Какво ви е мнението за Прайда?

• 122 911
  • 2 313
  •   1
Отговори
# 1 605
  • MI
ДжейПи, всичко хубаво, ама кажи го това на тогавашните римляни.  Laughing Сметни след колко века е станало описаното от теб. Като идваш насам пиши, ще те заведа с удоволствие в мвкой исторически музей, интересное да се види преди и след... Направени са добре, между другото.  Grinning

# 1 606
Чета сега полемики и догадки около поста ми
Затова да внеса малко яснота, с извинение за закъснението, но все пак съм на почивка
Швеция-меция, феминистките се борят за равни часове в кухнята и с децата
И са слепи за проблемите на жените с техническо образование
А истината е горчива
Жени мрежови и системни администратори има само по документи, но това се работи само от мъже
В моята специалност в БГ бяхме 1:1 момчета и момичета и това още преди сто години, учила съм и съм работила без подхвърляне на сексистки коментари как не ставаме, защото масово доказвахме обратното
Синът сега учи същото, момичетата вместо 50% са 5%

Абонирана съм за едно инженерно списание
Във всеки брой има поне една статия по темата и как жените-инженери са третирани от мъжете на работното си място
Истината и реалността са горчиви
Хората се борят за правата си, без успех

Аз лично съм забелязала как юзъри предпочитат да се свържат с мен отколкото с мъжете-колеги, чието високомерно държане тип "тъп юзър" ги плаши

Подмятанията на някои как не ставам са смешни и ше ги подмина
Интересно как ставах в други държави и в западни фирми в БГ
И как Сиско и Майкрософт са ме сертифицирани ако не ставах

Аз лично се отказах да се боря с мачовската култура в ИТ-средите в шведско и се ориентирах към друга професия

Тя така в най-равнопоставената държава в света
Комунистическа БГ беше и все още е на светлинни години от тях в техническата сфера

# 1 607
ДжейПи, всичко хубаво, ама кажи го това на тогавашните римляни.  Laughing Сметни след колко века е станало описаното от теб. Като идваш насам пиши, ще те заведа с удоволствие в мвкой исторически музей, интересное да се види преди и след... Направени са добре, между другото.  Grinning

Не съм убедена, че за средния римлянин нещо се е променило съществено (като изключим военните действия).

От друга страна, нашите съседи ромеите от Източната Римска империя никога не повтарят разцвета на Рим - без да са покорявани от варвари. Което за мен значи, че Римската империя просто е достигнала потенциала си, дала е на света, каквото е имала да дава и по естествен начин е западнала.

# 1 608
  • MI
Чак да не се е променило... Целият бит се е променил, за най-бедните по-малко, но определено е имало голяма разлика. И как да не е имало разцвет във Византия, направо ме уби тук. Територията е била по-малка, но културата определено се е развивала и е била нива над западната. Дори за битови навици ако си говорим е така.

# 1 609
  • София

Големите цивилизация не изчезват току-така - дори имената на държавите да се сменят.

Ако трябва да бъдем точни, цивилизациите се развиват до момента, в който има силна и варварска власт, стремяща се да развива и разширява империята.
Като в името на тази цел, се ангажира с участие цялото население- и бедни, и богати.
Когато богатите станат прекалено имащи, когато спре разширението, когато империята се е разширила толкова, че централната власт не може да упражнява контрол, настъпва застоя, съсредоточаването на вниманието единствено върху създаването на удоволствия, които постепенно се израждат в оргии и всякакви противоприродни хрумки.
Това, което цивилизоваността е постигнала в сферата на морала и духовността, се срива под натиска на опростачаването и животинския нагон.
И в един момент, пристигат новите варвари, които почват да градят нова цивилизация- в повечето случаи, не върху постиженията на предишната, а разрушавайки всичко до основи, та и копаейки още надолу.

# 1 610
Чак да не се е променило... Целият бит се е променил, за най-бедните по-малко, но определено е имало голяма разлика. И как да не е имало разцвет във Византия, направо ме уби тук. Територията е била по-малка, но културата определено се е развивала и е била нива над западната. Дори за битови навици ако си говорим е така.

Какви разлики в бита имаш предвид? Византия е била културен център, но не е създала нищо качествено ново и не е променила света, както е направил Рим.

И в навечерието на падането й по Османска власт, не съм убедена, че е била по-цивилизована от Западна Европа. Европа поне вече е имала Фибоначи, Тома Аквински и Магна Харта.

W'A'S'P', няма как да преценим ставаш ли или не за тази работа и не ми е цел. Използвах случая ти, за да покажа как звучат твърденията:
  • Щом някои са успели, значи неуспелите не са дискриминирани, а просто са неспособни.
  • Щом сме равни пред закона, дискриминация няма, както и нужда от борба срещу нея.

Предполагам, че когато си от грешната страна, почват да не звучат чак толкова убедително.

# 1 611
Скрит текст:
Чета сега полемики и догадки около поста ми
Затова да внеса малко яснота, с извинение за закъснението, но все пак съм на почивка
Швеция-меция, феминистките се борят за равни часове в кухнята и с децата
И са слепи за проблемите на жените с техническо образование
А истината е горчива
Жени мрежови и системни администратори има само по документи, но това се работи само от мъже
В моята специалност в БГ бяхме 1:1 момчета и момичета и това още преди сто години, учила съм и съм работила без подхвърляне на сексистки коментари как не ставаме, защото масово доказвахме обратното
Синът сега учи същото, момичетата вместо 50% са 5%

Абонирана съм за едно инженерно списание
Във всеки брой има поне една статия по темата и как жените-инженери са третирани от мъжете на работното си място
Истината и реалността са горчиви
Хората се борят за правата си, без успех

Аз лично съм забелязала как юзъри предпочитат да се свържат с мен отколкото с мъжете-колеги, чието високомерно държане тип "тъп юзър" ги плаши

Подмятанията на някои как не ставам са смешни и ше ги подмина
Интересно как ставах в други държави и в западни фирми в БГ
И как Сиско и Майкрософт са ме сертифицирани ако не ставах

Аз лично се отказах да се боря с мачовската култура в ИТ-средите в шведско и се ориентирах към друга професия

Тя така в най-равнопоставената държава в света
Комунистическа БГ беше и все още е на светлинни години от тях в техническата сфера

Добре де, с някой адвокат се свържи. Толкова ли няма как да ги осъдиш ли и аз не знам какво да ги направиш, за дискриминация. Толкова ли няма механизми.

Това светило в програмирането как е успяло, като е било единствена жена и то сред военни. Че даже думичаката "бъг" идва от нея.

https://en.wikipedia.org/wiki/Grace_Hopper

https://en.wikipedia.org/wiki/Vera_Rubin На това светило в астрономията са му казали, че астроном от него не става, по-добре да си рисувала само звезди.

И двете жени успяват във време, в което жените току-що са прохождали изобщо на пазара на труда, камоли в техническата област. Още примери имам.

Последна редакция: сб, 01 юли 2017, 11:09 от Bella Anna

# 1 612

Последното е абсолютна глупост,
много по-често "варварите" приемат културата и нравите на завоюваните народи.
Най-яркия пример са монголците и китайците
Също и влиянието на Египет върху късна Елада и дори Рим, в ранната Империя.
Или това че Александър си е променил целия дворцов церемониал по Вавилонски обичай, защото македонците са били варварите

Виж как хубаво отбеляза за разстоянията в Римската империя, много ми хареса как в следващия момент оргиите са ти виновни, нищо, че ги е имало още от ранна Гърция.  Wink

По тази логика може пък и правата на жените да са причината, получили са ги пълни към средата 3 век, а империята се разпада "само" някакви стотина, сто и петдесет години по-късно.  ooooh!

W'A'S'P'
Тук има изкривяване заради квотите в университетите, ако ги нямаше и тук инженерите щяха да са 80% мъже - 20% жени, а лекарите обратно жени 80%

# 1 613

Последното е абсолютна глупост,
много по-често "варварите" приемат културата и нравите на завоюваните народи.
Най-яркия пример са монголците и китайците
Също и влиянието на Египет върху късна Елада и дори Рим, в ранната Империя.
Или това че Александър си е променил целия дворцов церемониал по Вавилонски обичай, защото македонците са били варварите

Виж как хубаво отбеляза за разстоянията в Римската империя, много ми хареса как в следващия момент оргиите са ти виновни, нищо, че ги е имало още от ранна Гърция.  Wink

По тази логика може пък и правата на жените да са причината, получили са ги пълни към средата 3 век, а империята се разпада "само" някакви стотина, сто и петдесет години по-късно.  ooooh!

W'A'S'P'
Тук има изкривяване заради квотите в университетите, ако ги нямаше и тук инженерите щяха да са 80% мъже - 20% жени, а лекарите обратно жени 80%

Не много по-често, а почти винаги поробените народи, приемат това, което налага имерията като нрави и т.н.

# 1 614
Правиш ли разлика между поробване и завоюване?

Между ниво на културно влияние и схема на управление?
Коментирай примерите не се заяждай за репликата.

И пак какво общо има това с Прайда, който не е парад?

# 1 615
  • MI
Канализация, къпане и други дребни нещица.   Laughing Това за музея бе сериозно, много е полезно. И не го казвам подигравателно, а напълно сериозно.

# 1 616
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
http://www.bbc.com/news/world-us-canada-40480386?ocid=socialflow … s_source=facebook

# 1 617
  • В царството на игрите:)
Браво! Много напредничаво, много далновидно smile3501
Ама какво е това нещо, лекарите да ти вдигнат краката и да ти кажат дали си момче или момиче? Това е много примитивно в днешния "напреднал" век. Нещата се оказват далеч по сложни:)
Само не разбрах "То", милото има ли си име или и него трябва да си избере, когато реши какво е newsm78

# 1 618
  • София

Това е пълна дивотия и ако не го отчитате, а сте възхитени, значи толкова ви е мозъка в главите, без извинение.

Половете са два- мъж или жена.
И хермафродитите, които имат и двата външни полови белега, и които единствени би било нормално да се изчакат да решат от кой пол се чувстват.

Ако роденото с тяло на момиче, в един момент констатира, че се чувства момче, си има начин да промени пола си, но да го държите насила в позиция " то", е пълна идиотщина!
Какво ви помага това, да внушаваш на едно дете, че не е нито момче, нито момиче?
Съвсем изтрещяхте. ooooh!

# 1 619
Правиш ли разлика между поробване и завоюване?

Между ниво на културно влияние и схема на управление?
Коментирай примерите не се заяждай за репликата.

И пак какво общо има това с Прайда, който не е парад?

Това към мен ли е? Аз не се заяждам. Rolling Eyes Наистина завювани/поробени народи приемат много неща от империята, която ги е завоювала/поробила. Това е исторически така. Съгласих се с теб.
Последните страници нямат общо с Прайда.

Общи условия

Активация на акаунт