Любители на кучета - 73

• 45 271
  • 762
  •   1
Отговори
# 555
  • под тепетата
Момичета, чета ви, радвам ви се, наслаждавам се на снимките на любимците ви! Малко ми е самотно, моят Макс е на море и ще го видя след 10 дни...
 Поздравления за всички , помогнали за нов дом на тези душички, сили на борещите се с болести, стискам палци за кастрацията днес!
 Като чета за ваймаранерите и визлите се влюбвам малко по малко  Laughing   Вчера, прибирайки се в жегата от работа, виждам куче легнало пред книжарница Хеликон и чакащо стопанина си. Как да не се усмихнеш, дори и в тези парещи 40 градуса в Пловдив  Grinning
 ТуиГ, струва ми се, че няма да е задълго на село този красавец! Бащата веднага се забелязва в него  Wink

# 556
`ТуиГ, много красива тази малка топчица. Heartpulse

# 557
  • У Диспансера ...♥♥♥
Сиви, дано има повече хора като теб  Heart Eyes
Много сладък тоя Торин значи  Heart Eyes
И нашия си хапва обувки, затова всичко се прибира по шкафовете  Laughing
За бълхи и аз намирам вече втора  ooooh! Иначе гледам няма да е снесла яйца, за хапано не знам, не се вижда на пръв поглед. На Адвантикс е, до сега съм нямала оплаквания от него, не знам да го сменям ли, що ли  Thinking
А тази храна TOW от къде я поръчвате, че не я намирам . Да взема и аз на моето диване  Simple Smile

# 558
  • Rock & Roll feeling ...
`ТуиГ, за е живо и здраво ! Абсолютно сладурче  Heart Eyes

Днес си помислих, че съм тотален идиот, а съм гледала толкова снимки на бълхи и кърлежи... Мислех, че когато видя някоя от гадините ще я разпозная, но никога не е късно да станеш за резил Smiley

Joy  Hug Просто си се притеснила  Wink

Намирала съм бълхи,  снесли и със следи от хапане. Освен баня и слагане отново на противопаразитно, друго не правя  Thinking Трябва ли да се прави друго ?  newsm78

# 559
  • под тепетата
Третираш му и постелката.

# 560
  • Rock & Roll feeling ...
Да, махам калъфа и направо за пране, слагам нов и ако имам нещо против бълхи- пръскам.

# 561
  • под тепетата
Да, точно така!

# 562
Здравейте!
Арън хапваше джапанки , но  друго- не! Прегриза средната част на 6 чифта и явно вече го е израснал. Ние имаме друг сериозен проблем. След перипетиите с дирофилариозата сега решихме да направим пълна кръвна картина.  Много е слаб, няма апетит и хапва 1/4-до 1/2 от храната за деня. Направиха и тест с 4 показателя, както и такъв за ерлихиоза. Слава богу са отрицателни, но тромбоцитите са изключително ниски - 39 при реф. граници 170-400! Креатинина  е двойно завишен, което говори за бъбречни проблеми. Ако някой е имал подобни проблеми - моля да сподели. Има вече предписано лечение /да не си помисли някой, че не се консултирам с ветеринарни лекари!!!/
По отношение на паразитите - кърлежи са го налазвали, но той е с двойна защита - таблетка и каишка и няма последици.

# 563
  • о`майна лунна нощ е
Благодаря ви, момичета! Както каза ветеринарят "Гледате ли птици? Не!? Ще ви донесе като порасне!" Simple Smile Снимката на Торин е от взимането му вкъщи. Беше на 50 дни. Сега вече е поотраснал и е като еленче - малко тяло, дълги крака. Много е смешен. Зъбите му са като карфици. Няколко чехъла вече паднаха жертва. Карамфилът се е превърнал в удобно легло. Една, две асмички аха да дадат фира, но ... кучо е волен поне за сега. Дано и в бъдеще се съгласят да го оставят да си обикаля из двора.

Ако някой ден си взимаме породисто - визла ще е. Минах през мъката да не ми се вържат на желанието да вземем една в апартамента в града и още си го преживявам, но някой ден ... Някой ден ще си имам канелено велкро.

Последна редакция: пт, 14 юли 2017, 08:56 от `ТуиГ

# 564
Нарцисчева, TOW би трябвало да е Taste of the wild. За гадините пак започнах да мия лапите и около опашката с лавандуловия шампоан (преди да започна да го редувам с другия нямаше нищо). Ние сме на Адвантикс и Милпразон сега, но ми прави впечатление, че за разлика от Адвокейт, от Адвантикс малко повече се тръска и почесва.

Вот так., ужасно беше, особено за Монк, като мен 😄😄😄 Аз изпрах всичко, сега се чудя дали да не взема и спрей на Biogroom (за лапичките и опашката на малката), но ме е страх. Вносителите казаха, че имало и по- леки формули с трайност 7/ 14 дни. Някой ползвал ли ги е?

# 565
За ваймаранерите вече казах, моята не е с чувствителвн стомах. Яде всичко.
Иначе за кърлежите.. Ако носех всеки кърлеж на ветеринар, щях всяки ден да съм там пролетта.
До сега такова нещо не бях виждала, като тази година. По 6-7 ги лазят, 2-3 забити и то за ден. На куче. Това ни беше рекорда, иначе през ден с кърлежи... Имат каишки и капки.
Станах спец по вадене и вече съм полу-лекар. Нашият ветеринар ни каза сами да ги махаме и се научихме. Преди това големият за 4 години е имал 1-2 общо за всичките.  

# 566
Dogsy, много е хубаво, че можеш да помагаш сама на кученцата си 🐶🐶🐶

Но не те ли е страх? Ако не ги тестваш не знаеш дали кърлежите, които отстраняваш не са преносители на лаймска болест? Даже преди малко четох, че можело бълхи, комари и някои мухи също да я предават.

Ужас, много са ми неприятни тези гадини. Имала съм забит кърлеж само един път в живота си, като малка. По голямата чихуа (над 10 години) нито кърлеж, нито бълха съм виждала. Но за всяко нещо си има първи път 😔😔😔

# 567
  • UK
Аз вече съм писала що неща е изял наш Джинкс, то един чифт обувки да беше... Expressionless Ама ги преживях. И палта, и зарядни, и телефонът ми беше наръфал, ял е шамари по къдравата дупара, ама изобщо не се трогва. Вече не гризе така, сега когато може се опитва да краде храна. Понякога му се получава, в повечето случаи гледа жално. Вече си спи сам в коридора, но всяка сутрин като усети най-малко раздвижване почва да скимти и така докато не отиде някой да го прегръща и тормози. Преди си мислех, че е защото му се ходи до тоалетна, ама ако го разходя и после си легна да си отспя още малко, продължава да негодува, та явно старото легло (при мен) му липсва.

# 568
  • Ланкър, планините Овнерог
Здравейте
Мина кастрирането. Изглежда, че всичко е наред. Утре ще идем да му набият една инжекция. Сега е с фуния или както аз й казвам - сателит. Като отишъл мъж ми да го взима, Чарли е бил още на апарат и се е чувало туут-туут-туут, като видял мъж ми е станало на тутутутутуут и размахал опашка Kissing Face Много ми е жален, ама пак си е той. Цял ден се обвинявам и питам дали така трябваше. Още повече, че причината е нещо, за което казвате, че файда нЕма от кастриране. Иначе опреацията я направихме при неговия доктор - Дюлгерски (Dr.Animals), че и ударил промоцията - изчистил му и зъбния камък, докато бил под упойка.
Обаче и нашия се оказал с бълхи. Утре и пръскане го чака. Тази година не знам какво става. Никога не бях имала кърлеж - миналата седмица се сдобих с два, Чарли с един. А съм си взела етерично масло от лимонена трева, за да се пазя уж. Нищо не ги спира гадовете.
Ето го Сателитчо
http://prikachi.com/images.php?images/708/9146708X.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/709/9146709R.jpg

# 569
На Чарли бързо възстановяване! Браво на доктора, че му е махнал камъка. И на мен ми се иска, но не и да е под упойка само заради това.. А щом го е съчетал🙌

Честно казано не ме е страх от лаймска болест. Той ни е казвал, че има симптоми, които лесно ще различим при здрави и активни кучета.
Аз самата съм имала няколко кърлежа(пазете си децата!,  че съм обичала много улични кучета и съм си траела до последно, при ресане случайно са видели 3) , като един е бил доста сериозен и се е наложило
да го изрежат от главата ми. Добре че имам много коса, иначе си е плешива и вдлъбната дупка.. 😬
За кучетата нямам притеснения, по-скоро имам от дирофилаориозата, която пренасят комарите. Уж давам хапчета, ама колко помагат.. 🙁

Като чета за Джинкс и се сещам визлата,  колко неща изяде. Не е за разказване. Особено цял,  нов диван, стълбите в апартамента, плота в кухнята, няколко матрака.. Дрехи и подобни не броя... Голяма инвестиция беше това куче 😂
Но и толкова любов е дал, като порасна малко,  няма по послушен от него.
Ваймаранерката е по-добра, но и тя почна дивана, и разни дребни неща, те не ми правят впечатление .. Ама го остави и сега я чакаме да порасне за смяна😈.
Никога не е скучно с кучета.

Последна редакция: пт, 14 юли 2017, 07:38 от Dogsy

Общи условия

Активация на акаунт