А коя книга четат в момента децата ви? - 7

• 81 863
  • 759
  •   1
Отговори
# 375
Юна, не мисля, че положението е по-различно от времето, когато ние бяхме деца.
На мен ми изглежда различно. Аз винаги съм била в група от много четящи и винаги съм била най-малко и най-бавно четящата от всички около себе си.
Покрай фенклубове, свързани с определени писатели и жанрове, съм се запознала с 99% от приятелите си и всъщност само те са ми останали близки през годините. Всякакви други случайно срещнати съученици, колеги в университет и работа, са минавали и заминавали и не поддържам контакти с тях.

В стилична библиотека, детско-юношески отдел има клуб "Летящото прасе" Simple Smile
http://www.libsofia.bg/page/posts/klub-bdquoletjascho-prase-ili- … blioteka-2118.php
там има интересни инициативи - деца четат на деца, доброволци четат книги на децата всяка събота ...
там видяхме и клуба, но той е за тийнейджъри, а дечко беше амо на 8 Simple Smile ще изчакам малко и ще го заведа да се запише Simple Smile
На съботното четене сме ходили многократно, както и в самата библиотека, но не знаех за клуба. Много благодаря за информацията, ще го проуча.

# 376
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Simple Smile

# 377
# 378
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ох, тези картинки ми напомниха читанката ми Simple Smile
кой е художникът?

# 379
ох, тези картинки ми напомниха читанката ми Simple Smile
кой е художникът?

Художникът е Ани Тузсузова.

Тази книжка, съм я чела безброй пъти като дете, беше ми много интересна. Не очаквах че приказките ще се харесат на моето момченце. Но останах приятно изненадана и вече книжката е прочетена до половината.

Тази ли читанка имаш предвид:

# 380
  • София
Вчера намери нова книжка на Роалд Дал - Били и минпините и я прочете с удоволствие Simple Smile

# 381
Ще взема да я купя на щерката, пък дано излезе от дупката на нечетене. Като по-малка беше голям фен на автора и изчете всичко преведено.
Сега видях и друга нова-"Момче".
След Хари Потър нищо не я грабва и чете с мъка няколко книги наведнъж. Докара донякъде Конникът без глава и я остави. Мислех да предложа Пърси Джаксън, но от коментарите тук реших да поизчакам.

# 382
  • София
Момче е малко автобиографична, т.е. разказва случки от детството си, всъщност за това още не съм я купила, но ей сега беше забелязана на екрана и каза -ооо още една нова Simple Smile Явно и тя скоро ще бъде прочетена. Той си обича Роалд Дал Simple Smile Всъщност не е чел и за Семейство Тъпашки и Жирафът, пеликанът и аз... че и Матилда (нея не я и иска), но трябва да допълня колекцията.
Ако е харесала Хари според мен ще хареса и Бартимеус или Магистериум.

# 383
  • София
В къщи чете "Румцайс" на Вацлав Чтвъртек. Доста е детска, но се забавлява.
При майка е почнал "Роботите и империята" на Айзък Азимов, за мен - не е добър избор, ама ...
На Роалд Дал не е чел всичко и помоли да му заредя в четеца.
А Никола го чете от първи клас и много го харесва. Останала е само една непрочетена книжка и си я пази.

Много харесвам "Алената чума" на Джек Лондон.

# 384
"Леденият дракон" не се хареса много.

Вчера прочете "Хари Потър и прокълнатото дете" и по традиция в момента, в който я свърши, я започна от начало.
Този път я хареса повече, даже каза, че била гениална. На миналото четене преди година постоянно се оплакваше, че не ставала за четене заради формата.

Голям пробив с английския. Подхвана Магнус Чейс и за сега върви гладко. Тъкмо си препрочете любимата - "Домът на Хадес" и е на съответната вълна.

Мислех да предложа Пърси Джаксън, но от коментарите тук реших да поизчакам.
Ако е прочела 7-те тома на Хари Потър, Пърси Джаксън няма да успее да ѝ се опре. Даже е много вероятно да ѝ хареса. Навремето дъщеря ми беше много зациклила на Хари Потър и ги четеше една след друга в кръг, нищо не пробиваше. Само Пърси Джаксън успя да развали кръга Simple Smile

# 385
Проблемът е, че тя изобщо не иска да започне нещо ново, защото смята, че няма да й е интересно. Точно върти някакъв цикъл от стари книги.
Свалила съм Бартимеус и Пърси, купих и първата от Дивергентите, но така си стоят.
Сега ще поръчвам помагала и се чудя дали да не сложа и Прокълнатото дете заедно с Р. Дал.
Видях, че е пиеса, но пък за ХП Twisted Evil

# 386
Пролетен дъждец, както сигурно вече си забелязала четейки тази тема, детето ти не единствено с капризите си. Големият ми син е същият, детето на Юна и то.
Мърморя известно време за започване на нова книга, накрая започвам да настоявам, последно поставям ултиматуми. Може и да не е правилно така, но аз си знам стоката. И знам, че ако не настоявам, той ще си чете старите книги безкрай и доброволно няма да отвори новата дори да е постоянно пред очите му. Дори и поради най-обикновено човешко любопитство няма да я погледне. Всеки път е едно и също. Когато започне да чете винаги се оказва, че книгата е много готина и интересна. Някаква поука от цялата работа обаче не си вади. После историята се повтаря.

# 387
При нея досега не е имало такова нещо и обикновено с леко подбутване от сорта "седни, почети малко" минаваше. Ама сега мисля и аз да поставя нещо като ултиматум  да чете по 20мин, като има време вечер.

# 388
При моя син проблем е единствено самото започване на нова книга. Успее ли да я започне, после чете с часове, не мога тогава да го накарам да я остави и да си легне, примерно.
Малкият няма проблем да чете това, което му предложа. Всичко му е интересно, но пък и повече от глава-две не чете на ден.

# 389
Проблемът е, че тя изобщо не иска да започне нещо ново, защото смята, че няма да й е интересно. Точно върти някакъв цикъл от стари книги.
Ooo, ама ние това много добре го знаем Grinning
Същата история у наше село, дето се казва. Всеки път като прочете  книгата и е удивена колко много ѝ е харесала, но си признава, че просто не е вярвала, че ще е интересна.

Дъщеря ми много хареса през лятото една поредица, която навремето като съм я чела, изобщо не си давах сметка, че има нещо от... не точно усещането, но има зрънце от Хари Потър. Абе така като го казвам си е светотатство, но да кажем, че по нещо напомня.

Книгата е поредица от три части, дъщеря ми ги прочете и трите по минимум седем пъти всяка. На нея явно това ѝ е бройката на насищане Grinning
Препоръчвам я горещо. Точно това е книгата, за която писах през лятото, че две поредни нощи я заварвах да чете цяла нощ, почти до сутринта. За момчета не мисля, че ще е особено грабваща, но от момичета е силно вероятно да се хареса.
Не се подвеждайте по корицата, тя е живо престъпление срещу книгата. Аз ако видя такава корица, ще бягам надалеч. Още по-тъпото е, че тази корица няма нищо общо със съдържанието на книгата. От издателството са решили, че така ще е по-ефектна и са убили коня, така да се каже.
Ето я тук:
https://chitanka.info/text/32765-heks-hol
(Започва малко идиотски, но при нас началото изигра добра роля, защото е някак хумористично и я заинтригува. То обаче създава също леко погрешно впечатление за съдържанието, затова подчертавам, че не е показателно. Книгата си струва.)

Друга, която при нас успя да разбие кръга Хари Потър - Пърси Джаксън, е "Дива вещица" - http://azcheta.com/diva-veshtitsa-lene-koberbol/

Препоръчвам да пробвате с тези двете, вместо с Бартимеус и Дивиргенти.

Също аз ако чакам тя да зачете даденото ѝ от мен доброволно, ще си умра с чакането. Започвам аз да ѝ чета, тя обича да слуша и  няма нищо против. Обикновено прочитам една-две глави и после нямам повече свободно време. В 99% от случаите дъщеря ми е достатъчно заинтригувана, че да си дочете книгата сама, защото няма търпение да разбере какво става и не ѝ се чака да имам пак свободно време да ѝ чета (което не е всеки ден). Този номер все още безотказно работи.

Общи условия

Активация на акаунт