За класирането почерпи, към училището бягай ти - 7 клас /26.06-02.07/

• 178 694
  • 1 396
  •   1
Отговори
# 1 080
Не съм чувала за такъв вариант първо да ти дадат отпусното, а после да се запишеш и няма логика в него. Сигурна ли си, че е било така? Нали първо трябва да удостовериш, че си записан, за да те отпишат от предходното училище. Иначе може да те изтърват по трасето. Нещо при вас не са разбрали каква е идеята на това упражнение.
Напротив. В София не са разбрали. Нито преди, когато разходките нарушаваха старите нормативни актове, нито сега. Особено сега. Някой трябва да прочете два реда от една наредба и да прати указания до училищата, както са направили в редица други области.

# 1 081
Да,само половин точка ни дели от 91НЕГ.Много се надявам някое момче да предпочете АК.Но за миналата година:СМГ мат:НЕ девойки Iкласиране:мин.478 II класиране:478  младежи I kл.478 II kл.478   СМГ мат:AE младежи Iкл.455 II kл.454,същото е и при девойките.91 НЕГ младежи I кл.432 ,II кл.428.Това е приравненото в точки.
Познаваме лично едно момче, което отива в Американския и е прието в 91 НЕГ. Ще Ви освободи със сигурност 1 място.

Да, покрай това да предполагаме бройките на децата, които ще отидат в АК от СМГ, съвсем пропуснах опцията, че няколко бройки ще се освободят също и от деца, приети в 91 НЕГ, защото са се записали в АК Simple Smile
Видях в сайта на АК, че кампанията по записването вече е приключила, като всичките им места са запълнени, което означава, че 80 младежи, с относително висок бал са извън играта за СМГ и 91НЕГ.
Така че има надежда балът да мръдне с 4,5 точици.
Стискам палци на чакащите  Peace

# 1 082
  • София
Темата с отпускното и на мен ми загорча... Два дни ходене по мъките и то в най-големите жеги. Отивам в старото училище с бележката от новото, че детето е записано. И... Греда! На госпожата, която изготвя отпускните, й се наложило спешно да си тръгне от работа. Днес по някое време следобед може и да ми го подготвят... А срокът в новото училище ме притиска... Тичай по жегите, моли се... Това е положението. А разстоянието между двете училища не е никак малко... Та така - седмокласната тема ще ме мори до последния момент.

# 1 083
Деца, които са с висок бал биха отишли в колежа и ПЧМГ, но такива като Златарски и Апостолов не се надявайте, на дъщеря ми една нейна приятелка имаше 4 по мат и 5 по бел и е първата приета в Апостолов, така че надеждата ни е само в АК и ПЧМГ,

# 1 084
Деца с висок бал по първо желание са разпределени в първите 5 гимназии, има деца с много висок бал в испанската, в 73 училище, но има там и с по-нисък, т.е. диапазона там е по-голям сякаш. Високобаловите там са по първо желание. Тези, които се стремят към първото си желание на второ класиране са с малко по-нисък бал и са в изчаквателна позиция. Разместване ще има, както всяка година, така че си изчакайте спокойно и късмет!

# 1 085
  • София
Починете си Събота и Неделя, изчакайте Понеделник-а и във Вторник ще се разбере така или иначе. Аз очаквам освободените места да са повече от миналите години.

# 1 086
Темата с отпускното и на мен ми загорча...

Mного е неприятно, когато от старото учлище нарочно се заинатяват и не дават тези проклети бележки. Особено средните учлища гледат да те размотават, не защото няма да ти го дадат, а защото ги е яд, че губят ученици. Моят син завърши ОУ и в деня, в който се записа в гимназията, отиде да си го вземе, макар че им ги искат чак в началото на учебната година, когато ще получат друга една бележка, която пък се носи в старото училище  Crazy Мен тази процедура с използването на родителите като куриери на добра воля не ме изненадва, защото вече съм местила детето след 4-ти клас и знам, че е тегаво.
Не се притеснявайте от срока в новото училище, защото дори да занесете бележката след указания срок, детето вече е записано - според наредба 10, чл 72 на МОН, бъдещите осмокласници се записват само с два документа - диплома за основно и заявление до директора, това е.
Някои училища публикуват пълния набор от документи, които се изискват като информация за ученика, но това не означава, че ако ги нямате всички в деня на записването, няма да бъдете записани. Просто родителите да имат предвид какво още ще трябва да се занесе през септември и да го набавят, когато им е удобно.

# 1 087
  • Пловдив
Джофра, много си любезна, няма що.

Много благодаря!  bowuu
Не съм чувала за такъв вариант първо да ти дадат отпусното, а после да се запишеш и няма логика в него. Сигурна ли си, че е било така? Нали първо трябва да удостовериш, че си записан, за да те отпишат от предходното училище. Иначе може да те изтърват по трасето. Нещо при вас не са разбрали каква е идеята на това упражнение.

Абсолютно съм сигурна. На 100 %, става въпрос за Пловдив до миналата година. И даваха документа на децата след излизане на първо класиране. В деня на записването си отивахме с пълен пакет документи. Тази година и при нас обменът на информацията ще си става служебно между училищата.

# 1 088
Деца, които са с висок бал биха отишли в колежа и ПЧМГ, но такива като Златарски и Апостолов не се надявайте, на дъщеря ми една нейна приятелка имаше 4 по мат и 5 по бел и е първата приета в Апостолов, така че надеждата ни е само в АК и ПЧМГ
Това е смехотворно. Съученичка на сина ми с две шестици в дипломата и 89 и 86т от НВО (не си спомням кое мат кое БЕЛ) е запасана в Апостолов. Всяко семейство си има критерии кое училище да избере за децата си.

# 1 089
Именно. Като гледах статистиката-максимални балове "избиват рибата" в училища, различни от цитираните само две тук.

# 1 090
  • София
За СМГ очаквам балът да падне с половин, максимим с една точка.

# 1 091
  • София
Апостолов е хубаво училище.
Според мен е много по-добре да се предпочете частна гимназия пред училищата от средния ешалон. Разбира се, когато родителите имат финансова възможност Peace

# 1 092
  • Русе
  И в Русе много шарени балове. Има училища където разликата гони 300 точки. Професионлани гимназии с интересни специалности, езикови гимназии разположени в по-населени райони.

При нас има голяма надежда за второ класиране - по.малко от 4 точки не му стигаха, а знам вече поне за 2 сигурни места, които ще се освободят.Дребният много се нави, въпреки еуфорията  от първото класиране на най-желаното от него място, свързано най-вече да не стават големи промени и да учи конкретен език, който може да учи като профилиращ и в това, за което кандидатства. В неговото училище битува един шовинизъм и привързаност към старото им училище, който ми е необясним, предвид какви ги ядохме 7 години, но децата явно си се харесват и държат да си стоят там и с високите балове, въпреки че АГ дава значително по-добра подготовка.

# 1 093
  • София
Амбър, децата често предпочитат сигурното и познатото пред новото и неизвестното. Ако и в училището ги манипулират фино, ето ти резултата.

Успех на детето. Дано се придвижи напред.

# 1 094
И добре, че децата са различни и не всяко следва заветното правило или смг или ак и друго на света няма. В противен случай, ако абсолютно всички с висок бал искаха само и единствено там, за "простосмъртни" деца с бал 460-470 нямаше да има и повей шанс. Stop Laughing
Нека всяко дете намери това, което търси. Peace Hug

Общи условия

Активация на акаунт