За класирането почерпи, към училището бягай ти - 7 клас /26.06-02.07/

• 178 688
  • 1 396
  •   1
Отговори
# 1 125
  • София

За Испанската ... не чувам "много искам да уча испански", а чувам родителите да казват- много е добра на ДЗИ БЕЛ  Thinking И я пишат напред в желанията.

Цяла година неговото единствено желание бе: "Искам в Испанската!", а не "искам да уча испански" ! Вкъщи просто се съгласихме с него, въпреки различията в позициите.

А за немския имаме обща позиция - милиони да ни дават, далеч от немския  Laughing

# 1 126

Силно ме заинтригува ситуацията в Европа, която ще доведе до липса на интерес към немския език?
Гражданите на най-силната икономически страна в Европа ще започнат да говоря на нески само с конете си най-накрая?  Shocked Признавам леко се заяждам, докато чакам второто класиране (не за НЕГ).

Изглежда не сте ходили скоро в Европа и не ви е ясно на каква част от европейците местният език им е майчин и доколко го владеят. Бизнес-език по цял свят е английският. И най-лесно се учи, разбира се. Вече всички университети предлагат обучение на английски, дори българските. В този смисъл не ми се струва фатално, ако не отделиш пет години от живота си, за да научиш немски перфектно, вместо да ги вложиш в нещо по-смислено. С ученето на езици може и по-тънко да се мине. В крайна сметка на място е най-добрият начин за учене. Точно пък Германия е страна, отворена с пълни обятия към чужденци и полагаща достатъчно усилия за интеграцията им, включително с обучение по език, което със сигурност ще е най-качествено. Само мерак да има човек да учи

Joy най-накрая някой да ме "светне", че научаването на перфектен немски е безмислена работа Simple Smile
Ех, Джофра, Джофраааа....благодаря ти! Оправи ми деня Laughing

# 1 127
  • София

Силно ме заинтригува ситуацията в Европа, която ще доведе до липса на интерес към немския език?
Гражданите на най-силната икономически страна в Европа ще започнат да говоря на нески само с конете си най-накрая?  Shocked Признавам леко се заяждам, докато чакам второто класиране (не за НЕГ).

Изглежда не сте ходили скоро в Европа и не ви е ясно на каква част от европейците местният език им е майчин и доколко го владеят. Бизнес-език по цял свят е английският. И най-лесно се учи, разбира се. Вече всички университети предлагат обучение на английски, дори българските. В този смисъл не ми се струва фатално, ако не отделиш пет години от живота си, за да научиш немски перфектно, вместо да ги вложиш в нещо по-смислено. С ученето на езици може и по-тънко да се мине. В крайна сметка на място е най-добрият начин за учене. Точно пък Германия е страна, отворена с пълни обятия към чужденци и полагаща достатъчно усилия за интеграцията им, включително с обучение по език, което със сигурност ще е най-качествено. Само мерак да има човек да учи

Живея в Европа. До Германия не съм патувала скоро, да. На каква част от европейците местният език им е майчин и доколко го владеят, по - скоро бих научила от някоя статистика.
Образованието в Германия е добро и достъпно.

# 1 128
  • София
Според мен децата ни трябва да имат правото сами да избират пътя в живота си. Щом ни казват, че искат някое конкретно училище, е по-добре да ги подкрепим. Иначе цял живот ще живеем с вината, че са следвали нашите мечти. А може и да го чуем в лицето си някой ден... Вярно е, че на тази възраст нямат много опит и могат да се подведат по модата или по някой приятел, но нека отсега да се научат да носят отговорност за своите избори. Иначе ще ни я прехвърлят отново на нас и няма да пораснат...

# 1 129

Joy най-накрая някой да ме "светне", че научаването на перфектен немски е безмислена работа Simple Smile

Ми като не знаеш, питай Grinning
Добре е, че много хора си живеят още в соца, когато най-престижно беше да влезеш в езикова, за да учиш после Външна търговия и да работиш в чужда фирма. Те отдавна спряха да взривяват мостове, но пък се освобождават места за искащите да учат нещо по-смислено, а това е супер. Peace

А мен от началото на кампанията друг въпрос ме гложди - сигурна ли си, че си доктор психиатър, щото аз не съм. А ако наистина си - пази Боже....

# 1 130

Ми като не знаеш, питай Grinning
Добре е, че много хора си живеят още в соца, когато най-престижно беше да влезеш в езикова, за да учиш после Външна търговия и да работиш в чужда фирма. Те отдавна спряха да взривяват мостове, но пък се освобождават места за искащите да учат нещо по-смислено, а това е супер. Peace

А мен от началото на кампанията друг въпрос ме гложди - сигурна ли си, че си доктор психиатър, щото аз не съм. А ако наистина си - пази Боже....

Тъй, тъй, друго си е да черпя опит от капацитет в твое лице Joy
Иначе за това, че съм лекар, естествено че си измислям Naughty как иначе ще ти дам поле за изява,в което да развихриш потенциала си, м? Wink
Още веднъж, благодаря ти за хубавото настроение, което ми създаде днес Simple Smile

# 1 131
  • Варненска клюкарка
Чела съм че съвременните романски езици са продължение на латинския език. В този смисъл наученото по езика би било удачно за желаещите след завършване на средно образование, да учат право и медицина.
В немските унтиверситети приемат и с английски, а немския се учи на място, при това предлагат страхотни курсове, но езикът наистина е труден Peace

# 1 132
  • София
Много смешно  ooooh! Просто напоследък хората започнаха да се притесняват за физическата сигурност на децата си, учещи в Европа. Толкова ли е трудно да се схване.
Наистина е смешно.  Thinking В западна Европа в пъти умират по-малко при катастрофи, убийства и т.н. За здравеопазването няма нужда да говорим. Особено за бърза (спешна) помощ. Жертвите от тероризъм са смешно малко за огромното население по-голямо от България 75 пъти!

Така си говорим, че ни е далече още времето  Laughing На майките очите на страха са големи.  Mr. Green

# 1 133
В немските унтиверситети приемат и с английски, а немския се учи на място, при това предлагат страхотни курсове, но езикът наистина е труден Peace
Въпреки това , сега е времето на децата в което могат да отделят време и да научат един език перфектно.

# 1 134
  • София
Деца, които са с висок бал биха отишли в колежа и ПЧМГ, но такива като Златарски и Апостолов не се надявайте, на дъщеря ми една нейна приятелка имаше 4 по мат и 5 по бел и е първата приета в Апостолов, така че надеждата ни е само в АК и ПЧМГ
Това е смехотворно. Съученичка на сина ми с две шестици в дипломата и 89 и 86т от НВО (не си спомням кое мат кое БЕЛ) е запасана в Апостолов. Всяко семейство си има критерии кое училище да избере за децата си.

В класа на дъщеря ми, децата с най-слаби резултати от матурите също са записани в Апостолов, а детето което си беше най-слабият ученик - в Ерих Кестнер. Може да е просто случайност , незнам. Аз не си правя изводи, просто споделям.  newsm78
Това училище "Ерих Кестнер" е с много висок бал от матурите 12 клас, малко деца са, но ако от най-посредствените извадят знания за над 5,5 и на двете матури....

# 1 135
  • Sofia
Деца, които са с висок бал биха отишли в колежа и ПЧМГ, но такива като Златарски и Апостолов не се надявайте, на дъщеря ми една нейна приятелка имаше 4 по мат и 5 по бел и е първата приета в Апостолов, така че надеждата ни е само в АК и ПЧМГ
Това е смехотворно. Съученичка на сина ми с две шестици в дипломата и 89 и 86т от НВО (не си спомням кое мат кое БЕЛ) е запасана в Апостолов. Всяко семейство си има критерии кое училище да избере за децата си.

Синът ми с две 6 от дипломата и 90 и 88.250 от НВО също е записан в Апостолов. Нека не правим толкова категорични обобщения.

Успех на всички деца, които участват във второто класиране!

# 1 136
  • София
Аз искам да споделя нещо друго. Моето дете спря да ходи на плуване в 6 и 7-ми клас, спря да рисува, спря да се оглежда в огледалото, пропусна почивката на ски. Израстването не е само учене. Причината за това е много ниското ниво до 5-ти клас  в не математическите и държавни училища. В тази връзка, ако някой знае ндо те учител за 3-ти и 4-ти клас, подготовка за СМГ, моля да ми пише на лични. Прочетох темите по случая, но нищо не открих.

# 1 137
  • Пловдив
Чела съм че съвременните романски езици са продължение на латинския език. В този смисъл наученото по езика би било удачно за желаещите след завършване на средно образование, да учат право и медицина.

Ти сериозно ли? От медицината и правото това, което е свързано с латинския, е само терминологията.
Другото е учене на чист български език. Че те филолозите учат повече латински от медицината.
Програмите с обучение на английски в Германия за бакалавърска степен все още са доста ограничени като брой.

aninica, има разлика между самите училища. Нивото е различно. Пък и не знам да има математически начални училища.

# 1 138
  • София
А мен от началото на кампанията друг въпрос ме гложди - сигурна ли си, че си доктор психиатър, щото аз не съм. (....)
Джофра, за теб е много късно вече! Едва ли ще ти помогне дори и психиатър.

# 1 139
Въпреки това , сега е времето на децата в което могат да отделят време и да научат един език перфектно.

Само нещо за немския и английския да спомена - в България има изключително много немски инвеститори, почти във всички бизнеси. Като английският език се води официален в почти всички компании, така обаче всички служители, от едно определено ниво на йерархията, са освен англо, но и немско говорящи. Английският език вече е "must", след няколко години вече два езика ще са "must", а език, който и да е той се учи най-добре в гимназия. Това е времето когато човек може да се отдаде изцяло на това и то в продължение на години, нищо друго не го занимава. Това според мен е предимството на езиковата гимназия, независимо коя е тя - дава едно голямо богатство на всеки човек.

Общи условия

Активация на акаунт