Любители на кучета - 73

• 45 263
  • 762
  •   1
Отговори
# 510
  • Rock & Roll feeling ...
Кучето не бих го взела от зоомагазин или от хора гледащи много други животни.Кко написах позната ми е жената която ни предложи кученцето.Нейното момиче е без родословие.Таткото на бебенцата е куче на техни комшиите. Мисля ,че и той не е с родословие.И двамата са страхотни сладури.Изчетох всички форуми и групи във фейсбук за френския булдог.Държим да е точно тази порода.Явно ще трябва да по съберем пари и чак догодина да си вземем кученце Sad

Виж, има вариант да вземеш  и от познатите ти, но говори с тях да направят някои изследвания на родителите за болестите,които са наследствено предавани при тази порода. Попринцип това трябва да го направят преди да създават кучило.

Не се разгонва, това са страничните ефекти. Този хормон го имат и естествен, просто в по-малко количество.
При някои кучета може да не подейства, това може да се приеме като минус. Но при нашата работи.

Страничен ефект е почти сигурен хормонален дисбаланс, а от него и рак.

# 511
Не са поредните квартал ни развъдници.Това са първите и последните кученца на майката.Решиха да има бебенца веднъж.Ще я кастрират .Повече няма да ражда.Като цяло жената не е печалбарека .Поне аз нямам такова мнение за нея.

# 512
Разбирам, но щом са решили да създават кученца трябва да са уверени,че няма да са генетично обременени.
Това,че нямат такава отговорност не променя факта,че трябва да имат.

# 513
Мислиш ли, че са правили изследвания преди да ги заплодят? Аз бих заложила на твърдо"не". Просто са пуснали женската да роди веднъж за здраве.

# 514
Взех книгата, изгледах доста доста серии, но това сецане, ритане в ребрата и т.н. никак нр ми допаднаха. .....Познат, чиито методи са подобни на Сизър, ами кучето му като го види не се радва и не маха с опашка, а се свива и чака удар, сецане, викане.....

Sivi, какво говориш:astonished:Scream Какво биене, какво ритане в ребрата.

Аз бях записала голямото ми куче на училище в" Послушен". Точно това ритане в ребрата ме накара да си го взема и повече да не се върна.

# 515
Не са поредните квартал ни развъдници.Това са първите и последните кученца на майката.Решиха да има бебенца веднъж.Ще я кастрират .Повече няма да ражда.Като цяло жената не е печалбарека .Поне аз нямам такова мнение за нея.

Според мен си вземете кученцето. Тук явно всички са големи моралисти. Щом не е от непознати, имате доверие и сте го решили, не оставяйте някой да ви убеди. Отново казвам, че от развъдник, особено български,  пак няма гаранция какво куче ще ви пратят и дали ще е здраво.

# 516
Калина си ги поритва там ...

Мислиш ли, че са правили изследвания преди да ги заплодят? Аз бих заложила на твърдо"не". Просто са пуснали женската да роди веднъж за здраве.

Хич не мисля. Това,което мисля е,че ако някой даже им отоври дума за това ще го накарат той да се чувства неудобно даже...

# 517
   Аз лично съм използвала сецането в ребрата. То се прави не със сила на ритник, а леко да докоснеш кучето и да го изненадаш, тъй като не вижда от къде е дошло. Върши работа в обучението на 50 кг магаре. Повече работа върши строгият нашийник, но пък според мен той е по-нехуманен и употребата му може да доведе до здравословни проблеми.

# 518
  • У Диспансера ...♥♥♥
Като чуя това масово "за здраве" ми  се повдига  ooooh!
Щом си прочела, значи си наясно с болестите на породата .
Знам какво е, защото и аз исках точно тази порода  Peace

# 519
Калина си ги поритва там ...

Точно за Калина говоря и аз..
Моето куче беше много страхливо и нежно като бебе. Не мисля, че всички методи са подходящи за всяко куче. Те явно не ги делят, но за мен беше неприемливо.

# 520
  • София
Аз прилагам май точно това - но в никакъв случай не е ритане. В действителност докосвам гърдите на кучето с вдигнат крак, и то със стъпалото, което автоматично изключва ритане. Прави се рязко, за да се сепне кучето, но в никакъв случай не е ритане. При мен работи, когато ми се качат на главата и почнат да се дърпат.
Определено не са се свивали никога от страх или болка, когато съм го правила.

Не съм привърженик на една конкретна теория за възпитание, истината е, че всяко куче е индивидуално и се съмнявам да има универсален подход. На някои кучета не им действа каране, пляскане с вестници и т.н., на други пък това ще докара едва ли не страхова невроза... Единствено не съм привърженик на боя, но си признавам, че съм си изпускала нервите (най-често на улицата) и съм крещяла като шантава и съм ги плясвала с поводите.

Това с "особено български развъдници" ме разби. Само да поясня, че НЯМА развъдник, дали в България, дали в чужбина, който да ГАРАНТИРА за здравето на живо същество. Все едно някой да гарантира, че ти или аз или децата на някого няма да се разболеят никога.

# 521
Точно така, виждам разликата при другото ми куче. Нея може да я изриташ и пак няма да се стресне. Различен темперамент имат и различна чувствителност.
Големият дори при галене,  ако си по груб, и изревава. Просто е много чувствителен

# 522
Това с "особено български развъдници" ме разби. Само да поясня, че НЯМА развъдник, дали в България, дали в чужбина, който да ГАРАНТИРА за здравето на живо същество. Все едно някой да гарантира, че ти или аз или децата на някого няма да се разболеят никога.

Може, до някъде. Ако се изследват кученцата и не се разплождат животни,които със сигурност ще предадат генетично заболяване.

# 523
Точно така, виждам разликата при другото ми куче. Нея може да я изриташ и пак няма да се стресне. Различен темперамент имат и различна чувствителност.
Големият дори при галене,  ако си по груб, и изревава. Просто е много чувствителен

Аз затова говоря, че се прилагат различни методи при различните кучета. Но такова "ритане" при никои случаи не бих приела. Съвсем не говорих за това като посочих Сизър за пример. И той самия не говори за това Grin

Сигурна съм, че човек може да помисли малко кое къде е добре да се прилага и не видял някъде нещо, разбрал-недоразбрал и имитира поведение. Идеята е, че като цяло всичко, което съм пробвала и аз и около мен от методите на Сизър - работи. При други може и да не работи, но трябва да се пробва...с мярка и акъл Satisfied

Последна редакция: ср, 12 юли 2017, 17:01 от Анонимен

# 524
  • У Диспансера ...♥♥♥

Според мен си вземете кученцето. Тук явно всички са големи моралисти. Щом не е от непознати, имате доверие и сте го решили, не оставяйте някой да ви убеди. Отново казвам, че от развъдник, особено български,  пак няма гаранция какво куче ще ви пратят и дали ще е здраво.
Не е до морал, а за да спестя болка евентуална на цялото семейство го казвам лично аз. Иначе като знае рисковете, запозната е , има голямо желание да си го взима. А че и от развъдник може да е болно, така е, гаранция няма но е сведена до минимум.

И аз имах познат, кучето му беше като войник . Ама толкова бой  беше изяло, милото  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт