Любители на кучета - 73

• 45 266
  • 762
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Само да вметна, че покрай методите на Сизар Милан не видяхте информацията за храните, за която се интересувахте.
Има го в скрит текст на предишната страница.

# 526
Само да вметна, че покрай методите на Сизар Милан не видяхте информацията за храните, за която се интересувахте.
Има го в скрит текст на предишната страница.

Видяхме, видяхме, че и прочетохме Notes Благодаря за информацията. Аз лично този сайт го ползвам от години, заедно с един друг, но него не го ъпдейтват вече, макар, че е бил доста добър.

# 527
Не смятам, че съм много веща в отглеждането на кучета, но моите разбират и от "Моля те". Малката я научих от бебе, тогава много тичаше, прескачаше и ме беше страх да не се удари, казвах "Кая, моля те спри", сядах спокойно, галех я и след около две седмици тя се научи. Сега, когато много ми се спи или не ми е добре само казвам "Кая, моля те не ми е добре/ изморена съм, ела да си легнем" и животинката се гушка в мен. Къде да пишка се научи отново за около десетина дни, с каишката и на разходка също свикна бързо. Знае си маймуната и щом я помоля веднага изпълнява.

Когато много хапеше, заради зъбите съм си играла с нея и съм я хващала леко за козинката на вратлето, когато се олее и хапе силно.Отнасяш ли се с любов и търпение- животното се отплаща.

Колкото до кученцето на Dqvolski_Charovna... риск винаги има, дори и в легитимните развъдници, а Кая е доказателството за това. Въпреки великото ни родословие, проучването, правенето на  някои изследвания и опита ми с една представителка на породата се оказа, че има и легитимни печалбари. Но аз не съжалявам, защото любовта на малката ми е незаменима. Единственото, което бих те посъветвала, Dqvolski_Charovna е да решиш дали си готова емоционално (много е тежко да предстои някаква интервенция на любимото ти същество, иска ти се ти да легнеш на масата вместо него) и финансово да издържиш на евентуални здравословни проблеми, независимо от това дали ще вземеш куче от развъдник или познат. И аз НЕ подкрепям вземане от зоомагазини, зооборси и т.н.

# 528
И аз благодаря. От сутринта съм пуснала заявка за групата, но няма за сега  отговор.

А във ви бокс ли ги гледате епизодите?

Аз не мога да се включа в темата за възпитанието и породите и си мълча. Винаги съм искала да имам 3 вида куче, като кокерът ми е фаворит, но много се заплесвам и по Голдени и Лабрадори.
Озовах се с луично куче, с далечна роднинска връзка с хъскита. И я обичам безкрайно много. Не знам с новия интерфейс как да го покажа това клипче, но вижте колко живот има в нея- онези, които знаят през какво минахме, ще оценят клипчето. На гости при съседската кифла https://goo.gl/photos/FYWMGDWJSx2uFfSy9

Абе жгмъц и Бианка и поссесд с Рея къде изчезнаха?

# 529
Духче, явно за Джина си единствения светъл лъч в живота й  и тя много страда при всяко твое излизане. Не й се карай на душичката.
За кученцето ухапано от кърлеж бих дала съвет за второ мнение. Наблюдавайте го. При нужда пълни изследвания. Имахме период с Джу, когато изпи сумати лекарства, докато разберат какво му е. Стискам палци всичко да е наред.

# 530
Духче, явно за Джина си единствения светъл лъч в живота й  и тя много страда при всяко твое излизане. Не й се карай на душичката.
За кученцето ухапано от кърлеж бих дала съвет за второ мнение. Наблюдавайте го. При нужда пълни изследвания. Имахме период с Джу, когато изпи сумати лекарства, докато разберат какво му е. Стискам палци всичко да е наред.

Благодаря  Hug

В петък ще го заведа профилактично на преглед в клиника Нова - да видя какво ще ми кажат там. За сега е добре - няма кървене от никъде. Дано да е свършило вече  Praynig

# 531
  • Ланкър, планините Овнерог
.......
Имало някакъв българин "говорещ с кучета" - някакъв (май Сашо) Добермана. Някакви отзиви? Четох негово интервю, много ми допадна.

Ние ще ходим при него. Той е от малкото, които се наемат с реабилитиране на кучета, а не просто да учи малки кученца на послушание. Ще кажа след това, въпреки че то аз ще трябва да се уча, не кучето. Кучето ще следва, каквото правя/кажа, а дали ще се справя е въпросът.

# 532
Ох, повече от 10 мин. гледам къде е бутона "Отговори" Confounded Предполагам, че скоро всички ще свикнем с новата визия на сайта, но за момента ми е супер удобна за четене през телефона, но на компютъра е някаква мъка.

DivaOrhideq най-малкото си мисля, че някой от темата си рита кучето в ребрата, а най-малко ти. Все пак Шошко бе страшно обгрижвано куче и му следях всички снимки във фейсбук. На муцунката му бе изписано такова щастие, особено на снимките, на които сте заедно, а едно стресирано от стопанина си куче не би се глезило така в негово присъствие. Може пък аз като съм гледала да не съм хванала основната идея на някои техники. Все пак съм руса. Wink  За това и писах, че има неща, които и аз съм прилагала и са свършили работа в обучението на прасето ми. Но аз, когато нещо не разбирам напълно как трябва да се изпълни не се и захващам с него. Представям си, ако реално това което съм гледала и съм видяла като ритане не е такова, а това което описвате вие с Коте и аз разбрала-недоразбрала бях решила да го приложа. Grin Милия Макс сигурно нямаше да има здраво ребро. Joy
Вече не знам кой засегна темата за треньорите, но истински добрия треньор трябва да има индивидуален подход към всяко куче. Ако едно изисква по-твърд метод, то това не означава, че с всички е така. Аз съм забелязала с времето, че Макс се учи най-лесно с поощрения, похвали и лакомства. Не че като викна не разбира и изпълнява, но някак си по-бавно запомня и възприема. Иначе и аз съм си изпускала нервите. Веднъж беше захапал някакъв миризлив кокал на вън и падна едно викане, теглене на кокала, бъркане в устата, пошляпване.. а той не та не, държи го здраво стиснал и не ще да пуска. Намерих му тогава друга тактика и след това вече спря да търси кокали (той само на това не може да устои), а ако случайно прояви интерес към някой с казване на "Не" го подминава.
Доста време и Максс беше с душач, защото както писах и по-рано се беше научил как да си измъква главата от нашийника. Ами аз ефект не видях от него от възпитателна гледна точка, а възлагах големи надежди. Душача беше точно в периода, в който започна да лае по други кучета и душача си го душеше, едвам дишаше и едвам му излизаше лая, ама магарето не се спираше с лаенето и тегленето към другото куче.
В заключение искам само да кажа, че не отричам методите на никой треньор (писал или не писал книга). Ето, че в случая е напълно възможно аз да не съм разтълкувала правилно техниките и да съм решила, че някои от тях са прекалено груби, но ето че има и хора, които са ги разбрали и приложили успешно.
Извинявайте, че малко хаотично стана поста, но ви четох през телефона и по спомен се опитвам да се включа. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 533
  • Ланкър, планините Овнерог
При Чарли така и не мога да схвана кое действа. С лакомства, ако е на кеф. С "бой" хич - заради ядене на боклуци колко бой през муцуната е изял, само той си знае. Стигна се до там, че примижва, докато го слупам и после си допримлясне - един вид изчаква ме и пак си върши неговата. Нямам работещ начин или поне не знам кой е. Особено пък за агресията към мъжките. За това - кастриране (утре е, стискайте палци, само дано мъж ми не реши пак да го нахрани сутринта, че по принцип във вторник трябваше да е операцията....  Whistling) + на дърти години ученик. Дано да намерим нашия начин, защото в момента е мъка някаква всяка разходка. Да не говорим, че по принцип имаме резервация за море за седмица през август, по принцип и на него съм му резервирала хотел, за който чувам само хубави неща. Обачееее не съм убедена, че ще се получи, а нямам друг вариант за отглеждането му.

# 534
Гита Ог дано успее да ви помогне треньора. Ще чакам да споделиш дали е успял да ви помогне. Ех тая нова версия не показва че някой е публикувал ново мнение докато пиша. Стискам палци всичко около кастрацията и възстановяването да мине бързо и леко. Съвет от мен - задължително вземи яка и в моментите, когато не можеш да наблюдаваш кучето и през нощта му я слагай. Ние направихме беля на втория ден точно защото не сложих яка на Макс. А по отношение на обучението на бигъл въобще не знам на тези малки зверчета каква им е цаката. Четох, че са много луди и своеволни, а и познатите, които имат споделят същото. А аз без малко щях да взема бигъл, но Макс се появи докато издирвах от къде да го взема и дали има кучила към онзи момент.

Забравих да ви споделя нещо хубаво, което ми направи деня днес. Нали ви писах как някой си е зарязал кучето под моста (иде реч за Дунав мост 2) и то милото стои и чака отстрани на пътя "стопанина" му да се върне и да си го прибере. Занесох му купички и всеки ден му нося прясна вода и храна, а днес успях да му намеря дом. До няколко дни ще го закарам на новото му местенце и дано свикне бързо. Много съм щастлива днес, че все пак няма да си угасне там до пътя под моста. Simple Smile

# 535
Браво, Сиви! Дано много го обичат и му се радват.

# 536
  • Sofia
Sivi,  Hug Hug Hug Чета го това, а в ръцете ми (буквално) спи и подритва в съня си Страхо...Ми, дорева ми се за милото животинче... Rolling Eyes Sad

# 537
Браво, Sivi 🤗 🤗 🤗

Гита Ог, успех с кастрацията утре! Стискаме ви палци 🙏🏻🐶😊

# 538
Браво Sivi Милата душичка е имала късмет с теб.Nature Sunny

Гита Ог стискаме палци и лапички днес Heartpulse

# 539
  • София
Браво, Sivi! Много се радвам за душичката, че ще си има свое място!

Гита Ог, стискаме палци, мини после да пишеш Praynig

В момента и новата, и старата версии са отврат. Старата при публикуване има някакви проблеми и хич не се разбираме вече... Може да прекратя влизанията във форума...

Общи условия

Активация на акаунт