Любители на кучета - 73

• 45 268
  • 762
  •   1
Отговори
# 540
Много се радвам, Сиви. Браво.
Пък Северно сияние току що излая Smiley седнах на балкона и я чувам от вътре как скимти и излая 2-3 пъти. Смешно или не, чакам я от 3 седмици да пролае хахахах

# 541
Браво Sivi , много се радвам на такива истории. А за Сизър..с него и без него, важно е всеки да намери начин за неговата душунка, хич не ме интересува с кой треньор, стига да е хепи кученцето. Темата приключена Kissing Face Kissing Face

Гита Ог - стискам ви палци и пиши после как е минало. Вярвам, че кастрацията е вярно решение. Успех! Yellow Heart

Последна редакция: чт, 13 юли 2017, 09:19 от Анонимен

# 542
  • София - Рим и обратно
Браво, Сиви, дано е щастливо малкото същество в новия дом!
Гита, стискам палци да мине леко и успешно, после - без усложнения.

Аз съм много доволна от храната TOW, която препоръчахте тук. Акото за 3 дни постепенно стана твърдо, оформено и немиризливо. Първият ден беше кошмар - смрад, кашаво и зелено Sick. Хранена беше с Роял Канин, поне така каза момичето, от което я взехме...

# 543
Вашите кучета ядат ли обувки и пантофи?! Изяла ми е единствените сандали... И го прави само когато ме няма. А като си дойда голяма радост, се едно нищо не е направила...

# 544
Момичета и аз съм много радостна и щастлива за кучето, което ще си има дом, защото аз му нося вода и храна, но на пътя и то извън града не му е мястото, а в града не исках да го  водя за да не му изгубя следите. А пък другия месец се открива ловния сезон и щеше да е рисково за него да сто там.
Духче, Макс по едно време обичаше да яде чехли, сандали, обувки. Научихме се всички у дома да си прибираме обувките по шкафовете. Stuck Out Tongue Winking Eye но с времето му отминаха тези мераци. При Джина предпилагам тепърва ще има чисто детските лудории, които не е могла да изпита до сега и като се налудее като малко кутре и ще улегне.

# 545

Lady Cassiopeia Duval, дано всичко е минало. Стискам много силно палци.
Sivi, много се радвам за кученцето. Просълзих се за него. Дано е щастливо (тъп, тъп предишен стопанин).

# 546
Само на нашия ваймаранер каквато и да е гранула,ако я дам без ориз го разхлабва Sad Сега е на TOW  .Много е чувствителен ( и емоционално и стомашно-чревно).  Онзи ден имаше инцидент с повръщане и дрисък и още не се е втвърдило акото . Отдавам го на раздразненото стомахче .Обаче от всички храни,които е опитвал,най-добре му е с TOW, просто очаквах да премине само на гранули ( вече около месец я яде). В жегите дали ще се развали големия чувал,ако го използвам за 2 месеца (  емотикон за въшливи-почесване по главата ?)

# 547
  • Русе
Едва ли ще се развали. И ние сме на чували но е в килера и добре запечатан .
Наистина го нямал въшливият емотикон. Искам си го. И ехидният зелен... Sad

# 548
  • Rock & Roll feeling ...
Sivi , това което си направила с кученцето - Heartbeat  Такива хора,като теб,които не остават резистентни, а имат сърце и за другите, откровено си ме вдъхновяват Sparkling Heart

Гита Ог , пиши как е минало ! Да бъде леко за кучо ! На коя клиника се спряхте ?  Btw сега се сетих,че имам позната с Бигъл и беше доволна точно от този треньор . Дано и при вас се получат нещата  fingerscrossed

Трапезица според мен е хубаво да се консултирате с вет. за това разхлабване. Не ми се струва нормална подобна свръх чувствителност.

Ели_дечкин, добре запечатан в контейнер ли ? Един човел като се отпечата,вече е отпечатан ... Но стоенето на тъмно и хладно място,наистина го съхранява по-добре : ))

Госпожица Дух , веднъж си бях купила разкошни летни обувчици - 2 чифта, просто защото много ми харесаха. Кучо изяде и двата ! Един след друг ! Защото го бях оставила сам в коридора ... В знак на протест. Не го бих де ... Аз съм си виновна и ако не е възпитан и за това,че не съм прибрала обувките и има достъп. Но кучетата правят подобни неща,но в по-голяма степен заради емоционално състояние,отколкото за едното дъвкане : )))

Последна редакция: чт, 13 юли 2017, 14:19 от Вот так .

# 549
За храната, не нисля, че ще се развали. Да не е на пряка слънчева светлина. Ние нашата я затваряме с онези щипки за пакети за човешка храна.

В нас всичко се прибира, не само обувки. Големият спря да яде на година и половина, на него му имам пълно доверие. Малката още няма и половина, така че я чакам, но всичко прибирам.
А за истинската храна, те имат много здрави стомаси. Ядат всякакви плодове и зеленчуци(включително сурови броколи, карфиол и всякакви други)  , аз съм вег. и давам от всичко. Ядат и мляко, кисело и прясно,  и  понеже са свикнали,  нямат проблем. Но,  разбира се,  млякото по малко, след гранули. Ако се научат от бебета, поне моите така, могат да хапват почти всичко и да са им ок стомахчетата.
Разбира се си има и кучета с чувствителни стомаси. Моите са здрави засега.

Последна редакция: чт, 13 юли 2017, 14:51 от Dogsy

# 550
  • София
Бела ми изяде едни любими сандали на платформа, единствените, които имах... Любимо й беше да завлича на баща ми чехлите в легенчето, в което й бяхме направили легло (това на 2-3 месеца, после стана много голяма за легена) и да ги крие под чаршафите и да ляга отгоре. Баща ми ги търсеше всяка сутрин, а нашата през нощта прибирала Joy
Балу изяде на баба ми и майка ми сандалите, на МП изяде езика на едната маратонка. Естествена кожа бил и затова Joy Joy Joy
Ядат каквото докопат, книги четат, вестници, списания, мебели гризкат, май имат и някакъв фетиш към текстилни изделия - едно одеало е цялото на дупки, направо дизайнерско, няколко изядени пижами, чаршафи няколко... hahaha

# 551
И с ветеринари съм се консултирала,но не е някакъв отявлен проблем,чувствителен си е и това е.Та другите ваймаранери и те ли са така? Нашият е чувствителен и по характер,може би има връзка Simple Smile
( Веднъж му дадох телешки кости от гръбнак-нищо тръбесто,добре сварени,обаче така дрискаше и повръщаше кърваво,че много ме стресна.Няма да повторя )

# 552
Сега е моментът да се посмеете на мой гръб Smiley SmileySmile

Днес сутринта Кая беше легнала по гръб, чака да я галя по коремчето, протяга се, целува и... в един момент гледам нещо черно на коляното на задното краче. Казвам й да стои мирна, а аз скачам да взема пинсети, изпадам в паника, а то милото стои и ме гледа. Взех я аз и успях да уловя някаква миниатюрна гадина, намерих стерилно контейнерче, налях спирт и пуснах гадината вътре (бях чела, че така се прави). Звъннах в клиниката и изкарах късмет- записаха ни час за нашата докторка. Отново хванах Кая да я оглеждам, разресах я, пак огледах- нищо.
Отивам пребледняла в клиниката и казвам на докторката, че май съм хванала кърлеж и го нося, както знам, че се прави, за да го изследват. Тя отвори, погледна и се засмя- било бълха, малка, ненаяла се, огледа Кая и каза, че нито я е ухапала, нито е успяла да снесе яйца. Каза, че със сигурност не е стояла много. Но ни даде по- рано да сложим Адвантикс, за всеки случай.

Яд ме е, че е пълно с котета, които никой не поглежда за бълхи, но си ги хранят от блоковете около нас и сигурно от там е дошла гадината.

Щом се върнах вкъщи падна едно пране и дезинфекция, че ме хвана страх 😄😄😄

Днес си помислих, че съм тотален идиот, а съм гледала толкова снимки на бълхи и кърлежи... Мислех, че когато видя някоя от гадините ще я разпозная, но никога не е късно да станеш за резил Smiley

За тези, които преди се интересуваха- днес коментирахме, че лавандуловото и цитросовите масла вършели добра работа в отблъскването на гадини.

Трапезица, пробвала ли си с даване на пробиотик? За животни с капризни стомахчета (дори и състояния предизвикани от стрес) върши работа 😊

# 553
 Боже, ама че наивна съм била. Аз си мислех, че това го правят само като малки.
Ох много имам да учааа, много.
Официално диванът е нейн...
Благодаря, че споделихте хахах не, че ми е по-леко предивид че нямам с какво да изляза тази вечер, но успях да го видя от забавната страна.

# 554
  • о`майна лунна нощ е
Здравейте, момичета!
Плащам такса вход с новия член на фамилията
Скрит текст:
непородист, осиновен, с майка селска дворна кучка на мои приятели и предполагаем баща - съседът дратхаар.

Инициативата да го вземем беше на сина ми. Кученцето /по случайност или не съвсем Wink /, родено на неговата дата. Помогнахме едно от кутретата да си намери дом и да бъде обичано и изпълнихме мечтата на хлапетата да имат куче. Гледаме го на двора на село. Минахме две от ваксините и в края на месеца предстои третата.

Като ми остане малко повече време, ще разкажа накратко за него.

Пожелавам спокойна вечер от мен и Торин.

Общи условия

Активация на акаунт