Слънчевото предизвикателство на “Академия за родители” започва тази събота с най-дългата разходка - 10 юни, в Южен парк - София - елате да направим заедно първите 3000 крачки към по-доброто здраве на цялото семейство!

“Академия за родители” кани майки, татковци и техните деца в коремчета, колички, слингове, на тротинетки, колелета или пеш, да се включат в “Голямото лятно бутане”. Ще прекараме съботната сутрин заедно, като семейство, в парка, а всички участници ще получат още 49 предизвикателства, които цялото семейство да преживее заедно навън през следващите месеци. 

Ежедневното ходене пеш, със и без повод, без значение с каква скорост и каква цел, е лесен и приятен начин да подобрим здравето си и да променим мрачните прогнози - в момента българските деца са на пето място в Европа по затлъстяване, на първо по тютюнопушене, употреба на алкохол и часове прекарани пред компютъра. Вярваме, че от нас, родителите зависи справянето с този проблем.

Инициативата е в партньорство с 5kmRun и с подкрепата на NN България, Chicco, Devin, Weleda. 

Участието в “Голямото лятно бутане” е  безплатно, но при предварителна регистрация всяко семейство ще получи подарък на финала.

В 10.30 часа заедно ще тръгнем от пллощадката с гълъбите по обозначен маршрут с обща дължина около 3000 крачки. Нашите приятели от “София Играе” са подготвили игри и закачки за най-малките. 

Предизвикваме те – бутане, ходене, тичане или пълзене; с децата, с половинката или пък не - всеки ден, дори без повод. Започни на 10 юни с нас! Можеш да си направиш регистрация тук: www.parentacademy.bg