Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 6

• 62 646
  • 747
  •   1
Отговори
# 210
Може  горните наематели да са нагли по природа.
Дано не ощетят старците.

+1

# 211
Като се размислих ,явно хората до сега ги е устройвал наетия апартамент и преспективата да се наруши това статутково ги притеснява.Явно нямат готовност веднага да го закупях и търсят приемливи варианти.

# 212
Аз си мисля, че е много вероятно собствениците да са се съгласили на достатъчно ниска цена, ако са възрастни, не им се занимава и не знаят как вървят имотите. В крайна сметка, ако искат безболезнено и без много занимавки да се отърват от апартамента, за тях това е перфектен вариант. Ще е интересно да разберем какво е станало, но след всички коментари надали Спондж ще намине отново, че и да разкаже в детайли Laughing

# 213
Цитат
Собствениците на жилището са доста възрастни вече , децата им нямали нужда от него ,  имат си техни,  и първо на нас го предлагат

Дори  и възрастни, хората едва ли ядат доматите с колците.
Имат деца, вероятно - и внуци.
Децата нямат нужда от жилището, но това не означава,
че биха се отказали от пазарния финансов еквивалент.
Рядко хората са толкова щедри, че да подаряват на не толкова близки хора имоти.

Случаят ми напомни за колежка, която отчаяно се беше хванала за идеята, че лудият й хазяин,
ще й припише апартамента, само, защото няма деца.

Последна редакция: пт, 07 юли 2017, 16:29 от krasimilo

# 214
Случаят ми напомни за колежка, която отчаяно се беше хванала за идеята, че лудият й хазяин,
ще й препише апартамента, само, защото няма деца.

Mr. Green И аз имах такава колежка /да не е била същата... Mr. Green Shocked/. Смяташе, че една друга колежка без деца трябва да й припише имотите си. Не разбрах поради каква причина, но май беше нещо от сорта, че животът не бил справедлив с нея ...  newsm78

# 215
Май не е тя, но ще се саморедактирам: думата е "прИписвам" Simple Smile

# 216
Май не е тя, но ще се саморедактирам: думата е "прИписвам" Simple Smile

Припише, препише....все тая!  Mr. Green Peace

# 217
Моето мнение е, че в София прости продавачи на имоти няма. всинци са хитри. Дърти, млади - няма значение.

# 218
Да се включа по случая с 16 годишните квартиранти. Това, че купили бойлер през тези 16 години и не са си искали пари за него не означава, че сега трябва да им приспаднат наемите от всички години. Сложи ли сте ламинат защото не ви се е живеело на балатум, защо не се разбрахте да ви отстъпят от наема сумата за ремонт? Защото наема е смешно нисък и без това нали? Не се спомена защо са решили да продават, може би пенсиите не им стигат на хората и с наема не могат да си помагат, а лекарства и сметки се покачват всяка гонина...ясно ви е защо първо на вас са предложили? Защото оценяват, че сте стопанисвали имота добре, и опитват да проявят човещина, вие в замяна им искате да ви го дадат без пари. Предложете цена, която ви се вижда реална и вижте как ще се разберете, но да ви се приспаднат наеми от 16 години назад, е много нагло предложение.

# 219
.

Последна редакция: сб, 08 юли 2017, 11:55 от :::

# 220
Обаче и от сайтовете за обяви си пазят брокерите. Никъде няма сортиране по това дали продавачът е частно лице или не  #Cussing out

# 221
Обаче и от сайтовете за обяви си пазят брокерите. Никъде няма сортиране по това дали продавачът е частно лице или не  #Cussing out

Да, един друг наглец направо ми заяви, че никой нямало да ми види обявата, защото агенциите много рекламират и моята няма шанс.

# 222
Аз през Фейсбук групите, вчера за първи път имаше оглед и първият, който допуснахме и най-ни хареса, го нае, излезна даже и по-рано от работа, за да изпревари друг човек и имахме доста време да си поговорим, веднага го нае, и на втория отказахме вече оглед. Спестихме си разправии с нагли брокери, само по лични съобщения, писах на всички, които бяха писали, че вече е нает и даже хората отговориха с благодаря, че са уведомени, че вече е заето.

# 223
  • Пловдив
Здравейте търся квартира за студенти момиче и момче в кв.Дървеница или в район близък до ТУ. Благодаря !  bouquet
 0895495157 Дочка Пенева

# 224
Да се включа по случая с 16 годишните квартиранти. Това, че купили бойлер през тези 16 години и не са си искали пари за него не означава, че сега трябва да им приспаднат наемите от всички години. Сложи ли сте ламинат защото не ви се е живеело на балатум, защо не се разбрахте да ви отстъпят от наема сумата за ремонт? Защото наема е смешно нисък и без това нали? Не се спомена защо са решили да продават, може би пенсиите не им стигат на хората и с наема не могат да си помагат, а лекарства и сметки се покачват всяка гонина...ясно ви е защо първо на вас са предложили? Защото оценяват, че сте стопанисвали имота добре, и опитват да проявят човещина, вие в замяна им искате да ви го дадат без пари. Предложете цена, която ви се вижда реална и вижте как ще се разберете, но да ви се приспаднат наеми от 16 години назад, е много нагло предложение.

А те хората са им подарили 16 години време да съберат парички и да си купят апартамент... Такъв наем, дето не е мръднал от 16 години... Сигурно е към 150-200лв...
 Мисля си, че парите, които са имали възможност да спестят от неактуализиране на наема, са много повече от исканото от тях възстановяване на някакъв смешен наем, който е даже неприемлив!
 Как не са им е станало неудобно за 16 години да плащат една и съща сума - не знам!

Общи условия

Активация на акаунт