Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 6

• 62 631
  • 747
  •   1
Отговори
# 240
  • Пловдив
А да знаете някой да дава в Дървенциа, Дианабад, Младост 1 или Надежда 1 ?
Благодаря, предварително!

# 241
Здравейте,

надявам се, на правилното място пиша с молба за идея за наем, който да търся на апартамент, в който живяхме доскоро, но се изнесохме към Витоша - става дума за тристаен мезонет, около 100 кв. чисто е площта само на апартамента (по нотар. акт е 170 но в това влизат идеалните му части, вкл. от подземна улица, паркоместа 2, мазе ит.н.), отделно 2 закрити  тераси 2*9 и една открита 12 кв, изложение изток-север-запад, на долния етаж холокухня около 40 кв. антре 16, детска към 18 и баня, на горния спалня - 18-20 с баня и дрешник в близост до кръстовището на Симеоновско и ГМ Димитров,  в затворен комплекс. Към него има подземно паркомясто.
В блокчетата няма ТЕЦ, на ток е отопление и топла вода, с проточен бойлер.
Строено е 96 година, итонг.

Благодаря предварително.

# 242
За този апартамент, моят съвет е, да се обърнете към някоя реномирана брокерска фирма. Не разбрах дали е с обзавеждане или, не, но описаното от вас звучи доста добре и може да е за по-платежоспособни клиенти.

# 243
Опитах. Ненапразно питам приблизително какъв е реалният наем. Не ми се разправя с кретени - не е въпросът в парите, а в незнаенето на кой сва=ят са и какво е да цениш чуждото време.
Веднъж беше 500 евро, втори път 500 лв ама без гаража, трети 700 лв лв гарантирано, но комисионната била 2 наема ама ако може веднага, че да почвали да работят и т.н.
Ок, няма проблем за договор, изключителност и т.н., но искам да зная къде е пазара в този квартал. Аз също работя с клиенти , е в друга област, но хората нна които попаднах ме покъртиха с непрофесионализъм безхаберие и наглост, а става дума за действително голяма агенция...

С обзавеждане, да. И прибори и сервизи и вази и камина и пиано и картини и каквото се сетите...
Просто излязохме от там и се пренесохме другаде. Сега като намерим време, прибираме едно-друго...Вече година.

# 244
Според мен за всичко описано поне 500евро.

# 245
И на мен ми се струва като за около 500 евро.

# 246
То за по-малко при такава площ и обзавеждане ще излезе нерантабилно.

# 247
Проблемът при скъпите наеми на големи и луксозни жилища е, че повечето хора предпочитат да внасят вноска по кредит 1000 лв, отколкото за наем същата сума. Не е лесно да се купи жилище, но, който има такива пари за наем, вероятно може да си позволи собствено. Вариант е да се даде на чуждестранни граждани, за тях не е толкова много. Знам за такова семейство /мюсюлмани, но забравих от къде/, плащат 400 евро за тристаен.

# 248
Благодаря.
Значи около 7-800 лв би следвало да е база за разговори.Оттам насетне решаващи ще са хората (евентуални наематели) най-вече, не толкова надцакването, за нас първото е далеч по-важно. 100 лв повече или по-малко не могат да ти изплатят нервите.
А за сметката вноска по кредит-наем, напълно споделям, вече професионално. Именно имайки предвид това, както и липсата на ТЕЦ, правеше трудна за мен задачата да се ориентирам в приблизителна цена.
Лек ден на всички , съжалявам, че нахлух така в темата с въпроси.

# 249
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
.

# 250
Според мен 1000 лв. е напълно нормално, даже може и да е ниско и ако нещо харесате евентуални наематели, тогава чак може нещо малко да понамалите.
Относно брокери обърнете се към по-големите фирми или си пуснете сами обява, като изискате изрично да не Ви притесняват нахални брокери и си сложете да е след 18 ч., след работно време - за обявите от какъвто и да е характер ползвам такъв телефонен номер, като имам записано и на гласова поща, че е след 18,00 ч. вдигането, брокерите не обичат да звънят много-много извън работно време особено и ползвайте предплатена карта, а не личен телефонен номер.
И сами си проучвайте наематели евентуални, а не каквито Ви доведат брокери и Ви натискат на всяка цена да им подпишете договор.
Вижте и адвокати, ако откриете, занимаващи се с наеми на имоти, те ще Ви свършат най-вече работа.

Последна редакция: вт, 11 юли 2017, 17:13 от хадзапи

# 251
Стефан е с мезонет на Симеоновско шосе.
Ако не съм притеснена  за пари не бих го отдала с всичко мое вътре.
Друг потребител беше с гарсониерата в Сухата река.
За втория съм сигурна, че ще го даде за 300 лв.

# 252
Почти безобидн@, ПРОЧЕТЕТЕ внимателно къде за какво става въпрос и тогава пишете щуротии. Единият човек пита за гарсониера в Сухата река, а Господин Стефан пита за МЕЗОНЕТ чиста площ 100 квадрата, на възлово място, обзаведена с какво ли не и то в ЗАТВОРЕН КОМПЛЕКС, че и с гараж. 1000 лв. даже е малко за такова жилище

# 253
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
хадзапи, прочетох и за това изтрих, защото видях, че са два различни казуса ... Благодаря зая назидателния тон Simple Smile Случва се ... да пиша щуротии Simple Smile

# 254
Минимум 1000 лв. за мезонета. Обзаведен, затворен комплекс, паркомясто - все позитиви.
Има хора, за които тази сума не е проблем и въпросът не е дали могат да си позволят ипотека, а дали искат такава: хора, които имат динамичен начин на живот, често менят работното си място като локация.
За 1000 лв. къде-къде по-малко атрактивни жилища са бивали наемани дори във ФБ–групите.

Общи условия

Активация на акаунт