Какво ви е мнението за Прайда?

• 123 023
  • 2 313
  •   1
Отговори
# 1 575
Никой не чака Апокалипсис , нито Бог и потоп.
В темата се прокрадна идеята, да се поучим от напредналите държави, които без капка критика подкрепят парадите, те дори не ги забелязват, до такава степен са апатични и да ги сравним с изостаналите държави, където паради на хомосексуалисти нямало. И защо да се взима пример за всяка област от тези напреднали държави? Те да не са богоравни, богопомазани ... Не са. И те си имат проблеми.

Аз не одобрявам парадите на хомосексуалистите в този им вид, защото те тръгват с нагласата, че ние хората сме толкова различни. Делят се хората на "ние" и "те" , а всъщност ние имаме много повече общи неща отколкото различия.
Ако парадът беше под мотото, че всъщност "ние" и "те" сме еднакви в същността си, и "те" искат да се грижат за деца, и "те" искат да сключват брак, и "те" искат да се разхождат спокойно хванати за ръка, щях сигурно и да участвам.
Но обикновено тези паради дразнят с вулгарна демонстрация на сексуалност.

# 1 576
Винаги има хора, които са с чувството, че живеят във време на упадък и морална деградация. Кои са всъщност времената на морал и традиционни ценности, че лично аз не се сещам? Не са всеки случаѝ тези, които аз помня.

Оставам с впечатление, че са тези, в които не е било разрешено да се парадира много -много...

# 1 577
  • София
"Тези паради" в България минават без всякаква вулгарна демонстрация на сексуалност, но "Я Живаго не читал..."

Последна редакция: пт, 30 юни 2017, 15:50 от Sharky*

# 1 578
Може, нямам наблюдения в България.
Тези, на които съм ставала свидетел са протичали като купон, присъщ за нощно заведение и не ми навяваха на мисълта, че се изискват права за осиновяване, сключване на брак...

# 1 579
  • София
nelig, за теб явно

"Всичко писано от философи, поети -
ще се сбъдне!"

Мисля си, че в годините без аудио и видео техника, писаното слово на папирусен и хартиен носител, а понякога и на каменен, би трябвало да се признава за меродавно.
Да не забравяме все пак, че благодарение на " Одисея" и " Илиада" знаем какво се е случило в онзи исторически отрязък от време.
Така че, като се съберат сведенията се получава общата картинка, в която се вижда връзката между липсата на здрава държавност, застой в развитието и насочване на цялата енергия в търсене и получаване на все повече удоволствия, преминаващи естествено в извращения.
Оттам до болестите и армията на границата, пътя е къс.

# 1 580
А и съгласете се! Аз ако изисквам някакви права, които касаят сериозни въпроси относно личния ми живот (като брак и осиновяване), няма да тръгна да се боря за тях (правата си) по този начин:

https://www.google.at/search?q=gey+parad&client=opera&hs=FLI&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi5wtfTyeXUAhVRUlAKHX_zDsMQ_AUICigB&biw=1366&bih=658
#tbm=isch&q=gay+parade+vienna&imgrc=DLWT3eYsSaQx4M:

Внушението от подобна демонстрация е: "Ние сме цветни и различни! ", аналогично останалите са скучни, сиви и еднакви.

# 1 581
  • София
Да, това е основното- искат да ги приемаме като едни от нас, но врещят до Бога, че са различни.

Не дават да забравиш и за миг.

Сещам се за вица:

- Господине, защо искате да емигрирате от България?
- Вижте, преди години хомосексуализмът се наказваше със затвор, после само с принудително лечение, после започнаха да го смятат за нормален, напоследък започнаха рекламни гей-паради. Искам да се махна, преди да е станал задължителен!

# 1 582
absurT, трябва да се има предвид жанрът на текстовете: Херодот ще ти даде повече сведения от Омир, например. Но казаното от всички трябва да се постави под въпрос и в помощ на фактологията да се впрегне археологията, антропологията и пр. дисциплини.

По-важно е обаче, че като говорим за морал, ние не говорим за фактология; моралът е в друго поле, той е категория, която не е константна, под която се имат предвид различни неща в различните периоди от време. Мигар според нашата преценка са морални действията на Инквизицията? В собственото ѝ време на възход обаче, според собствената програма на тази институция, действията ѝ са били напълно етични. Та моралът е хлъзгаво, изменчиво понятие.

И много субективно. Трябва ли аз, четейки този текст на Яворов:

Душата ми е озлобена и жестока.
Майко, бди
   над своя паднал син: днес злото и порока
дишат в моите гърди

да вярвам, че поетът действително е имал порочна душа? Затова си има лирически Аз, лирически субект, лирически говорител, които са различни инстанции от авторовата фигура. Така е и при Вергилий, при Овидий - не знам защо nelig ги мисли за философи, те са преди всичко поети, но и философи да бяха - никой текст не е в състояние да отразява напълно действителността.

# 1 583
Винаги има хора, които са с чувството, че живеят във време на упадък и морална деградация.
Още от времето на Сократ и Платон, Ирис  Hug

Скрит текст:
"Младежта обича днес лукса. Тя има лоши обноски, пренебрегва авторитетите, няма уважение към старите хора и говори тогава, когато трябва да работи. Младите вече не стават на крака, когато в стаята влезе по-възрастен човек; те бърборят в обществото, на масата си избират най-хубавото, кръстосват крак върху крак и тиранизират своите учители."

"Какво се случва с младите? Те не уважават възрастните, не се подчиняват на родителите, не спазват закона. Бунтуват се по улиците, подбуждани от диви идеи. Моралът им запада. Какво ще излезе от тях?"

# 1 584
  • MI
Ми например защото и други историци и философи са писали по въпроса, не са.о поетите. Тези от домашното.  Mr. Green И не разбрах защо априори трябва да не се вярва на източници - дори на цитираните от теб? Особено ако след това действитвлността ги е доказала? Защото не ти харесва тезата им? Защото и с варварите е продължил света? Не ти схвнах логиката извън цитатите, с какво доказваш че те са сбъркали и по никакъв начин духовният упадък не е повлиял на разпада на цивилизацията им? Очевидно причината не е никога една.

# 1 585
  • София
Не мисля, че е важно в техните очи какъв е бил морала им, а в нашите как изгледа и докъде ги е довел тях целокупния им начин на живот.
Моето впечатление е, че "морал" става все по- мръсна дума, колкото по либерално става едно общество.

Днес защитниците на хомосексуализма дават за пример педерастките отношения в Елада, които са се смятали за нормални, че и полезни- мъже с положение в обществото, взимат под крилото си млади момчета и срещу сексуални услуги ги .............правят мъже и еталон за подражание!

# 1 586
В тази тема не съм влизала от десет дни . Ами нищо не съм изпуснала .
Едни си дъвчат ...всички сме хора на този свят .., други ги е напекло слънцето и делкламират стихове  hahaha. Да живее разврата и слободията ..направо са безсмъртни .
Никой не чака Апокалипсис , нито Бог и потоп.

Нпротив, напротив ..Много хора го чакат . Когато имаш самозабравило се човечество и няма отпор ...било е ..и пак ще бъде да бъдат заличени самозабравилите се разюздани индивиди .

# 1 587
Това попречило ли им е да създадат  велика цивилизация? Или да е станало по някакъв начин причина за някакви разпади? Така го разбирали хората, така живеели.

# 1 588
  • MI
След като са ги превзели варварите - разбирай римляните, не им е било толкова весело. Все пак не е много гот да си роб в буквалния смисъл на думата. После и римляните са се цивилизовали и след време са дошли следващите варвари. Цикличност.

# 1 589
  • София
Това попречило ли им е да създадат  велика цивилизация? Или да е станало по някакъв начин причина за някакви разпади? Така го разбирали хората, така живеели.

Това не е съществувало, когато са създавали велика цивилизация.
Породило се е после, в годините на безмерен разкош и застой за едни и безпросветна бедност и необразованост на други.
Затова варварите, са ги побеждавали и сривали.

Общи условия

Активация на акаунт