Преживях спонтанен аборт, да поговорим

• 167 196
  • 847
  •   1
Отговори
# 750
Здравей kali, искрено ти съчувствам за трагедията!
И защо подяволите на почти винаги се случва някаде около сватбата!!!
При мен беше 10 дни преди сватбата. Нито ми се женеше, нито ми се живееше.
незнамза АГ, в Майчин дом правят-но мисля че навсякъде трябва да правят хистол. изследвания. Не се обвинявай, просто се консултирай какви изследвания трябва да си направиш сега. А за чакането( стига ти да се чувстваш добре) ако кюртажа е минал нормално, чакането е от 3 до 6 месеца. Аз бих те посъветвала да изчакаш първата ти нормална М, след което още 2 мес да пиеш противозачатучни, и после започвайте с бебеправенето! няма смисъл да чакаме по дълго, все пак толкова силно го желаем, че лично аз ако чакам още, ще се побъркам от мисли! да не говорим че няма гаранция кога ще се получи! Дано да е скоро!!!  Hug  bouquet

# 751
Мила Кали,съжелявам за случилото се ,но спри да се самообвиняваш, времето не можем да върнем на зад колкото и да ни се иска.
Не може да не правят хистология във Варна ,по принцип е задължително.Моят съвет е непременно да си я потърсиш ,тъй като ще ти е нужна за да се установи причината за аборта.Друг е въпроса че на повечето хистологий пишат едни и същи неща.
 Прегръщам те мила.

# 752
Здравейте, raia123 и tonita!
Благодаря ви за съветите, подкрепата и куража.
Много сте мили всички тук.
Дано скоро имаме добри новини и се измъкнем.
Поздрави.

# 753
  • Варна
Съжлявам за това, което ти се е случило, но ти  нямаш никаква вина за него. Горе главата.  bouquet . Живота си продължава и скоро и вашата мечта ще се сбъдне - вярвай и ще стане. За съжаление в АГ Варна не правят хистология ако не си поискаш. Когато ги попитах кога ще мога да си взема и хистологичното изследване ми казаха, че това не било задължително и го правели само ако си поискаш. Да ама в този момент както се сещаш дали съм се сетила за това изследване #2gunfire При  мен не бяха оставили материал.

# 754
Благодаря за инфото, kraspro.
Аз не пожелах дори да остана до другата сутрин за болничен, а за това изследване не знаех, че съществува тогава.
Едва ли са правили, но ще им напиша писмо по официалния път, длъжни са да ми отговорят. Не съм от Варна и не мога да отида на място да си търся епикризата.
Както и да е, този резултат едва ли ще промени желанието ми да продължа "до победа". Благодаря ви ще веднъж за подкрепата, четейки тук, виждам, че има много мъка по този свят.

Нека да сме силни, за да успеем.

# 755
Не се притеснявай kali k.,че не са ти взимали хистологично изследване,при мен стана същото една седмица след сватбата и направих аборт в 11г.с.,в онзи момент никой не ми спомен за хист.изследване и не са и ми направили,но за щастие си ми дойде на 25 ден,след това отново на 25,и вече се чувствам напълно готова за бебе и мисля да не чакаме вече,а и също не са ми изписвали да пия нищо,а по въпроса за чакането всеки ти казва различно,на мен ми казваха и то това са трима различни лекари един ми казва да изчакам 5-6 м,друг 3м. а при този който ходих на преглед след аборта ми каза,че не е нужно да се кака въобще,щом ти е минала първата М. така,че моя съвет е като ти свърши М. да идеш на преглед и ако всичко е наред (което ти го пожелавам) да ДЕЙСТВАШ!!!  Hug

# 756
Здравей,Кали съчувствам ти искрено защото знам как се чувстваш.Аз самата съм с два миседа последния от които беше на 03.08 тази година.След първия мисед ми направиха кюраж в АГ болница Варна.За съжаление обаче аз не знаех че хистология на материала на материала след първи аборт се прави пожелание и затова не изисках такова веднага.Когато отидох на преглед след месец се оказа че изобщо не са ми направили подобно изследване.Тъй като ми било за първи път не се правело задължително а само ако поискаш.Пазих се шест месеца и веднага след това забременях но за съжаление отново ме сполетя същата участ.Сега след втория аборт вече имам хистология,куртажа го правиха в Майчин дом.Сега тепърва ще правя имунологични и генетични изследвания.Единственото за което съжалявам е че не ги направих преди втората си бременност може би сега още щях да съм бременна.Желая успех на теб е на всички момичета с подобни проблеми.Искам да ви кажа само-не трябва да има отчаяние, а борба защото само силните побеждават!

# 757
Благодаря ви, момичета!

Вие ми давате сила, поолекна ми и се радвам, че намерих "сродни души". Само който е преживял такова нещастие, може да разбере колко голяма е мъката и колко е важна надеждата.

А къде в провинцията /напр. Плевен или В. Търново/ може да се направят тези имунологични и генетични изследвания и колко време след аборта?

Дано скоро се срещнем в другите форуми и да редим сладки рими за нашите бъдещи ангелчета.

# 758
Момичета благодаря на всички  и сьчуствам на всички с моята трагедия но ви уверявам че е по-голяма . Имам син който е с неличимо генитично заболяване .Болката от абортите ми е по-малка от тази която е пред сина ми -да го гледам как се мьчи и да не мога да направя нищо .Сьветвам ви милички когато забременеете и това ще стане направете всички вьзможни изследвания на бебчо и генитични за да не последвате моята трагедия ! Успех на всички

# 759
Мила e36, съветът ти е много ценен, но всяка от нас си казва - едва ли ще се случи точно на мен..
А и ако не си от София или някой от големите градове, в общия случай можеш само да се надяваш и чакаш, че няма да се случи.
Аз съм с единствен бъбрек по рождение и въпреки това не сметнаха, че имам нужда от специално наблюдение. Макар че аз сама трябва да си намерия добър специалист.
А как да пътувам до София, като самото пътуване би ми навредило повече?
И разни такива тъпи пречки.

# 760
Здравейте момичета, не издържам повече.....
Кюретажът ми  бепе на 11.07, а все още не ми идва....Вчера вечерта имах много силни болки в корема- сутринта, след като се събудих имах странно течение и кръв по бельото....зарадвах се, реших че ми е дошло...Кръвта обаче спря много бързо и вече нищо, а странните болки продалжават...Преди три седмици бях на лекар, след преглед с вагинален  екограф лекарката ми каза, че всичко изглежда наред и по-добре да изчакам да ми дойде още мъничко, а ако не ще го предизвикаме! Днес обаче не издържах и отидох на друг лекар (защото лекарката,която съм си избрала е на работа чак утре), той ми каза, че сигурно било срастване на стените на матката (синдром на ашерман), предписа ми хормонални хапчета и каза, че ако до 7 дни не ми дойде-трябвало да ми напарви нещо като повторен кюретаж, с който да отлепи стените на матката и да постави спирала между тях. Въпросната спирала щяла да престои  3-4 седмици в мен и след това всичко вече щяло да е нормално..."нищо страшни и непоправимо"..... Обадих се веднага на лекаката, която ме беше гледала преди това...Тя каза  да се успокоя, да отида и тя да ме види и после да назначим някаква терапия....
Ще полудея до утре...

# 761
kali_k заизследванията който говоря се полагат на всяка една бременна жена -но друг е вьпроса дали ще може да се доберем безплатно . Но вьпреки и с пари си струва -ЗАЩОТО ЗДРАВЕ НЕ СЕ КУПУВА !!! Аз бях си уговорила час и при 2 бременности за генитични изследвания и то платени(като на мен лично не бих имала проблеми с безплатните )но уви не стигнах до тях . Изследванията ако си ги платиш са около 300 лева  а колко  пари сьм изхарчила с надежда да помогна на сина си вече незнам но са поне 100 пьти по толкос и резултат няма   !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

barboran4e  и аз чакам да ми дойде моя аборт беше на 21.08 на 29 .08 ходих на преглед в Плевен при доц.Конова и ми казаха че всичко поне до тогава беше добре ! Аз бих пробвала при 3 мнение !!!

# 762
  • София
 Миличка e36 , поплаках си заради теб...Наистина трагедията ти е голяма. Всяка от нас си носи кръста - щем, не щем, това е. Дано само не ни се случват повече такива неща...не ги заслужаваме, наистина...  bouquet

# 763
Така е но някой неща могат да не се допускат! Вьпреки всичко това че сина ми неможе вече да се движи си  е едно прекрасно вече малко мьжле на 15  години пьрви курс в икономически тех.за когото ще се боря сьс зьби и нокти но ще намеря начин да го спася !   EmbarassedНо той е по-силния от мен има страшен дух а при мен понякога бяга  !!!!!!!! Не допускайте моята сьдба макар че ако трябва да избирам пак бих го родила -страшно е мил и много добьр ! той е моя живот  Heart Eyes!

# 764
Здравейте отново, милички!
Четох из форума за доц. Конова от Плевен. Ако някой е ходил при нея, моля да сподели мнение и евентуални приемни часове - къде и кога или тел. за връзка.
И да ви попитам: колко време след аборта най-рано мога да отида на гинекологичен преглед? Трябва ли да изчакам първата нормална менструация?
Благодаря Ви предварително.
На всички учителки - честит първи учебен ден утре, макар че аз нямам никакво желание да започвам учебната година.
А на всички - приятен уикенд.

Общи условия

Активация на акаунт