща е по-хубава, т.е. историята се разгръща добре Wink
Та като я спомена, сега точно преди дни май трябва да е излязла поредната - Tower of Dawn, скоро ще се поогледам за нея, въпреки че е книга за Каол доколкото разбрах, който ми е безкрайно скучноват, но се надявам да не е пък само за него... последната с такъв гадно отворен финал завърши и това отлагане на последната книга за другата есен заради тази изненадваща нова...нямам думи. Imp

# 579
На втора съм, но кофти че пак чакане...

# 580
 От МВГ научих, че  зимния панаир  се очаква да излезе и третата , последна част на поредицата за Барутните магове
Лично аз чакам с нетърпение, засега тя и Съдабата на...от Робин Хоб са ми приоритет.

# 581
  • София
ММ аз единственото, което наистина чакам тази година и трябва да излезе средата на ноември е Deadhouse Landing  на Есълмонт.
А, всъщност и City of Miracles на Робърт Джаксън Бенет третата - нея се надявам да я пуснат тази година на български...

# 582
Относно Стъкления трон, шестата книга се развива паралелно с Империя на бури и се върти само около Каол.
 Силно се надявам информацията ми да е погрешна, иначе ще си чакам направо седма книга.

# 583
  • София
И аз така знам. Когато свърша с втората от Мъглородените ще я пробвам и ще пиша, ако никой не я е прочел дотогава да напише тук някой ред.

# 584
Сега прочетох "Джак от Сенките" и изненадващо ми хареса. Не харесах поредицата за Амбър на Зелазни и очаквах и тази да не ми допадне, но не стана така. Единствената ми критика е, че е прекалено кратка и заради това сюжетът изглежда някак пришпорен - все едно се прескачат важни моменти и историята е сведена до най-основното. Същият сюжет можеше да се развие и на 500 страници, стига авторът да беше пожелал.

Общи условия

Активация на акаунт