Майчин дом Варна - тема 9

• 87 762
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
Относно кърменето - зависи коя акушерка. Питайте за Иглика Германова, тя мисля е консултант към НАПК. Не слушайте съвети като "само по 10 мин на гърда е достатъчно", в началото и по 40 мин съм седяла. В началото стимулирайте кърмата като слагате детето на гърда, не се наливайте с чай, както ми се караше да правя педиатърката на бебетата (Димова). Ако имате проблем с кърменето и се съмнявате, че се справяте добре, свържете се с консултант по кърмене - контакти има в сайта на НАПК  и Ла Лече Лига.

И да допълня: за повече информация относно кърменето четете в сайта на НАПК - има различни статии, блога на Хедра потърсете, също така във фейсбук има една много полезна група, в която пишат и консултанти - ЗА ДЪЛГОТО КЪРМЕНЕ се казва. Тук из форума също има тема за кърменето, където може да задавате въпроси. Информирайте се, за да може да сте по-уверени и да имате успешен старт с кърменето.

# 586
  • Варна
Имам въпрос към ползвалите дневен стационар за системи - полага ли се болничен за тези дни и кой го дава? Едва ли акушерката по ЖК?

# 587
  • Варна
Хм... аз като лежах там преди няколко седмици, дойде една жена само за система и седя 4 часа, плати си дневния стационар 50-55лв , ноооо долкото разбрах нямаха лекарите никакъв ангажимент към нея.
Тя дошла казва, че е за вливка интралипид, сестрата й го пуска, мианва 2 пъти за 4 часа да види дали всичко е ок , маха го и довиждане.
Ама пък ако е нещо за система магнезии... може по друг начин да се процедира.

# 588
  • Варна
Да,  аз съм за магнезий. Ще питам утре сутрин на регистратура.

# 589
  • Варна
Пиши, да кажеш как са условията само за магнезии.

# 590
Ако няма да давате изцедената кърма, не виждам защо трябва помпата да се стерилизира. В първите дни, това което изсуче бебето, това се възстановява, а с цедене може да си докарате свръх лактация. Аз лично помпа не съм използвала второто и третото ми дете са кърмени до 2 г. 9 м. С първото 20 дни със зор, с цедене до дупка първите дни, кърма в изобилие, гърди на камък...не си го причиних пак. Също не съм стерилизирала и бибероните залъгалки. Гърдите си не мога да стерилизирам, не виждам причина за останалите неща.

# 591
  • Варна
Пиши, да кажеш как са условията само за магнезии.
Питах: ако съм на стационар, от ЖК дават болничен. Ако ме приемат да лежа, болничният ще е от болницата.

# 592
Здравейте , искам да попитам дали има някоя мама , която си е следила бременноста в Майчин дом , а да е родила в друга болница?

# 593
Здравейте,аз съм от Бургас,но ще раждам в МД,тъй като там ми правиха серклаж и съм доволна като цяло.Искам да питам някой неща:
Ще раждам секцио по мед.причини,знам че се доплаща 1250лв.,а в тази цена влиза ли упойката?И ако искам определен лекар да ми прави операцията,плаща ли се нещо допълнително?И колко време е престоят? Simple Smile

# 594
  • Варна
Аз бях секцио и платих 1250 лв с избор на екип/лекар. Упойката, храната, нощувките в двойна стая (с още 1 пациентка)  са включени в цената, престоят е 4 нощувки/5 дни, ако няма усложнения и всичко е наред. Успех! Simple Smile

# 595
  • Варна
Момичета ,да попитам как се процедира ако изписването се пада през почивните дни?
Секциото се пада да е вторник и следователно би трябвало да ни изпишат в събота да е живот и здраве. Нали няма да ни държат до понеделник?

# 596
Момичета ,да попитам как се процедира ако изписването се пада през почивните дни?
Секциото се пада да е вторник и следователно би трябвало да ни изпишат в събота да е живот и здраве. Нали няма да ни държат до понеделник?
Мен ме изписаха в неделя , само че си взех документите във вторник.

# 597
Аз бях секцио и платих 1250 лв с избор на екип/лекар. Упойката, храната, нощувките в двойна стая (с още 1 пациентка)  са включени в цената, престоят е 4 нощувки/5 дни, ако няма усложнения и всичко е наред. Успех! Simple Smile
А дават ли от болницата списък какво да си носиш?

# 598
Нас ни изписаха в събота към 11ч. преди обяд. Няма да те държат до понеделник.  Виж ако си в държавна сигурно ще те карат да чакаш . 🤭

Далинда, 2 -3нощници, чехли ,бельо, козметика (шампоан,душгел) .Няколко страници по-назад сме писали какво е необходимо.

# 599
  • Варна
Благодаря ви! 😊

Общи условия

Активация на акаунт