Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 6 юни 2017, 13:43 ч.

Хламидия - тема 4

 • 48 686
 • 486
 •   1
Отговори
# 465
 • Мнения: 4
Здравейте! Пиша тук, защото съм на ръба на отчаянието и ми е нужна подкрепа от хора вече излезли от този ад. От 2 седмици съм с обилно течение и парене ниско. След като пуснах всякакви изследвания излезе, това, което най-малко исках. Хламидия- проба от цервикален секрет. Още по телефона доктора ме увери да не се тревожи, че ще я излекуваме. След 2 дена ми изписа азитромицин 2гр по веднъж седмично за 3 седмици. Вече изпих 1 саше, но вече 4 ден никакво облекчение. Имам още два приема, а антибиотика е много силен. Губя надежда, че ще се оправя. Нормално ли е след еднократен прием да няма подобрение. Този постоянен дискомфорт и болка ме побъркват. Вече имам чувството, че никога няма да се оправя. Моля ви дайте ми съвет.

# 466
 • Мнения: 2
Здравейте , пиша ви с молба за помощ и справяне с инфекцията .
На 16.11 я открихме ,започнахме лечение с
СУМАМЕД таблетки 500 мг
ДОКСИЦИКЛИН дисп. таблетки 100 мг.
След лечението ,изчакахме месеиц и пуснахме нови изсл.


16.11.2019
Име на теста (изследване)         Резултат      Единици    Референтни стойности   
Chlamydia trachomatis IgG         3.7 (+)        Ratio                 <0.8-Отр.; 0.8 до 1.1- гранична; >1.1- Полож.;
Chlamydia trachomatis IgA         2.7 (+)         Ratio                <0.8-Отр.; 0.8 до 1.1- гранична; >1.1- Полож.;

17.01.2020
Име на теста (изследване)         Резултат      Единици    Референтни стойности   
Chlamydia trachomatis IgМ        1.0 (?)        Ratio                 <0.8-Отр.; 0.8 до 1.1- гранична; >1.1- Полож.;
Chlamydia trachomatis IgG        3.8 (+)         Ratio                <0.8-Отр.; 0.8 до 1.1- гранична; >1.1- Полож.;

Д-р при който ходя ми каза да изчакам месец и пак да пусна нови изсл.
Но до тогава да не пия нищо,защото съм пила много силни АБ и инфекцията се повлиявала по късно.
Обясни ми, че IgG  е нормално да е + тъй като това е признак за минала инфекция, винаги ще го имам,ще варира и ще има лека промяна и това била наличие на антитела в организма.
Това ,което чета е че IgG  е
C.trachomatis IgG – положителния резултат е маркер за късна инфекция, за хронична инфекция.
И доста се обърках .Моля за помощ,ако има излекувани да ми препоръчета добър спец за справяне с проблема .
Всяка информация ще ми е от полза .

# 467
 • Мнения: 7
Здравейте, и аз се обръщам с молба за помощ.
С две думи отидох на профилактичен преглед, в крайна сметка се озовах с положителни резултати за уреаплазма и хламидия.
На изследването за хламидия резултатът от кръвния тест беше следния:
Хламидия :
    anti-Chlamydia trachomatis IgG -  1.65 Ratio  -  (+) положителен
      Референтни стойности:    До 0.90 отр.;  0.90 - 1.10 граничен резултат;  над 1.10 пол.
След това четох, че само IgG не е достатъчно, както и спорни мнения по въпроса доколко е достоверен кръвният тест, но както и да е. 
Предписаха ми Вибрамицин за уреаплазмата и след това Сумамед за хламидията.
На следващата миктобиология уреаплазмата излезе отрицателна, а сега след като минаха около 2 месеца от приключването на Сумамед, гинеколожката ми пусна отново кръвен тест и резултатът е този:
Хламидия :
    anti-Chlamydia trachomatis IgА  -  0.45 Ratio  - (-) Отрицателен
     anti-Chlamydia trachomatis IgG  -  1.62 Ratio  -  (+) Положителен
      Референтни стойности:   До 0.9 отр.;  0.9 - 1.1 граничен резултат;  над 1.1 пол.


   Микробиол.- вагин. :
    Не се изолират патогенни микроорганизми и кандида.
МП - плоски епит. клетки, лактобацили, значително левкоцити.

Моля за помощ с разтълкуването на резултатите, както и мнение, ако хламидията вече е минала, трябва ли да ме притеснява, че пише "значително левкоцити", които са индикатор за протичаща инфекция.
Притеснява ме, че нямам идея от колко време я е имало тази хламидия и не знам дали е нанесла някакви поражения по тръбите, а не ми се иска да правя цветна снимка ей така за всеки случай..
Другото, което искам да попитам е, че партньорът ми пуска два пъти изследвания и за уреаплазма и за хламидия в две различни клиники (в едната с урина, в другата с еякулат) и двата пъти излезнаха отрицателни резултати, затова и не е пил антибиотици.
Заедно сме от доста години и не сме се пазили с презерватив, преди да видя положителните резултати за тези гадинки и ме притеснява това разминаване между неговите и моите резултати.
Ще съм благодарна за всяко мнение Wink

# 468
 • Мнения: 34
Здравейте и аз имам нужда от помощ. Пуснах хламиди,и ще пликача изследването не го разбирам. Благодаря.

# 469
 • Мнения: 1
Здравей, Денис.
Имам дилема с пустата му Хламидия. Първо да спомена, че съм бременна. Пусках си основните изследвания в 1ви триместър - сифилис, хепатит и спин и имаше по-изгодно пакет, включващ Хламидия. Да си призная, пуснах го само заради цената и не очаквах да има някакъв резултат. С този партньор съм от многооооо време и дори имам още 2 дечица. За моя голяма изненада резултата е IGg 15.7 при референтна 8-11. Утре ще пусна повторно, заедно с igm iga , но междувременно преди малко излезе и резултата на съпруга ми. При него положението е по-различно. Прикачам резултата му. Какво е твоето мнение в ситуацията? И дали случайно си имаш представа ако инфекцията е стара (както най-вероятно е) дали би имало някакви последствия върху децата и ако да какви изследвания да им пусна, за да вземем мерки сравнително на време. Междувременно да вметна от около 3 години (след 2рото раждане) много често ходя по малка нужда и не мога изобщо да задържам, а също така изпетвам и болка по време на полов акт. Говорила съм не веднъж с АГ за това нещо и ме уверяваха, че няма причина за болката, а проблема с уринирането е в следствие на 2те раждания. Никой не ми е и споменавал или намеквал за възможност за хламидия. Благодаря ти предварително за съдействието.

Скрит текст:

Последна редакция: сб, 25 яну 2020, 21:42 от AnMary

# 470
 • София
 • Мнения: 29 483
Здравейте и аз имам нужда от помощ. Пуснах хламиди,и ще пликача изследването не го разбирам. Благодаря.
Скрит текст:
Посочено е, че резултатът е отрицателен  (-) ....- говори с лекаря си или попитай в лабораторията.
Към изследването няма ли текстово обяснение?!


Здравей, Денис.
Имам дилема с пустата му Хламидия. Първо да спомена, че съм бременна.
Скрит текст:
Пусках си основните изследвания в 1ви триместър - сифилис, хепатит и спин и имаше по-изгодно пакет, включващ Хламидия. Да си призная, пуснах го само заради цената и не очаквах да има някакъв резултат. С този партньор съм от многооооо време и дори имам още 2 дечица. За моя голяма изненада резултата е IGg 15.7 при референтна 8-11. Утре ще пусна повторно, заедно с igm iga , но междувременно преди малко излезе и резултата на съпруга ми. При него положението е по-различно. Прикачам резултата му. Какво е твоето мнение в ситуацията? И дали случайно си имаш представа ако инфекцията е стара (както най-вероятно е) дали би имало някакви последствия върху децата и ако да какви изследвания да им пусна, за да вземем мерки сравнително на време. Междувременно да вметна от около 3 години (след 2рото раждане) много често ходя по малка нужда и не мога изобщо да задържам, а също така изпетвам и болка по време на полов акт. Говорила съм не веднъж с АГ за това нещо и ме уверяваха, че няма причина за болката, а проблема с уринирането е в следствие на 2те раждания. Никой не ми е и споменавал или намеквал за възможност за хламидия. Благодаря ти предварително за съдействието.
Здравей!
Имаш стара инфекция и  предполагам, че само Иг.Г при теб ще е висок при повторно изследване, след като ТМ  няма хламидия .
При него,  Иг.М е  сивата зона - може да има някакъв друг патоген, добре е да направи всички необходими изследвания, а ти пусни една МБ, направи също изследване за мико - и уреаплазми.
При теб - патогена вече не е в пикочо-полова с-ма ( а е по други органи или в костната с-ма?!), няма опасност за бебето - то си е защитено, но все пак се консултирай с лекар.
И не бърза да се притесняваш.
За дискомфорта - консултирай се и с нефролог ( може да има проблем с уретрата, сфинктера на уретрата  или пикочния мехур)
За Вагинизма - може да има най-различни причини ( зависи също дали е първичен, вторичен, симптом или психо-соматичен и т.н.) , една по една трябва да се отхвърлят, докато се стигне до тази, която причинява дискомфорта , за да се приложи правилната терапия.

Последна редакция: сб, 25 яну 2020, 08:05 от denis.

# 471
 • Мнения: 4
Здравей Денис! Мога ли да те помоля за коментар относно моето питане на предишната страница.  Предварително благодаря!!!

# 472
 • София
 • Мнения: 29 483
Здравейте! Пиша тук, защото съм на ръба на отчаянието и ми е нужна подкрепа от хора вече излезли от този ад. От
Скрит текст:
2 седмици съм с обилно течение и парене ниско. След като пуснах всякакви изследвания излезе, това, което най-малко исках. Хламидия- проба от цервикален секрет. Още по телефона доктора ме увери да не се тревожи, че ще я излекуваме. След 2 дена ми изписа азитромицин 2гр по веднъж седмично за 3 седмици. Вече изпих 1 саше, но вече 4 ден никакво облекчение. Имам още два приема, а антибиотика е много силен. Губя надежда, че ще се оправя. Нормално ли е след еднократен прием да няма подобрение. Този постоянен дискомфорт и болка ме побъркват. Вече имам чувството, че никога няма да се оправя. Моля ви дайте ми съвет.
Здравей!
При Хламидия трахоматис трябва да се лекувате и двамата и без секс, докато трае лечението.
Назначената терапия, не мога да коментирам - консултирай се с друг лекар.

# 473
 • Мнения: 4
Благодаря ти Денис! Да, смятам тази седмица да отида за второ мнение, вече втори прием ва антибиотика, а симптоматиката се засилва.😪Момичета, има ли от вас някоя преборила хламидия с моята схема на 1 7 и 14 ден. Аз явно няма да успея и съм много отчаяна. Има ли вариант да не успея да я излекувам?

# 474
 • Мнения: 6
Здравей Denis,
Моля те за коментар по следните резултати.
Във връзка с планиране на бременност ми бяха назначени изследвания само за Хламидия трахоматис IgА. Резултата е  51.7 при референтни стойности от 20 до 25.


Резултатите на партньора ми са:
Име на теста(изследване)       Резултат      Единици   Референтна стойност   Метод
Хламидия трахоматис IgА       0.95- граничен
                                                            резултат                         <0,8 negative; 0,8-1,1 borderline; > 1,1 positive 
Хламидия трахоматис IgМ          0.27(-)                             <0,8 negative; 0,8-1,1 borderline; > 1,1 positive   
Хламидия трахоматис IgG          0.46(-)                              <0,8 negative; 0,8-1,1 borderline; > 1,1 positive 

Аз съм на АБ лечение. Изпратих изследванията му на моя лекуващ лекар, но нямам отговор.
Чудя се дали е заразен и трябва ли да се лекува.
Благодаря!

# 475
 • София
 • Мнения: 29 483
Здравей Denis,
Моля те за коментар по следните резултати.
Във връзка с планиране на бременност ми бяха назначени изследвания само за Хламидия трахоматис IgА. Резултата е  51.7 при референтни стойности от 20 до 25.


Резултатите на партньора ми са:
Име на теста(изследване)       Резултат      Единици   Референтна стойност   Метод
Хламидия трахоматис IgА       0.95- граничен
                                                            резултат                         <0,8 negative; 0,8-1,1 borderline; > 1,1 positive 
Хламидия трахоматис IgМ          0.27(-)                             <0,8 negative; 0,8-1,1 borderline; > 1,1 positive   
Хламидия трахоматис IgG          0.46(-)                              <0,8 negative; 0,8-1,1 borderline; > 1,1 positive 

Аз съм на АБ лечение. Изпратих изследванията му на моя лекуващ лекар, но нямам отговор.
Чудя се дали е заразен и трябва ли да се лекува.
Благодаря!
Здравей!
Няма Хламидия, но при опити за бебе, АБ се прилага и при двамата, защото единия може да е само носител, но поради ред причини да не се разболява ... и патогена да си го предавате един на друг.

# 476
 • Мнения: 6
Благодаря Denis!

# 477
 • Мнения: 302
Моля ви, някой да ми отговори! Правих си общи изследвания и не разбирам резултата за хламидията какво означава. Disappointed Положително ли е?

# 478
 • София
 • Мнения: 4 325
Колонката с резултат ти е празна, още не е готово изследването.

# 479
 • Мнения: 302

Ето това излезе днес, да разбирам ли че е отрицателно и всичко е наред?

Общи условия

Активация на акаунт