За класирането почерпи, към училището бягай ти - 7 клас /26.06-02.07/

• 178 692
  • 1 396
  •   1
Отговори
# 1 065
Баница Йованица, много ми се иска да ти дан кураж и аз.
Не забравяй, че децата, които са се класирали в СМГ, освен в АК влизат и в други частни и с отделен прием деца Wink
Примери: Италианския лицей, ПЧМГ, НПМГ(особено една паралелка) и ТУЕС. Така че броя на децата, които няма да предпочетат СМГ не са малко.
Нещо си се объркала. НПМГ от години е в общия прием, а от тази година - и ТУЕС.

Възможно е, и въпреки това алтернативи не липсват Simple Smile
Опитвам се това да го втълпя на наше приятелско дете с подобен казус, но не ще и не ще...но на 4-ти ще се разбере кой крив, кой прав.

# 1 066
  • София
Виновна ли съм,  Дидева е отбелязала вече за  ТУЕС и НПМГ. НУКК отдавна написаха на сайта си,че няма прием на външни деца, тоест техните досегашни възпитаници са си останали там и са се зписали. Ако някой все пак е решил да участва в общото класиране, то той следва да си е изтеглил документите и съответно мястото му да е обявено като свободно..  А не се е чуло, макар че като се замисля - май имаше майка на дете оттам в темата, което не останах с впечатлението да продължава  в НУКК, а може и да съм се объркала.. Така че остават само АК и донякъде ПЧМГ, но там като че ли са по-частни случаи на деца с наистина много висок бал, учили до 7 клас в училището, доволни от полученото  и желаещи да продължат на същото място. Не ми се вярва много деца с много високи балове да предпочетат други частни освен изброените. Попълненията на Златарски, Апостолов и сие според мен са деца с по-ниски балове, не смогнали да  се класират в добрите ДУ и Колежа.

Последна редакция: чт, 29 юни 2017, 23:53 от пенсионирана русалка

# 1 067
  • във фурната
Пенсионирана русалка и министър Дидева,много Ви благодаря за окуражението! Hug

Не забравяй, че децата, които са се класирали в СМГ, освен в АК влизат и в други частни и с отделен прием деца Wink
Примери: Италианския лицей, ПЧМГ, НПМГ(особено една паралелка) и ТУЕС. Така че броя на децата, които няма да предпочетат СМГ не са малко.
Лично аз познавам две момчета и едно момиче, които се явиха на НВО просто за гъдел Wink Хем предварително знаеха къде ще учат вече.
Така че определено шансът, поне според мен е 100процентов.
Дотук имаме поне 6,7деца вече аут от СМГ.
Успокой душата и чакаме да се похвалуш на 4-ти bouquet
Благодаря!Ще се похваля задължително!

# 1 068
  • София
Пенсионирана русалка и министър Дидева,много Ви благодаря за окуражението! Hug

Лично аз познавам две момчета и едно момиче, които се явиха на НВО просто за гъдел Wink Хем предварително знаеха къде ще учат вече.
Така че определено шансът, поне според мен е 100процентов.
Дотук имаме поне 6,7деца вече аут от СМГ.
Успокой душата и чакаме да се похвалуш на 4-ти bouquet
Благодаря!Ще се похваля задължително!
Присъединявам се към убедените, че ще преодолеете половинката точка, както и към очакващите да се похвалиш.  Hug

# 1 069
  • столицата
Баница Йованица,доколкото момчетата ,приети в НЕГ,които визирах не отиват в АК,а някой сподели за едно момче предпочело АК,се очертава придвижване в НЕГ поне с 3 момчета. Успех!
Сега видях и сайта на НПМГ.Страхотно! И тъй като Дидева не дава сисадмина на НПМГ,предлагам 91НЕГ да го наемат на втори договор  Laughing
Беше ми интересно да разгледам решенията на кандидатите. Явно математиците ще се борят на второ кл. за СМГ. Изненада ме и дете, прието на 24желание,което вече се е записало.

Последна редакция: пт, 30 юни 2017, 00:07 от galimar

# 1 070
  • В офиса
Разбира се, че има смисъл, вероятно има приети в СМГ деца, избрали да се запишат в АК.
За миналата година мин.балове за СМГ за първо и второ класиране са еднакви,което означава,че всички са се записали още на първо класиране.Дано тази година да не е така,та деца от СМГ да отидат в АК и такива от 91НЕГ да отидат в СМГ,та и ние да прескочим от 73 СУ в 91 НЕГ.

Това въобще не е вярно. Поне десетина деца, приети в АК, са се пробвали и в общото класиране. Включително и 2-3, приети в немската паралелка. Нека някой от горния набор да потвърди. Със сигурност имаше и деца на пишещи във форума

Да, за миналата година това въобще не беше вярно Simple Smile  Peace Включително и за СМГ немски. Движение ще има и тази година. Успех!

# 1 071
  • София
Да,само половин точка ни дели от 91НЕГ.Много се надявам някое момче да предпочете АК.Но за миналата година:СМГ мат:НЕ девойки Iкласиране:мин.478 II класиране:478  младежи I kл.478 II kл.478   СМГ мат:AE младежи Iкл.455 II kл.454,същото е и при девойките.91 НЕГ младежи I кл.432 ,II кл.428.Това е приравненото в точки.
Познаваме лично едно момче, което отива в Американския и е прието в 91 НЕГ. Ще Ви освободи със сигурност 1 място.

# 1 072
Не знам да се ядосвам ли или да не си хабя нервите....но с това отпусно се занимавам три дена! Явно човек трябва да си вземе отпуска, за да се занимава с глупости, които в други у-ща се случват за 1 час. Първо отидох в бившото вече у-ще на сина ми, да кажа, че е приет и да попитам може ли да взема отпусното сега. Отговорът беше, че първо трябва да го запиша в новото у-ще и да донеса бележка от там, освен това директорката е отпуска и ще дойде на другия ден (28 юни), а само тя ги издава до 16.00ч. ОК. На 28-ми записах сина ми в 32-ро - точно за 10 мин. цялата процедура - но следобяда, тъй като преди това бях заета. Поискаха да им занеса отпусното до петък включително(30 юни). Днес сутринта отидох в бившото у-ще да занеса бележката, че сме записани и да получа отпусно. Да, ама не. Не може за същия ден - най-рано за следващия. Обяснявам, че ми трябва за днес, че утре ми е сложно да идвам пак. Обясняват ми, че трябва лично да попитам директорката, която обаче първо беше на съвет, после един час беше някъде в у-щето Naughty и накрая, като се появи, ме отряза, че няма да стане. Даже ми се скара, че аз как си го представям, че ей така ще седне и ще ми го напише веднага!!!...Та така остава за утре. По закон имала право да ме бави 3 работни дни!...
Междувременно, докато я чаках пред кабинета, открих, че има залепен списък с точките от 1-ви и 2-ри модул от НВО - бях изумена от резултатите: от 3 паралелки имаше 5 - 6 деца, които не са с 2-ки по МАТ. А две от тях завършиха годината с 6-ци. newsm78 По БЕЛ с една идея по-добре - масово 3-ки и тук там 4 или 5...И най-ужасното е, че това у-ще е предпочитано в квартала! Просто нямам думи...
( Само за сравнение - на мои приятелки с деца от други у-ща им издадоха отпусните за 15 мин. А на някои пък изобщо не им ги искат... newsm78 )

# 1 073
Магдалена, кое е това училище?

# 1 074
Магдалена, а защо не пратиш детето да я свърши тази работа. Това, че си ходила за отпусно преди да си го записа в новото училище, си е твой проблем. Можеше да разучиш процедурите преди да действаш. Нали знаеш - който е слаб в главата са му здрави краката  Laughing

# 1 075
  • Пловдив
Джофра, много си любезна, няма що. При нас преди 2 години ставаше така: класиране, отпускно от старото училище, записване в новото. Тази година не се изисква носенето на този документ.
Ей това е нашата мила родна картинка. Всяко РУО си измисля правила, училищата - също. Тези журналисти, които направиха проблем от несъществуващ такъв за подаване на заявления от баби без пълномощно, сега си мълчат. Защо никой не пита в МОН защо в различните РУО правилата са различни и кой не спазва наредбите.
Да не говорим за самозабравили се директори, които размотават родители с цел да покажат колко са велики. 3 дена за нещо, което може да се направи за минути...

# 1 076
  • София
Да,само половин точка ни дели от 91НЕГ.Много се надявам някое момче да предпочете АК.Но за миналата година:СМГ мат:НЕ девойки Iкласиране:мин.478 II класиране:478  младежи I kл.478 II kл.478   СМГ мат:AE младежи Iкл.455 II kл.454,същото е и при девойките.91 НЕГ младежи I кл.432 ,II кл.428.Това е приравненото в точки.
Познаваме лично едно момче, което отива в Американския и е прието в 91 НЕГ. Ще Ви освободи със сигурност 1 място.

И аз познавам едно момче със същото решение. Така като чета, поне 4-5 деца ще освободят място. Стискам палци!

# 1 077
Джофра, много си любезна, няма що.

Много благодаря!  bowuu
Не съм чувала за такъв вариант първо да ти дадат отпусното, а после да се запишеш и няма логика в него. Сигурна ли си, че е било така? Нали първо трябва да удостовериш, че си записан, за да те отпишат от предходното училище. Иначе може да те изтърват по трасето. Нещо при вас не са разбрали каква е идеята на това упражнение.

# 1 078
  • София

И аз познавам едно момче със същото решение. Така като чета, поне 4-5 деца ще освободят място. Стискам палци!

И аз се присъединявам към подкрепата! Обаче да не се окаже, че всички говорите за едни и същи деца и накрая да се освободят по-малко места от очакваното. Доста хора само четат тук и сигурно сред тях също има надяващи се за 91 НЕГ и накрая да останат разочаровани Sad
Стискайте палци без да броите Peace

# 1 079
Магдалена, а защо не пратиш детето да я свърши тази работа. Това, че си ходила за отпусно преди да си го записа в новото училище, си е твой проблем. Можеше да разучиш процедурите преди да действаш. Нали знаеш - който е слаб в главата са му здрави краката  Laughing

На съученици на детето им дадоха заветната бележка преди да се запишат. Особено в основните училища-няма логика да не им го дадат точно когато пожелаят, даже с бележниците-така или иначе в едно основно училище няма да продължи абсолютно никой в 8 клас.
Въпреки, че знаех процедурата (местила съм деца преди това), си имаше разигравки. Т.е. разигравали са детето, не мен, ако бях аз отишла, щях аз да ги разиграя едно хубаво.

Общи условия

Активация на акаунт