Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Колко често трябва да храня порасналото си куче?
Какви са препоръките за хранене на кучета, включително избор на храна и хранене?
Как да се грижим за слабо и стресирано куче?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Колко често трябва да храня порасналото си куче?
-
Какви са препоръките за хранене на кучета, включително избор на храна и хранене?
Препоръчително е да избягвате храните от супермаркетите, които често са с ниско качество и пълни с оцветители и овкусители. Предпочитат се висококачествени храни от зоомагазин или поръчани онлайн. Сурови кости, пилешки шийки и пилешки фенери могат да бъдат добра добавка към храната. Препоръчително е да храните кучето си с Happy Dog, тъй като опитите за преминаване към храна от марката Orijen не бяха успешни. Освен това се споменава, че котките ядат Royal Canin и че промяната на храната не беше успешна. Когато избирате храна за вашето куче, важно е да избягвате храни с химически консерванти и оцветители. Препоръчително е да изберете храни, които са консервирани с естествени антиоксиданти и внимателно да проверите етикетите за вредни съставки. Уверете се, че храната отговаря на хранителните нужди на вашето куче и избягвайте храни с твърде високо съдържание на протеини, особено за малки породи.
-
Как да се грижим за слабо и стресирано куче?
-
Какво е слабичко милото куче?
-
Как мога да науча кучето си да се вози в колата само?

Не съм ползвала добавки за стави и не мога да съм полезна. Знам, че един колега даваше едни таблетки за стави на немската си овчарка, но тя беше много възрастна и не я държаха задните лапи. А и бяха доста скъпички - някъде около 80 лв за месец.
Успя да подуши единия бебешок, но още им е рано да се опознаят с грубиянина Макс. Не го знам дали няма да смачка някое, ако подходи да си играе като с голямо куче.
Тъкмо спра кръвта с натискане и Макс изтръска глава и отново започваше да шурти и така няколко пъти. Беше като заклан, целия му врат и гръб в кръв.
Не стига това, ами днес забелязах, че отдолу на врата (където минава противопаразитната каишка) има места без козина и кожата е зачервена като има и точици , като пъпки отново червени. Май не му понася препарата в кашиката и в понеделник ще го види вет и май пак ще минавам на Адвантикс. Уж исках да спестя някой лев с тази каишка, пък то още повече ми се оскъпи туй външно обезпаразитяване.
Сложих някаква билкова,освен това е и с капки.
Напълно в унисон с породата